Şimdi Ara

Thermaltake Smart SE 630 - 980Ti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhabalar (uzun zaman sonra foruma bir sekilde donmek harika),

    Oncelikle direk konuya girmeden kisaca bir durum ozeti geceyim :) : Yurtdisinda yasiyorum ve inaninin su anda Turkiye'deki durumu bilmiyorum fakat burada ekran karti kitligi bas gostermis vaziyette. Bunun sebebi de hepinizin bildigi gibi miningciler.

    Konuya gelirsek: Yaklasik 3 sene once aldigim ekran kartimi aslinda GTX 1070 ile guncellemek istiyordum lakin 3-4 aydir bir turlu stokta bulamamam ve ebay.de amazon.de gibi sitelerde fahis fiyatlarda satilmasi gibi sebeplerden dolayi 980ti'a yonelmeye karar verdim ve bu karti satin aldim (Devam eden garantisi mevcut). Oldukca uygun bir fiyata buldum diyebilirim. Henuz elime gecmedi fakat yarin aksama umuyorum gecmis olacak.

    Benim bir turlu emin olamadigim mesele ise hakkinda hem cok iyi hem de cok kotu seyler okudugum guc kaynagim, yani Thermaltake Smart SE 630w. PSU ile ilgili cok fazla Ingilizce inceleme bulamadim lakin buldugum Rusca ve Cince incelemeler (ingilizce olanlar dahil) oldukca olumlu seyler diyorlar (Google translate). Zamaninda benim guc kaynagini Zotac GTX 480 AMP!, i7-4790 @4.4ghz gibi sistemlerle test edilmis bu guc kaynagi ve sorunsuz bir sekilde hepsini gecmis. Zotac'in bu ekran kartinin bosta ve yukte guc tuketimi Asus Strix GTX980 Ti ile ayni.

    Sistemimi hemen asagida belirttim.

    GA-Z97P-D3
    i5-4690 (OC yok)
    16GB(4*4) DDR3 1866mhz HyperX (OC yok)
    Asus Strix GTX 980Ti 6GB(Su an da Sapphire Nitro R9 380 4GB- OC yok)
    Ssd 256gb
    Hdd 1tb
    Dvd-rw
    3*12mm fan

    Verimlilik orani ve Bronze sertifikasi ile guc kaynagimin W olarak sistemi kaldiracagindan eminim fakat yonelttigim soru "Guvenililirlik" acisindan. Ayrica kotu senaryoda bile bilgisayarimin alabilecegi hasar ne olacaktir?
    Fikirleriniz benim cok kiymetli. Cunku eger OLMAZ seklinde ortak bir fikir cikarsa ortaya, almak istedigim guc kaynagi EVGA SuperNOVA 650 G3. Sizinle konusarak amacim gereksiz yere harcama ya da evham yapmaktan kacinmak.

    Son olarak belirtmeliyim ki OC yapmayi dusunmuyorum islemci ve bellek uzerinde. Su haliyle beni 1080p + 1440p gaming icin 3 sene daha goturmesi yeterli olacaktir ki oyle olacagini saniyorum.

    Simdiden cok tesekkur ediyorum.

    Not: Guc icin hesaplama yaparken surayi kullandim => https://outervision.com/power-supply-calculator







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.