Şimdi Ara

Asus Rog Centurion Headset Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
2.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2017 Mayıs ayında kulaklığı aldım. Şunu diyebilirm ki sitelerde incelemelerde mikrofon kayıtlarıyla oynamışlar mikrofonun leş olduğunu utanmadan gizlemişler. 8 ay kadar asus rog forumlarında bu durumu ilk önce kabullenmmemeye çalıştı sonra yazılımla çözeceğiz dediler ve en sonunda kulaklıkları değiştireceklerini söylediler. 1 yıla yakın kullanımımdan sonra Asus Türkiye geri dönüş yaptı sadece kulaklık ünitesini istediler yolladım, yeni kulaklık geldi ve mikrofonu sorunsuzdu. Fakaat kulaklığı takınca ses ünitesinin aşırı ısındığını farkettim. Birkaç dakika içinde mikrofon çalışmadı ve 20-30 dakika içinde ise kulaklıklar ses vermeyi kesti( ses ünitesi de ateş gibi olmuştu). Asusa tam set olarak yolladım ürünü. Servisten birisi aradı beni: sorun Firmwareden,güncel olanını yükledik düzeldi dedi( halbuki ben son güncelini yüklemiştim, betasını bile kurmuştum baktım sorun düzelmedi kararlı son Firmware yüklemiştim).
    Servisteki adama sormuştum peki neden eski ünitede sorun yoktu yeni kulaklığı takınca ısınıp çalışmıyordu diye. Adam kem küm etti kıvırdı.
    Ürün geldi sorunsuz sonra gözüme birşey çarptı: Ses ünitesinin altında gürültü engelleyen ikinci mikrofonu açan içe gömülü bir tırnak vardı, ben o tırnağı tükenmez kalemle aktif edeyim derken plastiğini derince çizmiştim. Bu ünitede çizik yoktu ve altı tertemizdi(anlaşılan ünite değişmiş). Neden söylemediler anlamış değilim.
    1-2 ay kullandıktan sonra yine alt ünite ısınmaya başladı ve ilk önce mikrofon sonra da kulaklıklar kapanmaya başladı. Yine yolladım fakat tüketici haklarıyla ilgili yasalara baktım para iadesi isteyeceğim. 1200 TLye bir yıldır çektiğim eziyette en çok kızdığım nokta: 2 türk ve diğer yabancı incelemelerde böyle pahalı ve sorunlu bir ürünü nasıl överler. Asus'un kendi forumlarında headset başlığındaki açılan konuların yarısına yakını Rog Centurion:https://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?137
    Gelelim ürün çalışırken deneyimlerime:
    Oyun: Kulağın içinde o kadar sürücü birbirine çok yakın olduğu için öyle keskin yön tayini beklemeyin. Sürücülerin hepsi 20 hz-20 khz aralığı olduğundan diğer oyuncu kulaklıklarının vermediği bir ayrıntıyı bu da vermiyor. Sennheiser, hyperx cloud ve hyperx revolver, hyperx alpha serisi daha geniş frekans aralığı verebiliyor. Onlar daha derin ve temiz ses veriyor, bu sayede Rainbow Six Siege oynarken duyduğun çıtırtılar ve sesler daha berrak olmakla birlikte sesin mesafeye göre hacmini alabiliyorsun ve bu sayede duyduğun sesin uzaklık ile yönünü Asusun gerçek 7.1inden daha iyi kestirebiliyorsun.
    Müzik ve Film: Bu kısımda hiçbir artısı yok aksine o fiyata ya da aşağısına daha geniş frekans aralıklı kulaklıklar var ve kulağınız kaliteli sese doyar.Asus Rog Centurion Headset Deneyimim
    Son olarak deneyimlediğim oyunlar: Battlefield 1, Rainbow Six Siege, PUBG, Battlefield 4, Division, Doom, Hellblade, Metal Gear Solid 5 Phantom Pain,Metro Redux Serisi,Rise of Tomb Raider, Sniper Elite 4, Witcher 3, ARMA 3 ....
    Yabancı incelemelerde diğer gerçek 7.1'lere de baktım, hepsinde ortak yargı: Gerçek 7.1 kulaklıklar sürücülerin birbirine yakın olması itibariyle yön tayininde 7.1 hoparlörler kadar keskin değiller ve sürücüler ufak olduğundan frekans aralıklarıyla da o kadar paraya fark yaratamıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teacher80 -- 4 Mart 2018; 13:15:14 >







