Şimdi Ara

ÇALIŞMAYANLAR İÇİN SCHENGEN VİZESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
14.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar 26 yasındayım.
    Ve 2014 ve 2015 de 2 italya vizem vardı 2 side 6 aylıktı ama ozaman calısıyodum SGK vardı.
    Ve şuanda freelance olarak calısıyorum ama sgk yok.
    üzerime tapu ve aracım var hesabımda güzel hareketlenmeler var.,
    vize basvurusu yapıcam yeniden almanyaya sizce alabilme olasılığım % ?
    Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
    Sgk sı olmayıp basvuru yapıp vize almış arkadaşlar var ise beni bu konu hakkında aydınlatır ise çok sevinirim.



  • Bir tanıdığım çalışmamasına rağmen Yunanistan' dan Schengen Vizesi almıştı, turla gittiği için bu artı oldumu bilmiyorum. Çalışmayanların mutlaka sponsor göstermesi gerekiyor. (Anne baba vs)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noteb00k

    Bir tanıdığım çalışmamasına rağmen Yunanistan' dan Schengen Vizesi almıştı, turla gittiği için bu artı oldumu bilmiyorum. Çalışmayanların mutlaka sponsor göstermesi gerekiyor. (Anne baba vs)

    Ya sponsor olayı sorun değilde ama onların hesaplarında benımkı kadar hareket yok.
    Sadece tek artıları SGK larının olması...
  • SGK kaydı, senin kendi ülkende çalıştığını bir işin olduğunu ve yurt dışına yapacağın ziyaretin kısa süreli olacağını, işin gücün olduğunu ve tekrar işinin başına dönmek olduğunu kanıtlar.

    Vize evrakında konsoloslukların istediği diğer evraklarında sebebi temel olarak budur. Konsolosluk vize talebinizi değerlendirirken 2 temel noktaya bakar

    1) Geri dönecek mi? Bu duruma kanaat getirmek için seni kendi ülkende bağlayıcı unsura bakar. İş durumu, gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, ailevi durumu, nerede yaşadıklarını görmek ister.

    2) Ülkeye yapacağı seyahati kendi kendine veya ailesi tarafından finanse edebileceği maddi durumu var mı? Benim ülkemde başına talihsiz bir olay gelse, bir sağlık sorunu yaşasa kendi ödeyebilir mi?, Konaklama yapacağı yeri ayarlayabilir mi? vs. gibi.

    İşte bu 2 temel nokta da da senden resmi evrak ister ki, o kanaati oluşturabilsin. Evraklar da şu şekildedir. Hesapta sadece para olması tek başına yeterli bir kanaat oluşturmayacaktır, zira para sizin hesabınızda görülebilir, ancak para borç alınarak ta hesaba konmuş olabilir, o yüzden o paranın kaynağı içinde evrak ister.

    Mesela: Aşağıdaki maddelerin hiç birine girmeyen, çalışmayan, SGK sı, emekliliği olmayan ama çok fazla gayrimenkulu ve bunlar üzerinden kira geliri olan birisi eğer doğru bilgilendirilirse vize alabilir. Yapacağı şey, bütün gayrimenkul tapularını, bunlar üzerinden gelen kira gelirlerini beyan eden banka hesaplarını, kira sözleşmelerini ibraz edip, güzel bir de dilekçe yazarak vize alabilir.

    Ama işi yok, bankada bir parası yok, tek bay seyahat ediyor. Konsolosluk için çok fazla olumsuz durum söz konusu mevcut. Yaşadığınız ülkeninde içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumu da göz ucuyla da olsa oda burada yaşadığı için takip ettiğinden.

    Konsolosluk görevlisinin kanaati size çok olumlu olmayacaktır. İstenilen evraklar arasında Sunamadığınız her birisi olumsuz kanaati güçlendirir. Bir vize başvurusunun bir seyahat acentesinden satın alınan tura katılmak için yapılmış olması, konsolosluk üzerinde her hangi bir olumlu kanaat olacağı anlamına gelmez. Bunun da 2 sebebi vardır.

