Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.287
Cevap
375
Favori
630.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Samsung un bu model TV leri ile alakalı herhangi bir konu yok. TV çıkalı neredeyse 1 sene olacak. Ben 65Q8C sahibiyim. Forumda qled sahip başka arkadaş larda var. Lütfen buradan paylaşım yapalım.

    Siyahlar oled seviyesine yakın.
    Renkler Q renk olduğu için gerçekten diğer TV lerden daha başarılı.
    Parlaklık Q hdr çok başarılı. Ekranda karanlık yer kalmıyor. Detaylar gözden kaçmıyor.

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Zannediyorum forumdaki bu konunun tüm sayfasını benim gibi okumuş olanlar bana hak vereceklerdir. Bana göre forumdaki bu konuyu özetleyeyim: Öncelikle meseleyi şu şekilde düşünelim;

    1-Dünyada bireysel kullanıcılar için kusursuz tv var mı?(tabiiki yok)
    #sadece bu soruyu sorduğumuzda cevaba çok yaklaşırız.
    2-Eğer kusursuz tv yok ise hangi tv yi almalıyız?
    #işte bu sorunun cevabını da ben size şöyle anlatayım; alacağınız tv ne olursa olsun kusursuz tv olmayacaktır. Sizin için en uygun tv(mükemmel demedim bakın!) ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayabilen tv dir. Forumda, ne maksatla kullanacaksınız sorusu çok sorulur ihtiyacı belirlemek için.
    Size tavsiyem ihtiyacınız ve imkanınız ölçüsünde tüm markaların ilgili modellerinin kullanıcı yorumlarını ve yerli yabancı inceleme sitelerini incelemenizdir. Zahmet olmadan en doğrusuna ulaşmanız çok küçük bir ihtimal. Soru basit; bir tv de neler olsun neler olmasın? Hem araştırma yaparken farkında olmadığınız hoşlandığınız veya hoşlanmadığınız bir özellik bir kusur da keşfedecek olabilirsiniz benim gibi. Son incelemeler yaparken hoşlanmadığım bir sorunun farkına varmıştım sony xg9505 için. Siparişimi iptal ettirmiştim. Işıma sorunu vardı çok rahatsız etmişti beni. Yani nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığınızı çok net bilmeniz lazım. Hangi tv iyidir hangisini alayım diye sormak çok basite kaçar.

    Benim gözlemlerime göre forumda en çok sorunu olan ve bundan şikayet edilen tv markası lg ve philips. Sonra samsung, sony. Modelleri arasında da ayrıca tartışmalar var tabi.

    Samsung düşünüyorsanız en az kusurlu model q80 ve q90
    Bu arada oled lerde burn in sorunu olduğu için oledlere değinmeyeceğim. Yoksa en iyi en kaliteli görüntü oledlerde.
    Lg nin ips panelleri teknolojisi gereği çok şikayet edilen siyah performansının oldukça kötü olmasından dolayı hiçbir modelini tavsiye etmem.
    Philipslerde de hem yazılım hem donanım sorunları çok konuşuluyor. Görüntü performansı çoğunlukla beğenilmiyor çoğu paneli için.
    Sony de isi bazı modellerin görüntü işlemcisi ve görüntü resim kalitesinin iyi olduğu konuşuluyor. Ancak bir iki özelliği iyi olmasına karşın bazı yetersizlikleri, sorunlarının olması da bir gerçek

    Sonuç olarak benim vardığım netice; tv izlerken beni rahatsız edecek görüntü sorunlarının olmaması, hem görüntü kalitesi hem de görüntü hızı, yazılım hızı, menü hızı iyi olması açısından en iyi işi yapacak olan q80r olduğu kanısına vardım ve çok şükür ki yanılmamışım. Benim için ilk, sorunsuz görüntü kalitesinin olması. Q80 ve q90 modellerinin dışındakiler hep kronik sorunlarının olduklarını gördüm okudum.

    Philips in bir modelinin görüntüsünü sevmiştim ancak kısa zaman sonra yazılım ve donanım sorunları baş gösterecek diye seçmezdim. Yani philips in tüm tv modellerini seçmezdim.
    Lg: ips panellerinden dolayı hiçbir modelini seçmezdim. Oledler kronik sorunlu olduğu için yine seçmezdim.
    Sony: bir iki özelliği iyi diye bariz sorunları varken hiçbir modelini seçmezdim.
    Samsung: q80 ve q90 modellerinin dışında hiçbir modelini seçmezdim.

