Şimdi Ara

İLK BAŞLANGIÇ İÇİN TAVİSYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler; Ben aile mağazamızı internet alışverişine taşımak istiyorum ve bu konuda fotoğraf çekiminin önemli olduğunu biliyorum fakat bu zamana kadar hiç fotoğrafçılık deneyimim veya araştırmam olmadı bu konuda 0'ım yani tamamen.

    Sanırım çekeceğimiz fotoğrafa göre kameramızdan ekipmanımıza herşeyimiz farklılık gösteriyor bu yüzden sadece kamera değil hangi ekipmanlara da ihtiyacım olduğu konusunda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    İnternette biraz araştırma yapmaya yeltendim fakat reklamlardan ve aşırı profesyonel tavsiyelerden başka birşey bulamadım.

    Öncelikle fotoğrafını çekmek istediğimiz şeyler: Bebek-Çocuk, kadın, erkek kıyafetleri(mağazamız giyim üzerine); bütçem ise gerek daha önce hiç tecrübem olmadığından gerekse aşırı profesyonel bir başlangıç yapmak istemediğimden mümkün olduğunca hesaplı olmasını istiyorum şu anlık bir bütçe belirlemedim.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Mağazamıza da bir çay içmeye olsun beklerim: : (ETAP Giyim ve RABİYE Giyim) Çorum Cd No:104,Fatih Mahallesi, Sungurlu/Çorum

    Edit: Yanlış başlığa açtıysam kusura bakmayın uyarırsanız düzeltirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocamanman -- 9 Şubat 2018; 19:12:12 >







  • Sıfır mi bakiyorsunuz hocam 2. El mi? Bir de butceniz ne kadar ona göre tavsiyede bulunacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amasseia kullanıcısına yanıt
    2. el hocam sanırım 2-2.5k olur bütcem. Teşekkür ederim.
  • Ürün fotoğrafçılığı diye aratırsanız, internetten bir çok bilgiye ulaşırsınız. Ürünün tamamen ortaya çıkması için genelde beyaz fon üzerinde gölge oluşmadan çekilmesi gerekir.Gölgelerin engellemesi için ışığı iyi yönlendirmek lazım. Önemli olan bunların sağlanması. İnternette alışveriş sitesine koyacağınız fotoğrafların çok büyük boyutlu olmasına gerek olmadığından uygun fiyatlı herhangi bir DSLR makine işinizi görür. Ürün çekimi için ürün çekim çadırı, ürün çekim masası vb. alabilir ya da kendiniz yaparak daha uygun fiyata getirebilirsiniz. Fikriniz olması açısından bir bağlantı paylaşıyorum. Bağlantıdaki video'yu izleyin.
    https://www.shopify.com/blog/12206313-the-ultimate-diy-guide-to-beautiful-product-photography



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldasice -- 12 Şubat 2018; 10:32:21 >




  • Canon 70d'yi önerebilirim. gayet yeterli ve iş görür.
  • 1.800 liraya Fujifilm X-A2 + kit lens var
    https://www.fujifilmshop.com/katalog/fotograf_makineleri/x-sistem_kit/x-a2_kit

    Gidip de sabit obje eçkecek vatandaşa deli para harcatmayın bence.

    1 tripod 1 güzel lens ile her işini görür. canon 600D, Nikon D3200 bile olur. Fotoğraflayacağınız ürünler için mekan ne kadar ? Eve götürüp fotolar mısınız mesela geniş-salon falan gibibir odada ? Yoksa sürekli (bilmiyorum dükkan ufak ise) dükkanda fotolar orada mı hal edersiniz fotolama işini ?

    2.250 liraya sıfır Olympus OM-D E-M10 Mark 2 alınır, bunda gövdede odak dilimleme ile ayakkabı vs. gibi ufak şeylerin tamamı net biçimde fotolanabilir, (focus bracketing var. 5 yönlü titreşim önleme var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 12 Şubat 2018; 18:16:8 >




  • coldasice kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bu sayfada hem akilli telefonlar icin hemde istenirse uciza diy bir sistem kurulumu tavsiyesi var iyice araştıracağım mantıklı gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle kendizize idol olabilecek bir giyim mağazası komseti belirleyin. mesele bu işin en tepesinde kim var trendyol o halde onu örnek alın.
    https://www.trendyol.com/Bordo-Gri-Erkek-cocuk-Zero-Gabardin-sort-Takim/UrunDetay/177336/41812813/Cocuk

    bakın giyecekleri nasıl tanıtımını yapıyor. önce canlı manken üzerinde fotoğrafını çekmiş sonra beyaz fonda ürünün fotoğrafını tepeden çekmiş. işte siz de aynen böyle yapın.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.