Şimdi Ara

FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE Türkçe Yama İstek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu oyunu çevirebilecek gönüllü arkadaşlar var mı acaba



  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş böylesine güzel anlamlı oyunlar rağbet görmediği için çevirisi olacağını sanmıyorum bende i am setsuna için açmıştım ama çok büyük kitlelere ülkemizde ulaşamadığı için olacağını sanmıyorum :'(
  • Bu oyunu Playstation 2'de en az 15 kere bitirmişliğim vardır, şimdi de PC'de Achievementleri %100'lemeye gidiyorum yaklaşık 90 saate yaklaştım ve kaç kere oynamama rağmen hala daha yeni şeyler keşfediyorum oyunda. Plus Çeviri bünyesinde çevirmenlik yapıyorum ve her ne kadar bu oyunu çevirmek istesem de ihtimaller imkansıza yakın. Oynayanlar bilir oyunun evrenine ait hikayeler mevcut, bunlar gerek bölümler arası gerekse ara sahnelerde gösteriliyor ve dili de o kadar kolay değil. Tabi oyunun içindeki "Traveler Tips-Hunts ve Bestiary" bölümlerinden hiç bahsetmiyorum bile, bu bölümlerin her biri birer kitap mahiyetinde, örneğin 'Bestiary' bölümünde, oyun içindeki her mekana has tüm yaratıklardan en az bir tanesini öldürmemiz isteniyor ve her yaratığın kendine göre bir açıklaması var, açıklamaların ise en kısası 3 sayfa. En az 95.000-100.000 satırlık bir oyundan bahsediyoruz. İleride çevrilecek olursa o çeviri de beni de görebilirsiniz yani :D Belli olmaz belki Plus Çeviri olarak bu oyuna da el atabiliriz ileride bir zamanda :D :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scotfold -- 25 Ağustos 2019; 13:35:27 >




  • Açıkçası bunu çevirecek kişilerin şunu bilmesi lazım. Final fantasy x ve bunada bakmıştım. Text çevirisi değil bunlar tamamen photoshop düzenleme tek tek resimleri düzenlemek gerekiyor. Her şey altyazilar bile resimlere gömülmüş. Yapan grubun bayağı kişiden oluşması lazım. En az 40 kişilik grup lazım. Hepsi de photoshop kullanma deneyimi iyi olması lazım. Kimsenin buna yanaşacağını zannetmiyorum. Polonyalılar bunun için script düzenleme programı yapmışlar. Program sayesinde çevirileri yapmışlar. Zaten istemiştim vermediler. Kimseyle paylaşmayacaklarını söylediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre_007 E kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz mi vermiyorlar, yoksa hiç mi.
  • X i bizim Hamza (ff7deki çevirmenlerden biri) çok istiyordu ama benzer sebepten kaldı. 9 ve nispeten 8 cevrilebiliyo ffde şu an. Bir de 15. 15 için yabancı bir forumda program paylaşılmıştı. Toolu hiç vermiyolardir muhtemelen ya da çok para istiyolardir bilemedim ama birincisi sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 25 Ağustos 2019; 22:32:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hiç vermiyorlar olay para değil. Beraber çalıştığım elemanlar hariç kimseyle paylaşmayacağını söyledi programcı. ffgriever yanlış hatırlamıyorsam programcı. Kendi ülkesinde beraber çalıştığı arkadaşlarla kullanmak için yapmış. Oyunun sıkıştırılmış dosyaları da onun hazırladığı program ile açılıyor zaten. Onu yayınlamış. Ama resim düzenleme programını yayınlamak istemiyor.
  • emre_007 E kullanıcısına yanıt
    Turşusunu kursun o zaman ne diyelim. Sadece kendi işimiz görülsün diyip yayınlamayanlar da ilginç cidden. Satsa amenna.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.