Şimdi Ara

İnternetim benden habersiz olarak kullanılıyor mu yoksa servis sağlayıcı ile ilgili birşey mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    1 yıldan uzun süredir türknet kullanıyorum. Ara ara sıkıntılar yaşadım. İlk sorun yaşadığımda beni 2-3 hafta uğraştırdılar en son eve ekip geldi binada sorunbulamyınca port değiştirdi ve 6 ay bir sorun yaşamadım. son 2 ayda bir kere daha sorun yaşadım yine uğraştırdılar çözemediler fakat bir süre sonra düzeldi. 2 haftadır sadece haftasonları yine kopmalar başladı bugün iyice arttı. her yarım saatte bir kopuyor. az önce yi,ne gitti o sırada gelende kadar usbye birşeyler kopyalayayım derken rastgele network kısayoluna tıkladım ve ağda 2 adet telefon gördüm. Evde interneti tek başıma kullanıyorum ve sadece tek bir telefon arada ağa bağlıyorum. Biri sony xperia m5 diğer ise vestel venus v3. Çevremde bu telefonları görmedim emin değilin ama şifre güvenli ve başkabirisinin ağa bağlandığına insanmıyorum. Sizce türknet birşeyleri ortak paylaştırıyor olabilir mi? (port, ip vb.) Ayrıca evde routerda yok sadece ekranda görülen kablosuz modem var. Modem arayüzünde ise sadece benim bilgisayarım görünüyor.

    Ne yapmamı önerirsiniz?
    İnternetim benden habersiz olarak kullanılıyor mu yoksa servis sağlayıcı ile ilgili birşey mi?İnternetim benden habersiz olarak kullanılıyor mu yoksa servis sağlayıcı ile ilgili birşey mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juba09 -- 11 Şubat 2018; 18:43:34 >







  • Ana modem giriş ekranında sanırım bağlı cihazları gösteriyor. Buradan bir bakın. Bir süre kablosuzu güvenli mac listesine izin vericek şekilde yapılandırıp durumu gözlemlemeye devam edebilirsiniz. Isp'nin bu şekilde networkü paylaştırabileceğini düşünmüyorum. Hat değerlerinize de bakın crc hatası ve gelen sinyal kalitesine. Yüksek kullanım olduğunda veya evinize gelen kabloların diğer kablolar veya elektrik akımından etkileniyor olabilir. Port sorunu da olabilir.
  • Wps ve WPa2 tkip artık kırılıyor belki kırılmıştır direk program var çalıştıyorlar giriyor sisteme en iyisi WPS kapalı şifreleme türü ise WPA2-AES seçili olması
  • Selamlar,

    Burasının çok geçerliliği yok, modem arayüzüne girip bakabilirsiniz orada daha önce de dahil olmak üzere bağlanan tüm telefon, tablet ve bilgisayarları gösterir oradan yola çıkmak daha kolay olur.
  • Bu ekrana güvenme. Genellikle hatalı oluyor. Ağda olmadığı halde cihaz var diyebiliyor. Modem ara yüzünde gözüken yoksa kafana takma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepinize teşekkürler modem arayüzünde başka bir cihaza hiç rastlamadım. birde butonla ağa bağlanmada açık kalmış onuda kapattım az önce tekrar baktım ağda da bir cihaz görünmüyor. sanırsam otomatik bağlanma ile alakalı birşeydi.
  • Gene de mac filtreleme yapıp cihazlarınızı beyaz listeye ekleyin. Kesin çözüm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarin surekli aciksa veya bir kac gun acik birakabilirsenhttp://www.xarp.net programini calistirip senin tanimadigin mac adreslerinden gun icinde baglanan oluyormu kontrol edebilirsin.

    Modemden MAC filtreleme ek tedbirdir ama evde birden fazla kablosuz kullanan cihaz varsa pek etkinligi yok. (Saldirgan kendi mac adresini istedigi gibi degistirebilir).

    Ayrica cep telefonunuza Arp Guard prg.i yukleyerek birileri kablosuz baglantiniza mudahele ederse (mitm attack) alarm alabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.