Şimdi Ara

Kedim 5-6 gündür ishal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Önceki kedimizi annemlere verdiğimizden dolayı 5 gün önce barınaktan 3 aylık yavru bir Tuxedo (smokin) sahiplendik.
    Tabii hemen veterinere götürüp iç dış parazitlerini yaptırdık. 1 hafta sonrasında da karma aşısı yapılacak.
    Fakat veterinerden çıkar çıkmaz arabaya binince taşıma çantasına kakasını yaptı ve orada sulu sarı renkte ishal olduğunu gördüm.

    Veteriner yutturduğu iç parazit ilacından dolayı kusma ishal olabileceğini söylemişti. Bu kış günü 4 cam açık eve geldik.
    Veterinerin tavsiyesi ile aldığımız, kaliteli diyerek verdiği proplan kuru mamayı yiyor 5 gündür. Ama yemesi çok kısa sürüyor yani bir iki lokma yiyor bırakıyor ama her yarım saatte bir yiyor. Yaklaşık 5 gündür ishali geçmedi. Günde 13-14 kez tuvaletini yapıyor. Bu 5 günde Hiç kusmadı. Bolca su içiyor.
    İshali ilk günkü sıvılığa göre biraz daha katıydı ama yine de sıvıya yakındı. dün tekrar veterinere götürdüm bir ilaç daha yutturdu ve iğne yaptı.
    Eve gelir gelmez tuvaletini yaptı ve ilk güne geri dönmüştük tamamen suydu.

    Biz barınaktan almadan yaklaşık 15 gün önce barınağa bırakılmış. Barınağa bırakanlara ulaştım bir şekilde. Bizde iken normaldi dediler. Hiç kedi maması vermemişler ve sütten kesilince ev yemekleri ile beslemişler. Kendileri ne yiyorsa kediye de vermişler.

    Barınakta ise yerlerdeki kaplarda hep kuru mamalar vardı. Ama ben barınaktan aldığımda zaten çok zayıftı. Şuan Hareketleri normal, anormal miskinlik uyku hali veya başka anormal bir davranışı yok. Tek sorunu ishal.
    Ben daha çok yeme alışkanlıklarının aniden tamamen değişmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Yani zaten barınakta iken problemliydi bağırsakları belkide. Veteriner ishal düzenlene kadar pirinç lapası tavuksuyu kaynamış patates vermemizi tavsiye etti. Ayrıca verdiği Flagyl tableti (4te1) sabah akşam yutturmamızı ve yanında vitamin şurubu vermemizi söyledi. Eve gelince tavuk suyuna pirinç lapası verdik. İçinde minik tavuk göğsü parçaları da vardı. İnanılmaz bir iştahla yedi, gitti geldi bitirene kadar yedi, sanki kıtlıktan çıkmış gibi.
    Tam da doğru yolda olduğumuzu düşünürken aradan 15 dakika sonra ishal yaptı ve yaptığı dışkıda bütün pirinç taneleri vardı. Bugün sabah baktığımızda da ishalin sürdüğünü gördük. Kızım da ben de çok üzülüyoruz. Sindirim sisteminde mi bir sorun var acaba. İlaçlara ve yumuşak diyet ev yemeğine devam edeceğiz ama her ne kadar veterinerin "korkulacak büyük bir durum değil" demesine rağmen henüz küçük olması ve 5 gündür ishalin düzelmemesi korkutuyor.

    Başına gelmiş olan, bilgisi olan, tavsiyesi veya önerisi olan varsa dinlemeye hazırım. Şimdiden tşk.







  • Sabunlu su içir düzelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuç?
  • Geçmiş olsun buraya göz at derim.http://www.kedihakkinda.com/yavru-kedilerde-ishal/
  • Veterineriniz doğru prosedürleri işlemiş

    Sanırım coronavirus hastası kediniz, dikkat edilmezse öldürücüdür.

    Mümkün olduğunca iştahla yiyebileceği gıdalar verin Bol su hep önünde bulunsun ve dehidrasyon durumunu sürekli takip edin %25den fazla düşüş oldugu an veterineriniz firlayin

    Bunlar dışında beklemekten başka çareniz yok tedaviye yanıt vermesini bekleyeceksiniz :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terar merhaba.

    ishal için Gezmediğimiz veteriner kalmadı. her veteriner mamadan dolayı dedi ve elindeki kar edeceği mamayı iteledi. yaklaşık 1ay içinde proplanda dahil 4-5 farklı mama denedik. ishal düzelmedi.

    Fakat
    En sonunda adam akıllı bir veteriner bulduk..
    Dükkanı alışveriş mağazası gibi olmayan, mama satmayan, sadece bir sandalye bir masa ve bir de muayene odası olan işinin ehli bir veteriner bulduk çok şükür.

    Gerekli tüm kontrolleri yaptı, ve ishalin tamamen yeme alışkanlığının değiştiğinden dolayı olduğunu, korkutucu önemli bir sorun olmadığını, tamamen mamadan kaynaklandığını söyledi. E zaten bunu bize her veteriner söyledi dedik. Doğru dedi. ama her veteriner elindeki ürünü size sattı dimi dedi. "Evet" :(
    Ben sizde ND'nin yaban mersinli mamasını tavsiye ediyorum. Deneyip denememk sizin elinizde, istiyorsanız internetten veya bir pet shoptan alın deneyin dedi. 1 kilo aldım internetten.

    2 günde ishal kesildi. Öyleki kedim kuma girdiğinde önceki kakasını bulamıyor baya eşeliyor :)
    Ama başka sorunlar çıktı. Kedim mamayı sevmedi. Başka hiçbirşey vermediğimiz için mecburiyetten yedi. Biz yemek yerken yanımıza gelip (daha önce yapmazdı) ben açım banada verin der gibi miyavlaması masaya çıkmaya çalışması, mamayı sevmediğini gösteriyor. Ayrıca bu üst düzey pro mamayı Yaklaşık 1 haftadır kullanıyoruz ve kedimin tüylerini dökmeye başladı. Daha önce kucağımdayken (beyaz tişört) hiç tüy olmazdı. Bu mamadan sonra beyaz tişörtümde bir kucağıma almamda enaz 8-10 tane siyah tüy görmeye başladım.

    :(
    2 gün sonra aşısı var aynı veterinere götüreceğiz ve bunları söyleyeceğim. Bakalım ne diyecek.
    Ne yapacağım bilmiyorum.




  • YAŞIYORMUSUN .D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.