Şimdi Ara

G602 mi G700s mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar öncelikle
    Fps oyun oynamakla birlikte macro'lu mouse benim için olmazsa olmazlardan
    Şu an g300s kullanmaktayım zamanında 60 tl ye almıştım ve o zamanlar tam bir f/p ürünüydü benim için.
    Ancak Kablolar benim için her zaman bir sorundur kablo karmaşasından nefret eden bir insanım bu yüzden kablosuz bir macro mouse almaya karar verdim.
    Aklımda 2 ürün var logitech'in g602 ve g700s modeli
    Artılar ve eksilere gelecek olursan g602 nin benim için tek dezavantajı max. 2500 dpi olması bu durum mevcut mouse modelimde de bu kadar ve benim için g300s in en büyük handikapı. 250 saat pil ömrü ise benim için muazzam bir süre.
    G700s e gelecek olursak 8200 dpi ile tam bir hassasiyet canavarı ancak pil süresi bakımından oldukça kötü durumda (yaklaşık 2 gün kadar).
    Sizce hangi mouse benim ihtiyaçlarım için en uygun çözüm olur. Aynı zamanda tasarım programları ile de uğraşıyorum macro atamalarını orada da kullanacağım.
    Şimdiden teşekkürler







  • Hocam bende her iki mouse da mevcut. Gerçi g602 yi hem yedek olsun diye hem de merak ettiğim için aldım. Asıl kullandığım mouse g700s. Öyle süper bir oyuncu değilim, eskisi kadar da oyun oynamıyorum artık, o yüzden oyun açısından yorum yapmayacağım. Ben daha çok ergonomi üzerine gideceğim.

    Ellerim küçük olmasına rağmen g700s bana oldukca ergonomik geldi. Oysaki küçük bir mouse olduğu söylenemez. Çok tuşlu mouseları bende severim. Üzerinde bir sürü tuş olması elimi mousedan kaldırmadan bir sürü işlevi kullanmamı sağlıyor. Birşeyler yazmak dışında elimi fazla klavyeye götürmüyorum. Mex 2200 dpi da kullandığım için 8200 olmasının pek faydasını görmedim (monitör 24 inch ve 1080p). Kablosuz olmasıda büyük bir avantaj. Aslında bu saydıklarım hemen hemen g602 içinde geçerli.

    Gelelim farklara; öncelikle g602 de sevmediğim şey yan taraftaki 6 tuşu çok rahat kullanamıyorum, g700s de ise kontrol tamamen bende. Yan tarafta en rahat 4 tuş kontrol ediliyor. G700s in ergonomisi çok daha iyi hatta yedek olsun diye ikinci el bir g700s daah aldım. G700s tam bir pil canavarı, özellikle online oyun oynuyorsanız oyuna başlamadan önce pilin dolu olduğuna emin olun, yoksa olmadık yerde sizi yarı yolda bırakabilir. G602 bu konuda oldukca başarılı, kolay kolay sizi yarı yolda bırakmaz. Dpi benim için her ikiside yeterli. Ha birde unutmadan g700s in üretimi bitt, o yüzden sıfır bulmanız hem zor hem de bulursanız uçuk fiyatlar istiyorlar. İkinci el alırım ne olacak derseniz bu mouse da switchler söylenenden erken pes ediyor. Sözde 20 milyon tıklama ömrü var ama yoğun kullanımda max 2 yıl ya dayanıyor ya dayanmıyor. Switchler gittikten sonra tamiride görece zor.

    Özet geç dersen; her ne kadar g700s çok daha başarılı olsada şu anki fiyatını hak etmeyeceği için g602 daha doğru bir seçim olur. Ama garantili 200 tl civarına g700s bulunabilirse kaçırılmamalı.




  • Cok tesekkur ederim hocam daha guzel anlatılamazdı, bir cok yonden aydınlattınız beni. Oncellikle online olarak fps oyunu oynamakla birlikte zamanimin cogunu tasarım programlarıyla harcıyorum. Tasarımda dpi çok sorun degil ancak online oyunda elimin en ufak haraketi ile hassas bir bicimde odaklanmak benim icin onemli bir etmen. Yüksek dpi’a bu kadar takılmasam 602’yi tercih ederdim. İkinci el g700s i 150-200 lira civarına bulabiliyorum ayni sekilde 602 leri de öyle. Garanti kapsamında degiller tabi. G700s modelindeki pil konusunu biraz daha açmanız mümkün mu acaba ortalama kablosuz olarak ne kadar sure alabiliyorsunuz birde piliniz bitmeye yakinken takılma sorunu yaşıyor musunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P1ka -- 26 Ocak 2018; 20:44:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam dediğim gibi pek oyun oynamıyorum. Ama oynadığım zamanlarda orjinal pili ile 1.5 gün civarı gidiyordu (günde max 10 saat kullanımla). Şu an ise yaklaşık günde 5 saat kullanım ile basit işlemler yaparak 4 - 5 gün gidiyor. Ama masamda şarjlı pille bulunduruyorum. Bittikce değiştirip, sonra 4 lü gruplar halinda şarj ediyorum (şarj cihazı 4 pil şarj ettiği için).

    Bendeki g700s sıfır elime geçtiğinde (g700 yerine değişimden geldi), yanlış hatırlamıyorsam 1.5 senede çift tıklamaya başlamıştı (yoğun kullanım olmadan). Bem aliexpressten yedek switchler aldım, bozuldukca değişteceğim. Yalnız dediğim gibi tamiri biraz zahmetli. İçinde iki katlı anakart var ve üst katı sökmeden switch değiştiremiyorsunuz. Üst katla alt katın bağlantısı lehimle yapılmış. Sökmesi biraz zor (bir tane g700 mundar oldu öyle). Ayrıca sökmek için ayaklarıda sökmeniz gerekiyor (vidalar altında), ayaklar bu sırada iç bükey oluyorlar ve mundar olma durumları var. Birde ayak değiştirmeniz gerekebiliyor. Switch ve ayak (skatez) aliexpressten uygun fiyatlara alınabiliyor ama sıkıntı yeni switchi takmakta. Hatta bir ara ilan vermiştim switch arızalı g700s alınır diye, amacım uygun fiyata alıp tamir edip kullanmaktı.




  • Tesekurler hocam elim yatkin bu islere üstesinden gelebileceğime inanıyorum. Her ne kadar pil suresi canimi sıkacak olsada degerli yorumlarınızıda dikkate alarak g700s e yöneleceğim çok teşekkür ederim tekrardan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.