    1)Seyahat acentesi o adama sadece tur satmıştır, kefil olması gibi bir durum söz kunusu değildir.
    2) Konsolosluklar seyahat acentesinden alınan tur için yapılan vize başvurusunda seyahat evraklarını (otel konaklaması, uçak rezervasyonu) olarak görür, yurt dışına bir turla gidecek olması, dönüşünü garanti edeceğine dair değerlendirme sürecinde olumlu bir durum olarak saymaz, sonuçta tur da belirli bir ücretle alınıyor ve para borçla veya başka kaynaklarla da elde edilebilinir. O yüzden konsolosluk yine ilk paragrafa döner ve bu kişinin kaynaklarına bakar.


    SCHENGEN VİZE ALIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER
    Aşağıda sizlerden istemiş olduğumuz evraklar, firmamızın değil, konsoloslukların istemiş olduğu evraklardır. Evrakların eksik ibrazı, konsoloslukların mülakat talepleri veya vize verilmemesinden firmamız sorumlu tutulamaz.
    Sunmuş olduğunuz evraklara konsolosluklar ilave evrak talep edebilmektedir. İstenen bu ilave evrakları başvuru sahibi olarak tekrar sunma zorunluluğunuz vardır. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır.

    HERKES İÇİN ZORUNLU EVRAKLAR
    ***** ÖNEMLİ ***** ESKİ TİP PASAPORTLAR KULLANIMDAN KALKMIŞTIR. HER TÜRK VATANDAŞI ÇİPLİ PASAPORT İLE SEYAHAT EDEBİLECEKTİR.
    * PASAPORT; Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport aslı ve varsa bir önceki eski pasaportun aslı (BALKANLAR İÇİN 6 AY)
    * VİZE FOTOĞRAFI İÇİN PASAPORT FOTOĞRAFI ÖLÇÜLERİ KABUL EDİLMEMEKTEDİR.
    *FOTOĞRAF; 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz 3,5-4,5 cm boyutlarında vesikalık ;Alın ve kulaklar açık saçlar yüzü kapatmayacak şekilde olmalıdır.
    * Bazı schengen vizesi başvurularında evrakların asılları veya noter onaylı suretleri gerekebilir.
    * Schengen vizesi için zorunlu olan min. 30.000 Euro prim teminatlı seyahat sigortası acentemiz tarafından yapılmaktadır.
    * Evliyse evlilik cüzdanı FOTOKOPİSİ ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği
    * Nüfus cüzdan fotokopisi.
    *Birlikte seyahat ettiği kişinin geçerli vizesi varsa fotokopisi, yeşil pasaport ise yeşil pasaport fotokopisi.(İTALYA İÇİN; SADECE ÇOCUKLARA VİZE ALINACAKSA ANNE-BABANIN GEÇERLİ VİZELERİNİN OLDUĞU PASAPORTUN ASLI GEREKLİDİR.
    * Vize başvuru dilekçesi.(işverenler için antetli kağıda kaşeli imzalı) (İngiltere için İngilizce)
    * Kişinin seyahat masraflarını başkası karşılayacak ise masraf dilekçesi (İngiltere için İngilizce)
    *Ankara olcuları için; tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği (kişinin kendisi-eşi-çocuğu-kendi annesi-babası-kardeşleri…görülecek şekilde olmalıdır.)ve ikametgâh belgesi.
    MESLEK GRUPLARINA GÖRE İSTENEN EVRAKLAR
    A) SERBEST MESLEK MENSUPLARI İÇİN (Serbest Çalışan Avukat, Doktor, Mali Müşavir v.b.)
    1 Bağlı bulunduğu meslek odasından SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ oda kayıt belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    2 Vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    3 İmza beyannamesi fotokopisi ve varsa sicil gazetesi fotokopisi.
