Şimdi Ara

Uçak motorlarına yapay zeka dokunuşu: Kendi kendini onarabilecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Hava taşımacılığı her geçen gün büyüyüp daha fazla yolcuya hizmet sunarken modern uçak motorlarının bakım ve destek hizmetlerinin zorluğu uçuş güvenliği konusunda benzer bir sıçramaya engel oluyor. Bu sorunu çözmek isteyen ve uçak motorlarının bakımını daha kolay hale getirerek uçuş güvenliğini artırmak isteyen motor üreticisi Rolls-Royce ise Singapur Airshow'da IntelligentEngine programını başlattığını duyurdu. Şirket yeni programla motorların çevresiyle iletişim kurmasını ve hatta ilerleyen dönemlerde kendi kendini tamir etmesini hedefliyor.


     

    Sorunu analiz edebilen motor teknolojisi 

    Rolls-Royce'un açıklamasına göre IntelligentEngine programı şirketin 1990'larda başlattığı uçak motorlarının satılmasının yanında bakımını ve yükseltilmesini de içeren TotalCare programı kapsamında yürütülecek. Big Data ve makine öğrenme teknolojisini içeren IntelligentEngine programı ile uçak motorunun çalışma sistemi ve çevre bileşenlerin ''farkında olması'' amaçlanıyor. Yani motor kendi deneyimlerinden ve bağlantı kurduğu diğer motorlardan faydalanarak farklı koşullarda en iyi performansı sunmak için kendisini ayarlayabilecek ve kendisini analiz ederek ihtiyaçları önceden tespit edebilecek. Örneğin olumsuz hava koşullarında çalışması gereken bir motor rutin ihtiyaçların dışında uçuş güvenliği için ekstra olarak neye ihtiyaç duyduğunu uçuş görevlilerine bildirebilecek.


     

    Tabi IntelligentEngine programının uzun vadedeki hedefi çok daha önemli. Şirket yetkilileri IntelligenEngine programıyla gelecekte kendi sorunlarını fark eden ve sorun fazla büyümeden onu çözebilen, performansını geliştirebilen motorları kullanıma sunmak istiyor. Tabi bu noktada motorun verileri analiz etmesi ve geçmiş verilerden sonuca ulaşması için makine öğrenme teknolojisine büyük yük düşeceği aşikar ancak günümüzde otonom araçlarda da ''sorunu tespit eden ve insan müdahalesi olmaksızın çözmeye çalışan'' otonom teknolojisine yönelik çalışmalar yapıldığını göz önünde bulundurursak yakın gelecekte benzer bir adımın uçak motorları için de atılacağını söyleyebiliriz.  

     



  • Evvveett yeni çağa giriş yapıyoruz artık :D

  • Yok crysis



    Sorunu bildiriyordur o , kendini tamir etmiyordur.



    En iyi performansı sunmak için kendini ayarlaması kısmına gelirsek , günümüzdeki araçlar dahi sizin sürüş stilinize göre ecu'yu yeniden mapleme yeteneğine sahip. Yani bunun çok şaşılacak bir yanı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passengers filmindeki gibi uzay gemileri kendini onarmaya başlayacak haa. Teknoloji ve Akıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerli ve milli olması 1000 yılı bulur herhalde....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat204

    yerli ve milli olması 1000 yılı bulur herhalde....

    O zaman kadar motor kalmaz ışınlanma çıkar.
  • Homestead 2'ye hoş geldiniz.
  • bunu benim arabada yapıyor.
    yakıtın bitti yağ eksik lastik basıncın düştü vs vs.
    konfor seçersem yüksek vites düşük devirde gidip konfor ve yakıt tasarrufu sağlıyor.
    sporta alınca düşük vites yüksek devir ile performans sağlıyor ama yakıtı emiyor.

    ama "kendi kendini tamir etmesini hedefliyor" bu kısım bence imkansız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.