  • I Love you Logitech ^^ Taner Hocam sizide bekleriz :)
  • mevt.smedya kullanıcısına yanıt
    Sevgili Mevt,
    Logitech kulaklıkların ses frekans aralığı 20 hz- 20000 hz(20 khz), verdiği ses diğer kulaklıklarla aynı, fiyatını belirleyen malzeme kalitesi vs..
    Benim creative ses kartı iyi olduğundan dolayı usb kulaklık da düşünmüyorum, tercihim kaliteli jacklı ve deri pedi olmayan kulaklıklar: Sennheiser Game One (15Hz - 28.000Hz) yada daha ucuz olan Hyperx Cloud (15Hz - 25.000Hz)
    İyi bir ses kartın ve iyi bir kulaklığın varsa en iyi usb girişli kulaklık yanına bile yaklaşamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teacher80 -- 30 Ocak 2018; 22:16:31 >
  • Snakebyte Snakebyte Python 7500R araştırıyordum ben de gerçek 7.1 olduğu için...
  • yotube dan incelemelerini izle derim. En iyi gerçek 7.1 kullandım o bile tatmin etmedi, hyperx cloud ile daha iyi müzik film performansı daha iyi oyunda da yön tayininde biraz geride ama sesi daha kaliteli verdiğinden Rainbow six siege de çıtırtı vs.yi daha net duyuyorum. Sanırım büyük kulaklıklar çok ama küçük kulaklıklardan daha net ses veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teacher80 -- 19 Şubat 2018; 22:20:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün gidip almayı düşünüyordum dedim son 1 bakayım millet ne demiş diye. senin yorumun korkuttu beni. kronik bir sorun mu acaba yoksa senin şansına sıkıntılı ürün mü geldi?

    Şu ana kadar bütün ürünlerimi asus'tan almaya çalıştım. ürünlerini beğeniyorum 1 kere sıkıntı yaşadım garantiye gönderdim ekran kartımı sıfırını gönderdiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twein22 -- 1 Mart 2018; 3:15:56 >
  • twein22 T kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşın da dediği gibi çoklu sürücü kulaklıkta işe yaramıyor malesef. İki sürücülü ama frekans aralıkları geniş bir model tercih edin daha kaliteli ses alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • twein22 T kullanıcısına yanıt
    Üstte asusun headset ile ilgili resmi forum linkini attım, açılan rog centurion başlıklarına bi bak derim, kulaklık kısmında korkutucu sayıda başlık var rog centurion ile ilgili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kulaklığı düşünüyordum ama film deneyimlerinde surround etkisi vermediğini duyunca ben de üzüldüm.
    Filmlerde gerçekten surround deneyimi almak için 5.1 veya 7.1 sistemlerden başka çare yok sanırım :)
  • Deneyimini paylaştıgın için teşekkür ederim satın alıcaktım az daha
  • hocam şahsen ses kartım falan yok. ki ona ayrı para vericeksin bir de. usb olsun jak olsun fark etmez. 7.1 baslı müzik oyun için güzel kulaklık arıyorum da. razer kraken 7.1 v2 mercury edition düşünyorum. sizcee
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Frekans aralığı geniş. YouTube'da ''razer kraken 7.1 v2 inceleme'' diye aratırsan donanımhaber ve diğer türkçe incelemelere bakabilirsin.
  • yani hocam iyi midir . tavsiye edermisiniz
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Bu aralar yoğunluktan dikkat edemiyorum, Türkçe incelemelerde bir sorundan bahsetmiyolarsa alınabilir. Kusur ayrı keşke şu da olsaydı ayrı bir konudur ürün kritik ederken. Uzun süre kullanımında terletmemesi, ses ve yazılım kalitesi, mikrofon kalitesi gibi ana kriterler çok önemli incelemelerde.
  • ybancı türk incelemesini izlemediğim kalmadı donanım , pc hocası veya yabancılardan randomfrkn die biri falan.

    alıyım beyazı cok guzel :D https://www.gamer-market.com/razer-kraken-7.1-v2-oval-mercury-edition-oyuncu-kulakligi.html

    burayı önerir misiniz? tek burda gördüm. bazı yerde bin lira :P

    EDİT: demin mesaj attım bu siteye kalmamış. 1045tlye akakce de gördüm .P ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 15 Ekim 2019; 18:46:19 >
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    O fiyata değer bence. Razer Türkiye garantisi altında olursa tadından yenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyorsunuz Teşekkürler .D
  • eski yazılanları okudum. faydalı oldu teşekkürler, ancak 2018den bu yana modeller değişti tabi. o yüzden merak ettim son durumlar nasıl.


    kablosuz razer manowar yerine bir kablosuz kulaklık bakıyorum. asus bakmamın sebebi ise klavye fare kulaklık 3lü set yapma şeklinde ürün bakıyorum ve kasa+anakartta asus, hani ışıkları uyumlu kontrol edebilme açısından yine asustan gideyim dedim. onun dışında steel series arctis 5-7 var, hani klavye fare seti ss beğendiğim önceden kullandığım bir marka. razer den de memnunum klavye fare kulaklık seti olarak. corsair voidde kullandım ama manowar daha iyi geldi.


    farklılık olsun diye asus baktım ama ilk amacım özelliğinin iyi olması, set olmasından daha önemli.


    steelseries razer asus yada hyperx i övenler var. siz kablosuz kulaklık ne tavsiye edersiniz? bütçe sorun değil ancak 2-3b tl arasında daha uygun olur. tşk.

  • Kusura bakmayın yeni farkettim mesajınızı. Kablosuz kulaklık olarak Corsair Virtuoso öneririm. SE modelini sakın almayın. Mikrofonu berbat.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.