    4 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    5 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    B) MAAŞLI ÇALIŞANLAR İÇİN
    1 İZİN YAZISI; Çalıştığı firmanın antetli kağıdına yazılmış şahsın firmaya işe giriş tarihini, görevini, aylık maaşını ve seyahat tarihlerinde izinli olacağını belirten yazı (imzalar firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilere ait olmalıdır) (İngiltere için İngilizce)
    2 Çalıştığı firmanın imza sirküleri fotokopisi ( İZİN YAZISINI İMZALAYAN KİŞİNİN İMZASINI DA İÇEREN)
    3 Çalıştığı firmanın SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    4 Çalıştığı firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    5 Çalıştığı firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    6 Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ve son 4 aylık maaş bordrosu (şirket kaşeli ve imzalı)
    7 SSK Hizmet Dökümü barkotlu belge şeklinde olması gerekir
    8 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    9 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    C) FİRMA SAHİPLERİ VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN
    1 Şirkette imza yetkisi yok ise, imza yetkilisi diğer ortağından seyahatini belirten kaşeli imzalı antetli kağıda dilekçe. (İngiltere için İngilizce)
    2 Firmanın imza sirküleri fotokopisi
    3 Firmanın SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    4 Firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    5 Firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    6 Sgk Belgesi (Ssk ise 4A Sigortalı Hizmet Dökümü, Bağkur ise 4B Bağkur Dökümü) (Bu belgeler e-devlet şifresi ile alınır) Emekli ise Emeklilik Belgesi
    7 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    8 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    D) DEVLET MEMURLARI İÇİN
    1 Başvuru sahibinin söz konusu kurum çalışanı ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu gösteren yazı
    2 Son 4 aylık maaş bordrosu
    3 Sgk Belgesi- 4C Emekli Sandığı Belgesi (e-devlet şifresi ile alınır)
    4 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    5 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 6 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    E) EMEKLİLER İÇİN
    1 Emekli kimlik kartı eger yok ise sgk dan emekli oldugna dair yazı (bankamatik kartı değil) ve kaşeli ve imzalı 6 aylık emekli maaş dökümü banka hesap cüzdanı orijinali
    2 Varsa Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    3 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    F) ÖĞRENCİLER İÇİN
    1 Öğrenci belgesi( içinde bulunduğumuz aya ait) (İNGİLTERE VE İSTANBUL İTALYA İÇİN İNGİLİZCE )
    2 EBEVEYNLERİNDEN ÇALIŞMA EVRAKLARI; Anne ya da Baba banka hesabı sunabilen ebeveynden yukarıda belirtilen meslek gruplarından hangisi uygunsa çalışma evraklarının hepsi.
    3 Masraflarının ebeveynleri tarafından karşılanacağına dair konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (İngiltere için İngilizce)
    4 18 yaşından küçük ise son 3 ay içinde alınmış muvafakatname gereklidir.




