Şimdi Ara

Tez konusu (Bilgisayar Mühenddisliği)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gençler bilgisayar mühnedisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Malum 4. sınıfta tez yazma gibi bir durum var. Tez konusununda fikirlerinize ihtiyacım var. Forumda işsiz ama kafa zehir çok adam var düzgün bir tez çıkarsa yaparım Genel olarak ilgilendiğim alanlar: yapay zeka, veri analizi, veri madenciliği yazılım geliştirme, mobil yazılım



  • Ben elasticsearch logstash kibana kullanarak twitterdan deprem verileri analizi yapmıştım. Twitterdan gelen deprem içerikli twitleri çekip nerde deprem olmuş olabilir onun tespitini yapmaya çalisiyoduk kibana yoğunluk haritasıyla güzel projeydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işsiz check
    kafa zehir check
    one of the çok adam check

    the preface:

    bilmem biliyor musun deepfakes diye bir subreddit var redditte. machine learning ile bir yazılım yapmışlar. programa bir fotoğraf veriyorsun, istediğin kişinin kafasına koyup sanki oymuş gibi yüz ifadeleriyle birlikte fake'ini üretiyor.

    gelecekte herkesin bir robotu olacak. yapay zeka ile güçlendirilmiş insansı robotlar. ve ayrıca hybrid insanlar da olacak, vücutlarının belli kısımlarının makineleştirilmesi vs.

    the idea:

    fikir oldukça basit ve primal bir temele dayanıyor: ölümsüzlük

    nasıl ölümsüz olabiliriz? ve bunun FakeApp ile ne bağlantısı var?

    gelecekte sahip olacağımız robotların derilerini de programlayabileceğimiz varsayımına dayanarak, bu ilkel FakeApp programının mantığını programlanabilir skinlere uygulayıp dünya üzerinde olmak istediğiniz herhangi biri olabileceğiniz gibi ölmüş olanları da canlandırabileceğiniz bir imkana kapı açıyor.

    ölümsüzlük bunun neresinde?
    Cryonics şimdilik insan vücudunu dondurma ve geleceğe aktarma ile ilgileniyor.
    What If...
    Bilincimizi bir bilgisayara aktarıp saklayabilseydik? Ki bunu da yapanlar vardır.

    Ve bu bilinci, derisi programlanmış olan robota aktardığınızda teknik olarak ölümsüzlüğe yaklaşmış oluyorsunuz.

    Mesela yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 2 Şubat 2018; 18:10:12 >




  • blockchain dünyada çok popüler ama türkiyede henüz yok gibi, bu konuda çalışma yapabilirsin.
  • lisans seviyesinde o kadar uçmaya gerek yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • medem veri madencliği ve analizini seviyorsun, sana başlıkları vereyim biraz bak, makaleleri falan oku; big data, ontoloji ve RDF ( triples)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Freakk

    blockchain dünyada çok popüler ama türkiyede henüz yok gibi, bu konuda çalışma yapabilirsin.

    Katılıyorum. Blockchain alt yapısını kullanmak mantıklı, güzel bir proje ortaya çıkar hem güncel hem de farklı alternatiflere uyarlanabilir olması açısından oldukça yararlı olacaktır senin açından. Bunu kombinleyebilirsin mobil veya web projeleriyle. İş senin hayal gücüne kalıyor.
  • arif'in manchester'a attığı golü ararkan gerçekten de golü bulduran bir şeyler tasarlayabilirsin.
  • Merhaba,
    yapay zeka, bilgisayar destekli çeviri araçları üzerine bir şeyler olabilir. Bahsettiğim araçlar arasında Trados, Wordfast, MemoQ popüler olanlar. Bunlar bilgisayar üzerinde çalışabilirken tarayıcı üzerinden de çalışabilir hale getiriliyorlar. Buradan nasıl bir konu çıkar, çıkartırsın ama bir tercüman olarak bilgisayar mühendisliğiyle ilişkili olarak aklıma ilk bu geldi.
  • Üçlü kazanç imkanı sunan tez projesi:

    Yukarıda arkadaşlarında dedikleri gibi blockchain üzerine bir geliştirmek iyi bir çözüm olabilir. Coini fakat her popülerleşmiş coindeki gibi pazarlamasını arttıracak güzel bir amaç, bu coin neden üretildi tanımı oluştur.

    Şimdi gelelim Win-Win-Win'e.

    Güzel bir amaç ve güzel bir ürün-proje ortaya çıkarıp bunun anlatımını iyi bir şekilde yaparsan iyi not olarak bundan geri dönüş elde edersin.

    Coini üniversitede üniversitenin yerel projesi haline getirmeye çalış. Bu sayede bu alanda ilgili olan bireyler coinin gelişimine, popülerleşmesine çok azda olsa katkı sağlayacaktır. Hatta belki üniversite kendisine ait bilişim araçlarında coinini mine bile edebilir.

    Sende bir yandan kendi imkanların dahilinde mine et ve coinini stokla. Bir şekilde coinini dünyada bir nebze olsun duyurabilirsen hem sen, hem üniversiten sahip olduğu coinlerle ciddi bir maddi birikim elde edebilirsiniz.

    Hayırlı uğurlu olsun. Tabi bu kadar kolay değil, olasılıklar falan oldukça düşük günde kim bilir kaç coin inşaa ediliyor.




  • Hepinize çok teşekkür ediyorum değerli görüşleriniz için.. 3.sinif oldukça yoğun geçti, üstten aldığım dersler, başka üniversitelerden aldığım ücretli ödevler, kendi projelerim, staj ayarlama süreci vs. Derken sene nasıl geçti gerçekten anlamadım. Açtığım konuyu da unutmuştum açıkçası, şimdi dönem bitince aklıma geldi. Yazdığınız konuları tek tek değerlendireceğim, okuldaki hocalarımla da görüşüp bu yaz döneminde tez konusuna karar verip en azından araştırma olarak başlamayı düşünüyorum. Takip edeniniz olabilir diye gelişmeleri ve seçtiğim tezi de buraya yazacağım. Fikir yazan arkadaşlara teşekkür ederim tekrardan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.