Şimdi Ara

4770k ısı değerlerim normal mi? çözüldü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, oyunlarda yük altında 78 derece civarı oluyor. Boşta 45 derece civarı. Ekran kartları da yük altında 83 oluyor, zaten üstüne çıkmıyor. Herhangi bir OC işlemi yapılmadı. Üstünde stock fan var. Kasayı 2. el aldığım için en son ne zaman termal macun falan yenilendi bir fikrim yok. Yenilemeyi de bilmiyorum, sorum ise sıkıntı böyle basit bir şey olabilir mi? Yoksa fan mı yetersiz? Eğer fan yetersiz ise yaza kadar idare eder mi? Yazın sıvı soğutmaya geçebilirim. Ayrıca sıkıntı diyorum ama sıcaklık değerleri normal mi onu da bilmiyorum :D

    Z97X-Gaming 3
    Intel(R) Core(TM) i7-4770K CPU @ 3.50GHz
    SLI GTX TITAN X
    Thermaltake Core V71 (önde 2 üste ve arkada 1'er fan var)

    yapılanlar:

    termal macun yenilendi
    bios sıfırlandı
    cpu fanı biostan maks olarak ayarlandı
    driverler güncellendi
    asıl çözen şey ise güç ayarlarına girip gelişmiş ayarlardan işlemci güç yönetimini %99 olarak ayarlamak oldu.

    85 - 87 derecelerden 70 lere indim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prometheusx -- 12 Mart 2018; 20:48:2 >



  • Macun yenilemek zor bir işlem değil. Soğutucuyu söküp işlemci ve soğutucu yüzeyindeki eski macun kalıntılarını peçete ve alkol(80"limon kolonyası da olabilir)yardımıyla temizleyin. Yeni macunu işlemcinin üzerine ince bir tabaka halinde sürün ve soğutucuyu tekrar takın.

    Sıcaklıklarınız biraz yüksek gibi geldi bana, ama sıcaklık değerlerini İntel kullanan arkadaşların yorumlamaları daha doğru olur sanırım.
    Bir de şunu belirtmekte yarar var:
    Yanlış hatırlamıyorsam, Sandy Bridge'den sonraki İntel serilerinde kronik ısınma sorunu var.

    Stok soğutucular performans ve sessizlik konularında çoğu zaman beklentileri karşılayamazlar. (Herkesin beklentisi farklıdır elbette. Kendimden örnek verecek olursam; ben asla stok soğutucu kullanmam.)
    En kısa sürede (yaza kadar) büyük bir soğutucu almanızı öneririm. Aksi halde, yazın havaların ısınmasıyla birlikte işlemciniz 90 dereceyi aşabilir, PC otomatik olarak kapanmaya başlayabilir. Ayrıca yüksek sıcaklıkta çalışması, işlemcinin yıpranmasına neden olur. İşlemciyi ne kadar serin tutarsanız, o kadar iyi...

    Sıvı soğutma almanıza gerek yok bence. Tabi bu işler biraz da zevk meselesi... Ama iyi bir hava soğutucu işinizi görecektir.
    İyi bir soğutucunun yanında iyi bir termal macun kullanmazsanız, soğutucudan tam verim alamazsınız.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Şimdi biraz araştırma yapıyorum, termal macunu yenileyeceksem bir de fan alayım dedim. Sonra fan alınca 2 kere aynı işi yapmak istemedim. Çok yüksek fiyatlı fanlarda var 300 400 tl civarı. Bu kadar para yerine sıvı soğutma tercih ederim :D ucuz bir fan 100 tl 200 tl civarı da ne kadar performas verebilir. Kararsız kaldım bakalım hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stok soğutucu kullanıyorsanız 100 lira civarı bir soğutucu alsanız bile sıcaklık epey düşecektir
  • vatandan alırsan sogutucu takarlar hacı stock fanla gezmek hızlı ve öfkelide fabrikasyon araç kullanmaya benzer hemde tozu nemi anakarta veriyo o hemen degiş:D ilk bi git sor sonra yaparsın.baya para verceksen akasa venom medusa al:D vatandan alırsan en az 3 borulu olsun 4 daha iyi olur. 2 li kesin alma ama hatta senin işlemci iyi bi tanede güzel 2. el anakart al kenarda dursun intel 3 4 senede anakartı tedamülden kaldırıyor 1150 pinlerin son anakartları satışda amd am3 am3 + 12 senedir ayakta mesela. işlemcin cok güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergenakman -- 22 Şubat 2018; 0:15:4 >
  • sergenakman S kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle biraz para biriktirip corsair H100i V2 alacağım. almışken iyisi olsun istiyorum. birde ileride overclock yapmak için bu yeterli olur diye düşündüm. cevaplarınız için çok teşekkür ederim
  • stock fan varmış cok ısınıo o işlemci benim g3258 max 43 tx3 evoyla. stock sogutucu oyunlarda 60 ıgöstermemesi lazm boşluk var sende stockda diyim sana. yada haswelde bahsedilen ışırı ısınma. amd fxlere cok ısınır diyorlardı. stock fanla 30 derece. valla macunda plastik beyaz dün vatanla kavga ettim macun alcak yerde kalmadı:D ips diye tn vermişler kullanayım dedim kullanamadım pek bir zararı yokda niye ips olmasın.cizilmiş monitör almadı benim sorunum degil yanlış vermişsiniz dedim. bide sövdüm afedersiniz. onlar yaptı sandım eve gelince baktım cizilmiş olabilir.cizik olsada alacak mecbur.
  • Prometheusx P kullanıcısına yanıt
    Aynı işlemciyi link deki soğutucu ile kullanıyorum. Oyunlarda ortalama 60 derece max 65 derece oluyor. Prime95 ve AİDA 64 ile test yaptığımda ortalama 67-68 derece gezerken maximum 72 derece görüyor. Fikir vermesi açısından yazdım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-tyr-sd1264-intel-lga775-1150-1151-1155-1156-1366-islemci-sogutucu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 9 Mart 2018; 1:38:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • K.PAŞALI kullanıcısına yanıt
    prime95 denemek için açtım anında 95 dereceyi gördü nasıl kapatacağımı şaşırdım. az daha yakıyorduk işlemciyi. oyunlarda 85 derecelerde geziyor. Termal macun yeniledim bir değişiklik olmadı. Cpu fanını biostan MAX olarak ayarladım 5 derece düşürdü ama bazı oyunlar gene 85 i zorluyor. 87 dahi gördüm. İşin komik tarafı fan aldım ama 2 kere evde yokum diye iade oldu şans işte. Ne yapsam çok kararsız kaldım.
  • O yaptığınız işlem işlemcinin turbo moda girmesini devre dışı bırakmasıdır. Bios üzerinden de kapatabilirsiniz. Ekstra bir soğutucu daha iyi çözüm olur ancak voltaj düşürme olayına da bakabilirsiniz sorumluluk deneyende olarak.
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    Evet turbo moda girmiyor bu sayede ısınmıyor. Performans olarak bir şey fark edemedim açıkçası. İyi bir Soğutucu alana kadar idare edicem bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.