  • Bugün idata Bursa şubesine gittik annem ile beraber başvuru yaptık 2015 yılında çalışıyordum ve İstanbul'dan başvuru yapmıştım ve vize almistim. Artık calismayan biriyim ve böyle başvuru yaptım. Yardımcı oldular çok ilgilendiler sagolsunlar. annem orada hemen dilekçe yazdı masraflarını ben karsilayacagim diye abim Almanya'dan teminat yatırdı davetiye için ve davetiyeyi öyle gönderdi üzerime arabam var ayrıca biletim alındı vs. Yani eksik evrak yok hepsi tastamam ama yine de çıkar mı çıkmaz mı vize bilemedim bu şekilde vize alan varmı hiç ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazelesen kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Ben henüz bu şekilde bir başvuru yapmadım ama daha önce schengen vizesi almış olmanız ve abinizin davetiye göndermiş olması olumlu yönde etkileyecektir. Eğer anneniz ve size ait olan banka hesap dökümlerini, tapu kayıtlarını ve gelir getiren diğer evraklarınızı da eklediyseniz büyük ihtimalle alabilirsiniz. Keşke bileti satın almasaydınız rezervasyon yaptırsanız da olurdu. Umarım hayırlısı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Merhaba cevap için teşekkürler açıkçası banka dökümü vs yok dedim görevli bayan annem ile dosyami birleştirdi ve annemden dilekçe istedi sadece aracımın ruhsatını verdim yazın iş yeri acicam nasipse kendi arsama bayan sordu neden calismiyorsun diye bunu da acikladim başvuru formumda duzeltmeler yaptı ilgili davrandı eksik evrak olmasın diye annemle dosyamiz bir şuan acaba dedim bu olumlu etken olur mu ümit dünyası işte bende pek sanmıyorum çıkacağını aslında 😐
  • hazelesen kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Abiniz davetiye gönderdiği için ve önceden schengeninizin olmasından dolayı olumlu sonuçlanabilir ancak red verirlerse maddi yetersizlikten verebilirler. Normalde schengen ülkelerine bireysel olarak başvuran, herhangi bir işte çalışmayan bekar baylara olumsuz veriyorlarmış güvenlik gerekçesiyle. Gidip geri döneceğine inanmıyorlarmış. Siz annenizle başvurduğunuz için ayrıca abiniz de davetiye gönderdiği için bu anlamda sıkıntı yaşamayabilirsiniz ama maddi yetersizlikten red verme ihtimalleri olabilir. Umarım olumlu sonuçlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler umarım öyle olur yeğenlerim ve abilerimi çok özledim inşallah olumlu sonuçlanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hazelesen

    Bugün idata Bursa şubesine gittik annem ile beraber başvuru yaptık 2015 yılında çalışıyordum ve İstanbul'dan başvuru yapmıştım ve vize almistim. Artık calismayan biriyim ve böyle başvuru yaptım. Yardımcı oldular çok ilgilendiler sagolsunlar. annem orada hemen dilekçe yazdı masraflarını ben karsilayacagim diye abim Almanya'dan teminat yatırdı davetiye için ve davetiyeyi öyle gönderdi üzerime arabam var ayrıca biletim alındı vs. Yani eksik evrak yok hepsi tastamam ama yine de çıkar mı çıkmaz mı vize bilemedim bu şekilde vize alan varmı hiç ???
    Merhabalar ben aldım bu sekılde bende suan calısmıyorum babamı sponsor gosterım onun evraklarını verdım.
    kendi hesap hareketlerımıı verdım ve vızem cıktı ve bıttı sımdı yenıden basvuru yapıcam
  • Derin1907 kullanıcısına yanıt
    Merhaba cevap için teşekkürler ben hesap hareketi olarak bişey sunamadim daha doğrusu kullanmıyorum hesaplarimi baya bir süredir tek korkum da bu üzerime araç var onu gösterdim onun yerine umarım olur sizin ki de
  • Çalışmıyorum babam emekli onu sponsor gösterip shengen vizesi alma şansım var mı
    (Öğrenciyken bir kere almıştm 20 günlük)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ririii

    Çalışmıyorum babam emekli onu sponsor gösterip shengen vizesi alma şansım var mı
    (Öğrenciyken bir kere almıştm 20 günlük)
    Şans her zaman vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cleanton

    Şans her zaman vardır.

