Şimdi Ara

Joystick ile motor hız kontrolü ve birden fazla işlem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Arduinoya yeni başlayan biriyim, LRT'nin neredeyse tüm videolarını izledim. Uzaktan kumandalı araba için joystickle l298n kullanarak motor hız kontrolü sağlamak istiyorum. Ayrıca diğer bir joystickle de servoyu kontrol etmek istiyorum.Ve aynı zamanda buton ile ledleri yakıp söndürmek istiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arduinoda multitask yok malesef hernekadar timer ile yapılan denemeler varsada gerçek manada bu işi yapmak için esp32 dualcore öneririm arduino platformuna uyumludur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her bir çıkışa ve girişe bir değişken atayacaksın. Sonda döngü içinde tüm girdikeri ölçüp gerekli hesaplamayı yapıp çıkış değişkenlerini güncelleyeceksin. En son bu değişkenleri çıkış fonksiyonuna sokacaksın. State machine diye araştırırsan örnekleri mevcut.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce bir kare/sn belirle. Ör. 25 fps ideal gibi. Bir timer kur ve 40 ms'de bir işlemciyi uyandırsın. Uyanınca adc ile joystick oku, motor hızını hesapla ve pwm'ye gönder. Sonra diğer joystick'i oku ve servoyu hallet. Buton ve led kolay zaten.

    Eğer uzaktan başka bir arduinoyu kontrol etmek istiyorsan basit bir komut dizisi ile yapabilirsin. Saydığın işlemler için 3 byte yeter.
  • Cevaplar için hepinize teşekkürler.

    Benzer bir proje var mı önerebileceğiniz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.