    Tüm inceleme süreçlerimde vardığım kapı q80r ve q90r modeline vardırdı. Ses codec lerinde kırpmamış olsaydı bence çok çok çok açık ara bu iki model olurdu. Seste çok büyük beklentim olmadığı için yine de bu iki model benim için en iyisidir. Bir de yazılarımı düzenli yazabilsem yazar olurdum. Editör lazım bana.
    Sabah erkenden servisi aradım servis telefonda yan çizmeye başladı görmeden normaldir o falan dedi. Boyle normallik olamaz desemde anlamadı. Servis yönlendirdiler yarın için ama ben yamuk yapacaklarını anladıgım için amazonu aradım. Amazon bize iade edin lütfen dedi. Kutusunu atmışsanız hasar almayacak şekilde poşetleyip gönderebilirsiniz dedi. Üstüne birde aynı fiyattan istediğiniz zaman alma garantisi veriyoruz size dedi. Amazonun bu tavrı gerçekden Bizim ülkedeki diğer firmalara göre fazla.
    İncelemeler neye göre yapılıyor inanın anlamıyorum.

    Q70 ile q80 arasında önce görüntü hariç farkları söyleyeyim.
    Kasa kalitesi q80 daha iyi
    Ses kalitesi q80 daha iyi (EDIT: Ses kalitesinden kasıt dahili hoparlör demek istedim. Sesi işleme kaliteleri aynı)
    One connect box kutusu var q80 de.
    Duvara askı aparatına uygun q80.

    Görüntü olarak.
    Öncelikle ikisi de yerel karartma özellikli full dizi aydınlatma. Fakat bu led bölgeleri q70 de 50 tane, q80 de 100 tane. Bu sebeple daha iyi yerel karartma daha iyi parlaklık sunuyor. Siyahları daha başarılı veriyor.
    Q80 de yansıma önleyici katman var. Bu sayede gündüz bol ışıklı bir odada bile kendinizi görmüyorsunuz seyir zevkini arttırıyor.
    Q80 de yine özel katmanı sayesinde daha geniş açılardan renk ve parlaklık kaybı olmadan/çok daha az olarak seyir edilebiliyor.
    Hdr de yakın parlaklık değeri(nit ve cd/m2) verse de iki televizyon. Sdr görüntülerde q80 neredeyse 2 katı daha parlak. Zaten q70 de hem yansıma önleyici katman olmaması hem zone bölgesi az olması ve bu gibi handikaplara rağmen q80 e göre özellikle sdr yayında daha az parlak olması seyir zevkini doyuruculuğu azaltıyor.

    Q70 in ne artısı var derseniz teknik açıdan bakıldığında(belki çok uzman gözler bunu anlayacak derece bir fark yaşar) kontranstının q80 e göre hatta q90 a göre bile daha fazla olması. Bunun sebebi de parlaklığın düşük olması. Parlaklık artışı çok şey kattığı gibi kontrastıda düşürebiliyor yerine göre. Ama bu farkı farkedemeyeceğimizi düşünüyorum.


    Ben q60 sorana bile q80 al dedim. Evet eleştirenler oldu haklılarda özellikle 55 inçdeki fiyat farkına bakınca.

    Ama q70 düşünene 2bin daha fazla ver q80 al önerimin sonuna kadar arkasındayım. Kesinlikle değer diye düşünüyorum. Yukarıda saydığım tüm farklar 2 bin tlyi hakediyor.
    Evlenin çoluk çocuğa karışın. Özellikle çocuğunuz olduğunda anlayacaksınız farkı. Çocuk ölümlü insanoğlunun ölüme cevabıdır. Sizden bir parça yaşamaya devam edecek zira. Asıl ilerde yaşlandığınızda anlaşılacak yanınızda bir yoldaş olmasının kıymeti. Evlilik iyidir arkadaşlar. Yanlış seçim yapıp mutsuz olanları örnek almayın. Bir abi tavsiyesi.
    Merhaba size özeldeki konuşmamızda da yazmıştım. Hiçbir işe yaramamış ki tekrar soracağım.

    Öncelikle bu mesajımın/sorularımın hiçbir şekilde TV vb fişe takılan hiçbir cihaz ile alakalı olmadığını önden belirtiyorum. Çıkıp da bana ama mavi ekran ama banding ama blooming ama burn in demeyin. Cihazdan fişe, oradan trafoya oradan baraja kadar en ufak elektrikle çalışan bir alet hakkında değil sorularım.

    Konudaki çoğu mesajınızda;
    -x kişisi şunu dedi katılıyor musunuz?
    -y kişisi şunu diyince eleştirmiyorsunuz ama
    -z kişisi şunu şunu dedi ona bir kelam laf etmediniz
    -c kişisi derken sorun yok ben diyince mi oluyor
    vb. vb. hep bu minvalde konuşmalarınız.

