Şimdi Ara

Trafik Sigortası ve Yetkili Servis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Dün aracıma arkadan çarptılar. Çarpan kişi kesin kusurlu zaten raporda da hatasını kabul etti. Aracımın kaskosu yok. Hasarı karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek.

    Ancak aracımı yetkili serviste yaptırmak istediğimde yetkili servis bana karşı tarafın sigortasının bunu kabul etmeyeceği ve eşdeğer parça kullanabilmek için yetkili servis dışındaki anlaşmalı yerlere yönlendireceğini söyledi. Eğer kaskom olsa idi kaskom önce kendisi yaptırıp parayı da karşı tarafın sigortasından alacağını söyledi. Eğer bu haliyle yetkili serviste yaptırırsam yetkili ve özel servis aradaki onarım fark bedeli kadar ödemeyi cebimden yapmam gerektiği söylendi.

    Benim anlamadığım trafik sigortası kasko talep edince tüm masrafı ödüyor da araç sahibi talep edince neden ödemiyor?

    Daha önce bu tarz bir durum başına gelen oldu mu ve nasıl bir yol izlendi?

    Şimdiden teşekkür ederim.



  • Aracınızın yaşı, kanuna göre orj. parça ile onarılmayacak yaştan büyük ise, yetkili servislerde yan sanayi parça ile onarım yapmayacağı için sizi kabul etmemesi normal.
    Eğer illaha yetkilide yaptıracağım diyorsanız, anlaşmalı onarım servislerindeki parça ve işçilik fiyatları ile yetkili servisin yapacağı işçilik ve parça fiyatları arasındaki farkı karşılayıp yaptırabilirsiniz.
  • Ekspere bir güzel sövün. Zarar gören parça orijinal neden yenisini eş değer takacaklarmış? Kabul etme. Aracımın yetkili servis harici bir yerde onarım görmesini istemiyorum de.



    Ayrıca değer kaybı davası da açın inat olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım 2013 model. 3 yaşa kadar araçlarda öncelikle orijinal parça kullanılıyormuş. 3 yaşını geçmiş araçlarda ise TSE onaylı eşdeğer parça kullanımına sigortalı itiraz edemeyecek deniliyor. Kanun metnine ulaşamadım ancak her yerde bu şekilde yazıyor.

    Bunun doğru olduğunu varsayalım. Eğer benim kaskom olsa idi bu durumda trafik sigortasının karşılamayacağı eşdeğer-orijinal farkını benim kaskom karşılayacaktı ve kaskom da delinecekti. Doğru muyum? Bu durumda karşı taraf %100 suçlu da olsa aracınız 3 yaşın üstündeyse ve illa yetkili servis onarımı talep ediyorsanız kaskonuz varsa kaskonuz delinecek kaskonuz yoksa cebinizden ödeme yapacaksınız. Galiba durum bu şekilde.
  • Kanun maddesini buldum.

    Hasar halinde, hasar gören parça, onarımı mümkün değilse veya eşdeğer parça veya ömrünü tamamlamış araçlar mevzuatı kapsamındaki araçlardan elde edilen orijinal parça ile değişimine imkân yok ise orijinali ile değiştirilir. Kaza tarihine göre model yılından itibaren 3 yılı geçmeyen motorlu araçlarda hasar gören parça, onarımı mümkün değilse öncelikle orijinali ile değiştirilir, orijinal parçanın bulunmaması durumunda eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlar mevzuatı kapsamındaki araçlardan elde edilen orijinal parça ile değiştirilir. Ancak model yılından itibaren 3 yılı geçmeyen motorlu araçta hasar gören parçanın orijinal olmadığı durumda eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlar mevzuatı kapsamındaki araçlardan elde edilen orijinal parça ile değişim yapılır. Bu paragraf uygulaması sonucu araçta bir kıymet artışı meydana gelse dahi bu fark tazminat miktarından indirilemez.

    Kanun açık ve net.Araç 3 yaşından büyükse trafik sigortasının orijinal kullanma zorunluluğu yok. Onu anladık. Benim merak ettiğim kaskom olsa idi kazada kusurum olmamasına rağmen kaskom delinecek miydi? Aradaki farkı kasko ödeyeceğine göre delinecekti diye tahmin ediyorum.
  • kaporta neyse de mekanikte her ne olursa olsun orjinal yaptırın

    bütçenizi zorlamayacaksa farkı cepten ödeyin

    tse standartlı deyip yan sanayi mekanik parçalara itibar etmeyin



    geçen sene motor yaptırmıştım araç yaşlı olduğu için sıfır krank bulunamadı

    usta yan sanayi takacağıma çıkma takarım deyip dubaiden getirtti iyi ki öyle yaptı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun karşı aracın sigorta şirketinin sizin servisiniz ile anlaşması var mı? Anlaşması varsa orijinal parça kullanırsa fiyat farkı isteyebilir. Yan sanayi kullanırsa istemez. Ama sigorta şirketinin servisle anlaşması yoksa anlaşmalı yerlerde onarım yaptırmanız gerekir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 2011 model connecte arkadan vurdular Sampo japon kaskom vardi. Kasko üstünden yaptırdım. Bana kaskonun delinmeyecegibi onların karşı taraftan bütün ücreti alacaklarını söyledi. Zaten kaskoyu da bunun için yaptırıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaskoyu asıl yaptırma sebebim işte budur, bugüne kadar 2 kez aracıma çarptılar ikisinde de kaskomdan yaptırıp karşı tarafın trafik sigortasına ödettirdim. Öteki türlü adam hem gelip aracıma çarpacak hem de aracıma yan sanayi parçalar takılacak. Bir de kanun maddesini ne güzel yazmışlar öyle, sadece eşdeğer parçadan bahsetmiyor dikkat ederseniz, "çıkma parça"ların kullanımına da izin veriliyor. Herkes ne yapsın etsin, bir sürü kloz var gerekirse hepsini iptal ettirin en ucuza da olsa kasko yaptırın, kaza durumunda bu saçmalıklarla uğraşmak zrounda kalmazsınız. Unutmayın, ne kadar kurallara uygun sürerseniz sürün denyonun biri mutlaka gelip sizi bulacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.