    Alıntıları Göster
    Öyle de hem uçak biletini hemde pasaport vize parasını riske atmış olucam kumar gibi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ririii

    Öyle de hem uçak biletini hemde pasaport vize parasını riske atmış olucam kumar gibi :)

    Alıntıları Göster
    Bunu size kimse garantileyemez ki? Yani şimdi ben size "size kesin vize verirler" desem inanacak mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ririii

    Öyle de hem uçak biletini hemde pasaport vize parasını riske atmış olucam kumar gibi :)

    Alıntıları Göster
    Uçak bileti almayın sadece rezervasyon yapın. Vize parasını riske atacaksınız artık, her başvuru yapan aynı riski alıyor.
  • selam,
    eski iş yerinden evraklar alabilirsen maaş bordrolarını, çalışma ve işten ayrılma yazınızı alın ve evraklarınızın arasına ekleyiniz. ek olarak vize sponsoru göstererek başvuruda bulunabilirsiniz. seyahat amacın net ve anlaşılır ise vize onayı alabilirsiniz bence. istersen detaylı hazırlanmış şöyle bir sayfa var, incelemenizi tavsiye ederim.
    https://www.saltvisa.org/calismayanlar-icin-vize/
  • ilk başvuruda vize reddi alanlar için birkaç kelam edeyim.

    öncelikle herhangi bir ret yerseniz bir daha herhangi bir schengen ülkesinden vize alma olasılığınız 0 a yakın oluyor.

    yıllar önce çalıştığımız vize danışmanı aşağıdaki yolla tekrar Schengen vizesi sonrasında aile birleşimi alabildi. Benim gibi Birinci dereceden iltica eden yakınınız bulunuyorsa zaten hiç uğraşmadan aşağıdaki yolu seçin.

    1. Bulgaristan'dan tek girişli vize alınıyor
    2. Bulgaristan a giriş çıkış
    3. Bulgaristan multi vize alıyor
    4. Bulgaristan-Romanya-Bulgaristan-Türkiye rotası izleniyor
    5. Schengen vizesine başvuruluyor ve bingo!

    vizecim o dönem harbiye'de çantacı tarzı çalışıyordu en son numarasını verdiğim kişi vizemnet vize işlemleri diye bir yere gitmiş ofise orada çalışıyormuş heralde. adı murathan bu tür sıkıntılı durumunuz varsa Schengen vizesi için direk ona gidierseniz hangi durumda olursanız olun sonunda vizenizi alır





  • quote:

    Orijinalden alıntı: öyküsultar

    ilk başvuruda vize reddi alanlar için birkaç kelam edeyim.

    öncelikle herhangi bir ret yerseniz bir daha herhangi bir schengen ülkesinden vize alma olasılığınız 0 a yakın oluyor.

    yıllar önce çalıştığımız vize danışmanı aşağıdaki yolla tekrar Schengen vizesi sonrasında aile birleşimi alabildi. Benim gibi Birinci dereceden iltica eden yakınınız bulunuyorsa zaten hiç uğraşmadan aşağıdaki yolu seçin.

    1. Bulgaristan'dan tek girişli vize alınıyor
    2. Bulgaristan a giriş çıkış
    3. Bulgaristan multi vize alıyor
    4. Bulgaristan-Romanya-Bulgaristan-Türkiye rotası izleniyor
    5. Schengen vizesine başvuruluyor ve bingo!

    vizecim o dönem harbiye'de çantacı tarzı çalışıyordu en son numarasını verdiğim kişi vizemnet vize işlemleri diye bir yere gitmiş ofise orada çalışıyormuş heralde. adı murathan bu tür sıkıntılı durumunuz varsa Schengen vizesi için direk ona gidierseniz hangi durumda olursanız olun sonunda vizenizi alır

    dediğiniz firma ile ilk vizeleri bugun teslim aldık ancak Murathan Bey şirkette çalışmasına rağmen Eyüp diye farklı bir kişi Bulgaristanla ile ilgileniyormuş işlemleri o tamamladı. Eşimin evlenmeden önce Schengen vize reddi var ve kendisi ev hanımı. Şimdilik ilk başvuruda multi Bulgar vizesini kazasız belasız alabildiler. Giriş çıkıştan sonra benim koşullarıma uydurup Almanya iş arama vizesine başvuracaklar. ancak Schengen için 100% garanti verilmiyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.