    Sorumu burn in dir, mavi ekrandır, bloomingdir vs herşeyi tv yi vb bir kenara bırakarak soruyorum?Amacınız ne?
    -Neden bu çocukca davranışlar. Size ne kazandıracak.
    -Burada insanlar kavga etse daha mı mutlu olacaksınız?
    -Sizden başkası haksız çıkınca siz haklı çıkarsanız mutlu mu olacaksınız?
    -Yahut bir insan başkasını eleştirmeyip sizi eleştirdiğinde üzüntü mü duyuyorsunuz?
    -Başkasını da eleştirse bundan mutlu mu olacaksınız?
    -Başkasının mutsuzluğu veya haksız çıkması veya ona saldıran düşmanlık eden insanların peydah olması sizi mutlu mu edecek?

    Kalbinizdeki bu kin, bu öfke bu nefret neden?
    Gerçekten soruyorum. Çünkü konudaki yazılarınız bir problemi insanlara duyurmaktan çok sidik yarışına, insanları aşağılamaya, su-i zana dönüştü. Bilmem farkında mısınız?
    Philips'in miniled teknolojisine sahip Xtreme modeline niyetlenmistim bir ara. Fiyatı makul ve Qled, NeoQled emsali olursa fiyatı harika demiştim. Mağazalara gidip canlı gördüğümde Samsung'un emsali olabilir mi dediğim model tamamen hayal kırıklığı oldu ve tercih QN85C'den yana oldu.
    Philips'in ovundugu ambilight şahsen hiç hoşuma gitmeyen bir özellik. Hele bir de ülkemizdeki Ambilight hayranlığını görünce şaşırıyorum. Bana biraz Şahin, Doğan veya dolmuş şoförü, gelişmemiş bir yerde yaşayıp benim TV ışık saçıyor diye konu komşuya hava atacaklara özgü bir şey gibi geliyor. Film izlerken yansıyan ışıklar ekrandaki ana görüntüyü kaybettiriyor ve dikkati dağıtıyor bence.
    evet arkadaşlar fırsat bulmuşken yorumlarımı yazayım;
    Öncelikle oled gerçekten çok keyifliydi siyah ve kontrast konusunda ezici üstünlüğü var ve işletim sistemi webos ile akıllı kumandası bence samsung dan çok daha iyi. Bir diğer artısı da Dolby Vision ve Dolby Atmos özelliklerinin de bulunması hele hele Netflix de bunların farkı bariz belli oluyor. Tabi bunların yanında kusurları da var, logo yanığı korkusu gibi ! ayrıca 55B7V i upscale konusunda çok başarılı bulmamıştım.

    Gelelim Samsung 55Q80R hakkındaki izlenimlerime... Öncelikle normal tv performansı bence oled den daha iyi hem upscale hem de motion bakımından ayrıca renkler bana daha iyi geldi. Dsmart modül ve Digitürk Sagem 4k kutu ile denedim, dahili uydu alıcısı da digütürk kutusu da gayet iyi hatta lg oled de Digitürk Sagem 4k kutuyu 2160p çözünürlüğe ayarladığımda renklerde solma ve bozulma oluyordu, bu sorun samsung da yok. Kontrast ve siyahlar gayet iyi ama oled açık ara önde. One connect box ve tek kablo olayı çok iyi ama yanında gelen o kumanda bence berbat. Ev de özellikle anne baba var ise muhtemelen kullanamayacaklar ve hiç sevmeyeceklerdir. Işık sızması, bulutlanma ve banding yok ama karanlık ortamda istediği kadar direct led olsun nafile (ki bu tv de 96 zone var) o hayal ettiğiniz ( karanlık oda için bu yorum ) siyah performansı yok. Bu tv de dikkatimi çeken diğer bir olay da ekranın dış yüzeyinin mat olması ! gündüz kullanımlarında ekran yansıması çok daha az olacaktır.

    lafı çok da uzatmak istemiyorum, genel olarak yorumlarsak eğer '' tam bir sinema tutkunuyum netflix ve blu ray gibi kaynaklardan başka bir şey de kullanmam '' diyorsanız kesinlikle oled alın derim. Ama eğer '' evde çoluk çocuk var, sabahtan akşama normal yayın izleniyor '' diyorsanız o zaman QLED derim.

    Birkaç tane foto paylaşacağım, önce ışıkların açık olduğu ortamda çektiklerim ardında da oled ile karşılaştırmalı çektiğim karanlık oda fotoları...
    not: fotoları pro bir makinam olmadığı için iphone x ile çektim.
    not 2: tamamen kişisel yorumlardır ve objektif olmayabilir o nedenle lütfen gidin ve görerek alın, bir de rica ediyorum demo izleyerek tv almayın.
    not 3: her iki tv de resim modu standart ve enerji tasarrufu özellikleri kapalı, samsung da local dimming ayarı orta seviye de iken çekildi.

    samsung aydınlık ortam








    QLED ve OLED karanlık oda

    oled


    qled


    oled


    qled


    oled


    qled
  • Oled varken bu tv lere nasıl para verıyorsunuz aklım almıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Oled varken bu tv lere nasıl para verıyorsunuz aklım almıyor.

