Şimdi Ara

Spor Programı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle selamlar..
    Uzun zamandır spor salonuna yazılma fikrim vardı. Yakın bir zamanda taşındığım sitede spor salonu olduğunu öğrendim ve bugün salona gittim.
    Salon kısaca varoş sayılabilecek bir yer bireysel olarak site içinde gidip çalışılabiliyor. Ancak ihtiyaç olan tüm aletler var. Bu konuda deneyimli arkadaşlardan bir başlangıç programı tavsiyesi rica ediyorum. Hangi sırayla kaçar set, dk gibi.
    Vücut olarak 183 boyunda yaklaşık 75-80 kilo civarındayım. Genel olarak çok zayıf görünmesemde ince kollu bir insanım ancak rahatsız olunacak derecede göbeğim var.(Zayıf ama göbeği olan insan profili). Yanlış yada eksik bilgi verdiysem şimdiden kusuruma bakmayın.
    İyi forumlar...



  • Başlangıç olarak full body tavsiye edilir, aşağıdaki linkten Bilgehan hocayı takip edin güzel idman programları var, kolay gelsin şimdiden.



    https://youtu.be/YQJ4hlX7_oU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir an konuyu ben mi açtım diye bakmadım değil. Benzer vücut özelliklerine sahibiz, bende araştırma içerisindeyim. isterseniz özelden ulaşın bilgi alışverişinde bulunalım.
  • biraz göbeğin var yani biraz kilo vermelisin başlangıç olarak Eliptik Bisiklet len kondüsyon depola 10 gün boyunca günde 25 30 dakika sadece eliptik bisiklete bin ama sıkı spor yap nefesin kesilene kadar devam et zamanlan kolaylaşacak sonra dambıllan kolarını güçlü hale getirmeye bak

    internette dambıllan çalışma hakkında bir sürü bilgi var onlara bak
  • Belli bir kondisyona ulasmadan setlere baslamani onermem. Once kendi vucut agirligin ile calisabilirsin. 21 gun kurali. Otuz sinav (dusuk sayi) otuz mekik gibi basit bir programla basalabilirsiniz.



    21 gun sonra orada ki yol yordam bilen abilerinden (yasin küçük ksayiyorum) set - program ornekleri alabilirsin. Forum ortami (ozellikle bu forum) yeni baslayan biri icin pek uygun degil, dostum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar, öncelikle kusura bakmayın yoğunluktan dolayı konuya gelen mesajları uzun süredir cevaplayamadım..
    Öncelikle işe tartılarak vücut kitle endeksimi hesaplamakla başladım 183 boyunda olduğumu belirtmiştim ve olması gereken kilomun 78 olduğunu öğrendim, daha sonra hassas bir tartıda ölçülerek 85 kilo olduğumu yani 7 kilo fazlam olduğunu öğrendim..
    Başlarda ısınmak için koşu bandı kullanıyordum. Sekizinci seviyede 45-60 dakikalık (yaklaşık 5-8 dk aralıklı hafif tempo) ile yürümeme rağmen hiç terlemiyordum(yürümeme dememin sebebi boyumun uzun olması standartta bu seviyede yürümek hayli zordur). Daha sonra koşu bandını tamamen bırakıp ısınmak için eliptik bisiklet kullanmaya başladım ve güzel bir şekilde ter attığımı farkettim.
    Başlangıç olarak 4-5 sene önce spor salonunda yaptığım program olan full body programını uyguluyorum. Yaptığım hareketler sırasıyla şu şekilde..
    45-60 dakika eliptik bisiklet
    4 set mekik
    4 set arka kol
    4 set omuz omuz (bu 3 harekette dambıllar ile yapılıyor.
    Daha sonra duruma göre 3-4 set mekik
    3 set halter
    3 set göğüs



    Çalışmalarım bu şekilde arkadaşlar. Öncelikle uyarayım bu çalışma stili herhangi bir profesyonel salon hocasından değil tamamen kişisel bir şekilde uygulanmaktadır. Hatalarım olduğu noktalar olabilir yalnızca fikir açısından paylaşıyorum. Ayrıca spor sırasında ve günlük hayatımda su tüketimini arttırdım. Bir diyet programı uygulamasamda yediklerime dikkat ediyorum. Ekmeği günlük 2 dilim kepekli olarak sadece sabah kahvaltısında tüketiyorum. Şekeri de tamamen hayatımdan çıkardım. Bu arada sanırım yaş belirtmemişim yaşım 25...

    Hatalarım yanlış yazılmış kelimelerim olduysa şimdiden affola, doğru bildiğimiz yanlışlar var ise konu içerisinde birbirimizi bilgilendirebiliriz.
    İyi çalışmalar dilerim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.