Şimdi Ara

Native Resolution (Gerçek Çözünürlük) hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2k ve 4k çözünürlükler yavaş yavaş popüler olmaya başladı. Hele 2k da 1060 ve üstü kartlar rahat rahat oyun oynatiyor. Şimdi soru şudur; 2k bir monitör alsam ve bunu gerektiğinde full hd çözünürlükte kullansam görüntü kalitesi ne olur? Şöyle aciklayayim monitorler Native Çözünürlükleriyle pazarlaniyor alirken 2k bir monitör almissaniz en iyi performansı 2k da veriyor. Ama yeri geldi ben 1080p video oynatım yada oyun kötü port edilmişti 1080p ye çektim oynamak için bu durumda native çözünürlüğü 1080p olan monitör göre benim görüntüm daha mi kötü olur? Yoksa bir fark olmaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2k ekranda oyunu full hd açarsanız biraz bulanık gözükür. Bende 3gblik gtx 1060 ve monitör olarak da AOC Agon ag241qx vardı. Bazı oyunlarda 2k'da 60fpsyi tam yakalayamadığı için monitörü sattım(dün sattım). Ekran kartını satıp üzerine 1000-2000 tl koyup da üst model almaktansa monitörü satıp full hdye geçmek daha cazip göründü bana göre. Şimdi 144 hz olan 24-27 inçlik bir monitör bakıyorum.
  • profecco kullanıcısına yanıt
    Bulanık oluyorsa kötü. :( O zaman full hd lere bakacagim mecburen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca şöyle bir sıkıntı var. Native 2k çözünürlük olduğu için çözünürlüğü örneğin 1080p ye düşürdüğünüz zaman işlemciye daha fazla yük biniyor çünkü görüntüyü ekstra işlemek zorunda kalıyor. Bu durumda biraz daha az fps almanızı sağlıyor. Yani native 1080p gibi olmuyor ama çok az fps farkı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.