    Onuda alırız merak etmeyin. 2018 ler çıksın.
  • Gündüz daha net ve daha parlak. Sizdede böyle oluyormu..
  • Merhabalar ,
    65Q7C Curved Qled sahibiyim...
    Cihaz hdr ve renk kontrastı muhteşem.
    Oledi bana aratmadı.
    Kavisli ekran olması sebebiyle oyunlar daha çok içine sarıyor.
    Cihazda ekran yanması gibi bir durumda olmaması pc ye ve konsola bağlayacaklar için Çok iyi bir durum.
    Şümdilik Battlefield1 multiplayer ve Assasins Creed Origins de HDR AÇIK olarak 4K ultra ayarlarda muhteşem bir görüntü aldım.
    İnput lag süresi oldukça düşük ve hdr 1500 desteği görüntülerde koyu renklerdeki detaylarıda görebilmenizi sağlıyor.
    Cihaz yeni olduğu için herhangi bir problemini görmedim.
    Cihazın ses sistemi tarmin edici 40watt gayet iy.
    Logitech Z906 olduğu için benim için ses sistemi çok önemli değildi.
    Kumandası çok modern ve metal.Ancak biraz zor alışmak sanki...
    Teledünya uydu alıcısınıda kontrol edebiliyorum.
    Cihazı kurcaladıkça birşeyler öğreniyorum.
    Umarım memnun kalırız ilerleyen zamanlarda da...

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 10 Şubat 2018; 10:49:07 >
  • Hayırlı olsun. Çok güzel TV gerçekten. Hele gündüz ışığında izlemek büyük zevk veriyor.

    Xbox one s ile hdr oyunlar çok güzel...
  • Arada paylaşım yapalım

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]
  • Gündüz teledünya TRT ÇOCUK HD yayından bir kare
    Bizim ufaklık bayılıyor bu çizgifilme

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ewarrr

    Gündüz teledünya TRT ÇOCUK HD yayından bir kare
    Bizim ufaklık bayılıyor bu çizgifilme

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Sanırım ünitelerimizde aynı gibi.. İkea
    Ayakla koymayı denedim ama çok büyük geidi. Siz gene iyi koymuşsunuz.
    Tv nin kendi uydu alıcısını ben pek başarılı bulmadım.
  • Qled oledden farklı mı oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CXath1

    Qled oledden farklı mı oluyor

    Evet farklı. Yeni bir panel değil aslında. Samsung un geliştirdiği teknolojiyi adapte ettiği LED TV diyelim. Renk,parlaklık,kontrans,netlik üst düzey. Parlaklık, renk ve netlik oled ten daha iyi desem olabilir. Siyahlar oled e yakın.



    Oled panel ise ayrı bir teknoloji. LED gibi aydınlatmalı değil.
  • saheemr kullanıcısına yanıt
    Duvarda ahşap panel dekor olduğundan duvara asamadım ki zaten curved tv duvarda değil ünite üstünde daha şık duruyor diye düşünüyorum.(şahsi fikrim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ewarrr

    Duvarda ahşap panel dekor olduğundan duvara asamadım ki zaten curved tv duvarda değil ünite üstünde daha şık duruyor diye düşünüyorum.(şahsi fikrim)

    Bende koymak istedim ama ünite üzerindeki avr,center vs cihazlara yer kalmıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saheemr


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ewarrr

    Duvarda ahşap panel dekor olduğundan duvara asamadım ki zaten curved tv duvarda değil ünite üstünde daha şık duruyor diye düşünüyorum.(şahsi fikrim)

    Bende koymak istedim ama ünite üzerindeki avr,center vs cihazlara yer kalmıyor..



    Dostum uzaltan bi fotpsunu çekermisin ünitenin , sizde alt bölme yokmu o cihazları koymak için alan.
  • Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]



    Avr ve center alta koyamam.
  • saheemr kullanıcısına yanıt
    Olmaz değil olurda center mix şeri aşağı koymak sıkıntı olur gibi .
  • 1080p Blu Ray..



    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]


    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 2 Mart 2018; 19:56:28 >
  • Devamı ...

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

    Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 2 Mart 2018; 21:12:1 >
  • LG nin Samsung a çok kızdığı video imiş..



    https://youtu.be/ld1RqqFMZWo
  • Bende 55q7f kullanıyorum. Genel olarak çok memnunum bilerek curved almadım. zevkler ve renkler mevzusu yani. Tek kızdığım eksikliği usb ye video kayıt yaptıramamak. Yada ben yaptıramıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.