Şimdi Ara

Madencilik yeni seri Nvidia ekran kartlarını nasıl etkiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğimiz gibi normalde birkaç aya yeni nesil kartlar duyuracaktı. Ama hepimiz farkındayız ki eski nesil kartlar hala peynir ekmek gibi satıyor. Neredeyse çıkış fiyatlarını 3'e katladı.

    Bundan dolayı yeni nesil kartlar ertelenir mi? Çıktığı gibi madenler aç gibi saldıracağı için Nvidia 900den 1000e geçerken sunduğu performans artışını yine sunar mı? Yoksa %5 10 performans arttırıp piyasaya mı sürer?

    Ben çok bir performans artışı beklemiyorum açıkçası. Sizin fikrinizi merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • nvidia mining için sağladığı ekran kartlarının desteğiyle karını geçen yıl %52 arttırmış bir firma. bu yüzden miningcilere özel bir kart çıkartacağını düşünüyorum.

    şu an halihazırda p serisi kartların daha uzun ömürlü ve sunucularda çalışmaya uygun olduğunu söylüyor. Belki bu seriden sadece mining yapacak şekilde bir kart çıkarmayı düşünebilir. ya da bu serideki eşdeğer fiyatta bir kartı gtx 10xx serisiyle aynı mining değerlerine çekebilir.

    fakat ne yaparsa yapsın şu an taht gtx 1070'lerin elinde. bu kart hem düşük güç tüketimi, hem de 1070ti hatta 1080'den bile yüksek mining performansı ile minigcilerin gözdesi. hatta öyle ki şu an yurtdışı ve türkiye fiyarlarında 1070'in fiyatı 1070 ti'dan bile yüksek ve kartı piyasada bulmak bir mesele.
  • gerek oyun gerek mining performansı anlamında 2 önceki serideki gelişimin aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum.

    mining sektörü bu denli kazandırırken ne amd nede nvıdıa yazılımsal veya donanımsal engel koyup kendi ayağına sıkmayacak ve her seferinde

    oyuncuları kızdırmamak adına özel kartlar çıkarsa da oyuncu kartlarının mining

    özelliğine dokunmayacaktır..

    Hele ki cuda core verimlilği ortadayken yazılısmal destek bulması durumunda tercih edilen marka anlamında rüzgar çok farklı esebilir..
  • mining sektörü canlanınca kart yetiştiremez oldu üretim kısmında adamlar, peynir ekmek gibi satıyor mid-high aralığında her kart, onların umurunda değil ki oyuncuya mı gitmiş minera mı gitmiş kart, satılıyor yani sonuçta gerisi onları ilgilendirmiyor hiç. hangi kart hangi coinde ne hash yapıyor güç tüketimi ne kadar benim için en verimlisi hangisi olur araştırmaları ilk 3-4 hafta ortalıkta dolanırken seri karar verip alıp dolanmak lazım, genelde kartlar piyasa olmadan net hash rakamlarından önce oyun testleri düşeceği için ortalığa oyuncu bu konuda bir adım önde kararını daha çabuk verip alabilir istediği kartını. minerlar yazılımsal oc yerine custom bios atıp aşırma kart kullanmayı tercih ediyorlar haliyle bu fırsat amd de varken nvidia 10. seri kartlarda (9. nesle kadar şifresizdi) bioslar şifrelendi custom bios flaslayamayınca minerlerın amd tercihine güç kattı fakat sonradan düşük güç tüketimi ve amd kartların karaborsa olması dolayısıyla nvidia kartlara da gözler dikildi sonucunda bu günleri gördük. nvidianın her yeni neslinde olduğu gibi daha düşük güç daha yüksek performans politikası devam edecektir bu da minerları daha da cezbedecektir gibime geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 7 Şubat 2018; 4:53:55 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.