Şimdi Ara

MacBook Pro Klavye (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    MacBook Pro mid 2012 (A1278) bilgisayarımın "o" harfi çalışmıyor. Servise götürmek dışında ne yapabilirim ? ( servise götürecek param yok )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • güncel
  • Selamlar,

    Kendiniz değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Aşağıdaki video bunu anlatıyor. Ürünü yurt dışından yada buradan tr klavye olarak temin etmeniz mümkün nereden edersiniz bilmiyorum ama. Araştırmak lazım.

    Klavye değişim videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=OCmPqsvVP_8

    Ürün linki
    https://urun.n11.com/klavye/apple-macbook-pro13-a1278-klavye-tus-takimi-tr-turkce-P194799270?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMI4t2VhLb32AIVSRDTCh0evwOVEAQYASABEgKGA_D_BwE&gclsrc=aw.ds

    Ürünü daha ucuza bulabilirsiniz sadece ilk gelen linki paylaştım. Diğer yandan sadece o tuş için yapılacak bir şey mümkün olduğunu sanmıyorum. Eğer garanti yoksa bir bilgisayarcıya götürüp temizletip deneyebilirsiniz.

    Kolay Gelsin..




  • Çok teşekkürler hocam. Biraz deneyim gerektiren bir iş gibi geldi bozma riskini almak istemedim sanırsam. Servis de çok yüksek fiyat istiyor .
  • Merhaba,
    Hocam sakın sorunu ihmal etmeyin derim!
    Eyer cihaz nem kapmışsa özel bir temizlik sıvısı ile temizlenmesi gerekiyor. Onarım işini ötelemeniz sorununuzu büyütür.
    Benim 13'' macbook'umda öyle başta bir harf çalışmadı, Uygun bir zamanada yaptırırım diye öteleyince, zamanalan başka tuşlarda çalışamaz duruma geldiler. Sonunda tamir için götürdüğümde'de klavyenin nem'den dolayı oksitlendiğini ve zamanla tuşlarda onarılamaz bir hasar bıraktığı için klavyenin komple değişmesi gerektiğini söğlediler. 2014'ün sonlarında 500tl masraf çıkınca yaptırmaktan vazgeçtim. Halen en üst sıra tuşların tamamı ile başka birçok tuş çalışmıyor.
    Umarımki cihazınızın sorunu, bemim anlattığım durum kadar büyük değildir.
  • doguakdenizli D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bu temizleme işini nasıl yapabilirim tek başıma yapabilir miyim ve bahsettiğiniz sıvının adı nedir nerden temin edebilirim ? Umarım dediğiniz gibi olmaz çünkü servise verecek param şu anda yok :(
  • sapphiretonic kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Temizliği sizin yapıp yapamayacağınızı bilemiyorum. Ama, cihazın açılp klavye tuş deverelerin sıvı ( sanırım sprey )ile silinmesi gerekiyor.
    Kendiniz tuşları üstten, yani cihazı açmadan çıkarırsanız ( cihazımda denemiştim ) bile doğrudan metal yüzeyi göremeyeceksiniz. tuşlarla devreler arasında silikondan bir ara malzeme var, diye hatırlıyorum. eyer eliniz söküp takma işlerine yatkınsa, cihazı açıp, elektronikçilerden alabileceğiniz bir devre temizleme spery'i ilen şansınızı deneyebilirsiniz. Yalnız cihazı sökerken mümkün olduğunca yavaş ve nazikçe hareket edin. ve çıkardığınız soketleri, nereden çıktıklarını karıştırmamak için işaretleğin.
    Bu arada, Ben kendi cihazımı,kendim onarmadım. Üsküdar'daki özel bir apple ( yetkili olmayan ) servisine götürmüştüm.
  • evde yatmakta olan 1278 model mbp nin yukarı tuşu sağ tuşu ses açma tuşu ğ, ü , + tuşları çalışmıyordu ben de 60 liraya netten klavye aldım ve kendim bilgisayarı söküp yeni klavyeyi taktım. şu an sorunsuz kullanıyorum ama piyasadaki en ucuz klavyeyi aldığımdan dolayı sanki eskisi daha kaliteliymiş hissi yaşıyorum şu anda. psikolojikte olabilir ama şu an herhangi bir sıkıntım yok. geçen sene de babamın asus bilgisayarının da klavyesini sorunsuz değiştirmiştim.
  • cobra41 C kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam bir bakayım pek deneyimim yok ama boş bir vaktimde açıp deneyeyim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.