Şimdi Ara

Kendi organik e-sigara aromanı yapmak ve zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 aydır e-sigara kullanıyorum ve hazır likit alıyorum.
    Ama insan hep yeni arayışlar içine giriyor ve hazır likitler içerisindeki aromalar ne kadar kimyasal bilemiyorsunuz.
    Bunun üzerine neden aromalarımı kendim üretmiyorum ki dedim.
    Sonra araştırırken aşağıdaki linki buldum.
    Kahve aroması yapmak
    İlk olarak bu linkdeki gibi Kahve aroması kullandım ve türk kahvesi kullandım. ama oldukça sert oluyor.
    Daha sonra bunu biraz yumuşatayım diye aklıma ilk gelen damla sakızı oldu.
    Aynı method ile damla sakızı aroması ürettim. Ancak sorun şu ki ne kadar süzseniz de anladığım kadarı ile likit içerisine geçiyor ve oldukca balçık gibi bir sıvı çıktı sonuçta.
    Tadı fena olmasa da coil i çabuk yakacak gibi ama asıl sormak istediğim bu değil.E-sigaranın tankerinde de yapışkan kirli bir tabaka oluşturuyor.
    Bildiğiniz gibi bu damla sakızı aslında oldukça yapışkan sakızdan bile yoğun bir madde. Bunu solurken de acaba buhar ile bu yapışkan madde ciğerlere geçiyor mudur?
    Sigaranın zararlarından kaçarken ve kimyasal aromalardan kaçarken aslında organik adı altında çok daha tehlikeli bir iş mi yapıyorum?
    Bu konuda kesin bilgisi olan var mı?
    Aslında aynı aromayı bal tarçınla da yapmayı düşünüyordum ama cigeri şeker ile doldurma konusu da biraz düşündürdü şimdi.







  • Hocam ben elektironik sigarayi 3 sene once 10 aykadar kullandim.10 ay sonra ben de kalp carpintisi yapti.ill basta elektironik sigaradn oldugu aklima gelmemisti,tesadufen doktor muayenesi sirasinda doktor fark etti.



    kalbimin ritminin cok duzensiz oldugunu acil kalp doktoruna yonlendirdi beni.kalp doktoru iki gun inceledi cidden ritim bozukdu testlerde filan cikiyordu ama bi turlu neden oldugunu bulamadi.tam beni hastaneye yatiracaktiki (daha detayli bi test icin) ben e sigara kullandigimi soyledim.



    Bana e sigara yi birak 2 gun sonra gel dedi.dedigini yaptim(normal sigaraya dondum) ve 2 gun sonra inanilmaz bi sekilde kalp ritmim tum sonuclarda normale dondu.bidahada kullanmadim.



    Simdi diyekeceksinizki kalitesiz likit kullanimindan olmustur diye.lakin hep amarikan mali (marka soyleyip reklam yapmayim) kaliteli likit aliyordum



    Demem o ki ya normal sigara icin yada tamamen birakin.zaten bir sure sonra e sigaranin coili ,likiti derken ettiginiz masraf sigarayla yarisir hâle gelicek.en az sigarakadar sagliga zararli bu illet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fubo kullanıcısına yanıt
    Aslında e-sigara aromasız baz olarak içilse kesinlikle sigaradan %95 daha az zararlı ama o şekilde de hiç bir şeye benzemiyor. Ve işin içine aromalar girdiğinde de benim yaptığım gibi o sağlığa ne kadar zararlı bilemiyorsun belki de sigaradan daha zararlı. çünkü solunması nasıl tepki vereceğini bilmediğin bir maddeyi cigerine soluyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.