Şimdi Ara

3000TL ye kadar kombi arıyorum(Buderus,Viesmann,ECA,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    İstanbul da apartmanın giriş üstü katta oturuyorum. Dairenin bir cephesi bayağı rüzgar alıyor. Binada herhangi bir kaplama yok. 2+1 100m2 ye yakın ev. Her oda da petek mevcut. Şuan Buderus kullanıyorduk 10 yaşına geldi ve kazan patlattı. Yeni bir model almak istiyorum. Tavan fiyat 3000 ama aşağısı daha makbul olur.
    Yoğuşmalı kombiye gerek var mıdır? Yoksa neler önerirsiniz. Buderustan iyi kötü memnunum. Viesmann için ne dersiniz?

    Teşekkkürler



  • Merhaba bk 20 y prmx tam yoğuşmalı. ben kullanıyorum gayet memnunum bk 20 y premix



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempatik -- 23 Ocak 2018; 0:6:20 >
  • cempatik C kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Yoğuşmalı kombiden vazgeçtim. Neden dersen, evde her petek yanmıyor, yoğuşmalı alıp bu sefer daha fazla yakıp az verimli olacak. Yoğuşamama problemi çıkacak, bu sebepten klasik hermetik kombi almaya karar kıldım. Ama şöyle bir sorum olacak kombide ki 20k 25k 30k 35k bunların farkı nedir, nerede hissederiz?
  • Merhaba

    Evet, yoğuşmalı kombinin yatırım maliyeti bir miktar yüksek olur. Ancak peteklerin hepsi çalışmayacağı için yoğuşmalı fazla yakar yanlış bir düşüncedir. Modülasyon özellikleri ile hedef kazan sıcaklığına yaklaştıkça alev boyunu 4,5,8 kata kadar azaltabilir.

    Eski kombiniz ile 45-50 derecelerde ısınabiliyorsanız yoğuşmalı tercih edebilirsiniz. Eli yüzü düzgün klasik kombiler 2000 TL civarında. Bunun yerine hiç olmazsa 2600 TL civarına Demirdöküm Nitromix tercih edebilirsiniz. (1:4 modülasyon) Ek garanti de yaptırıp uzun yıllar rahat edersiniz.
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ediyorum. Yoğuşmalı için fazladan 1K 2K vereyim ama bana geri dönüşü ne kadar sürede olur belli değil. Dönünceye kadar kombi sağ kalır mı orası da meçhul. Evde yanan 3-4 petek var zaten. Bunlar için yoğuşmalı almaya değmez daha çok kendime zararı olur diye düşünüyorum.

    Şuan arızalanan kombim Buderus U052-24k kış aylarında petek ayarını 50-55e çekiyorum. Sıcak su da 45de duruyor.

    Şimdi aklımdaki model yine Buderus U072. Bunun da 24k 28k ve 35k diye 3 modeli var. 24k ile 35k arasında 500lira oynuyor. 35K lık modelini evim alsam, bana bir faydası olur mu yoksa yine klasik 20k, 24k mı gitmeliyim?
  • Biraz daha çıkma imkanınız varsa Daikin öneririm.
    Warmhaus'un yoğuşmalı kombisinede bakabilirsiniz belirlediğiniz fiyat aralığında diye biliyorum.
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Açıkcası sadece Buderus bakıyorum çünkü servisi tanıdık. Bir sıkımtım olduğunda bir telefonuma hemen geliyor, sorunumu hallediyor ve ücret de ödemiyorum. En azından tanıdık olduğu için satış sonrası hizmetim iyi. Başkasının eline bakmaktansa bildiğim yoldan şaşmak pek istemiyorum.
  • 28-35 KW modelleri 12 metreden uzun petek metrajları için. 24 KW takılacak yere 28-35 kw takarsanız hem fazla maliyet ödersiniz hem de fazla yakarsınız. 24 KW modelleri sizin için yeterli.

    Yoğuşmalı kombi sizin için çok elzem değil. Ama kombi bir kere alınıyor neredeyse 10 sene kullanılıyor. Almışken yoğuşmalı alın diyorum. Elbet 100 m2 ile 150 m2 evde amorti süresi fark edecektir. Yoğuşmalı kombilerde kapalı yanma sağlandığı için parçaları korozyona daha dayanıklı. Ama bir o kadar da pahalı. Ben Daikin 24 KW aldım. 6 yıl garantisi olmasaydı sanırım klasik kombi alırdım.

    Klasik kombilerden Demirdöküm Nitron Plus, Bosch Class 6000 (Buderus u072 ile aynı kombi) düşünebilirsiniz. Hangisinde ek garanti seçenekleri var, maliyeti nedir? Bunları da araştırın.


    Edit: Bosch ile Buderus aynı kombileri üretiyor. Servisleri de aynı. Sadece Buderus daha pahalı satılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cglynfrk -- 23 Ocak 2018; 10:15:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swothra

    Açıkcası sadece Buderus bakıyorum çünkü servisi tanıdık. Bir sıkımtım olduğunda bir telefonuma hemen geliyor, sorunumu hallediyor ve ücret de ödemiyorum. En azından tanıdık olduğu için satış sonrası hizmetim iyi. Başkasının eline bakmaktansa bildiğim yoldan şaşmak pek istemiyorum.

    Anladım.
    O zaman Buderus GB12 bakın derim. 2900 TL civarı olmalı bi araştırın isterseniz. Kullananlar mennun gayet iyi.
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    GB012 premix değil yarım yoğuşmalı modellerden. Bu paraya başka markaların premix modelleri bulunuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cglynfrk

    GB012 premix değil yarım yoğuşmalı modellerden. Bu paraya başka markaların premix modelleri bulunuyor.

    Arkadaş illa Buderus dediği için önerdim. Fiyatta 3000 TL altı demiş.
    Yoksa çok daha güzel modeller var.
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Evdeki toplam petek uzunluğunu ölçtüreyim önce. Peki şunuda sorayım yoğuşmalı yada hermetik kombinin bana ısınmamda etkisi var mı? Hepsi aynı değerlere ayarlandığını farz edin, bana olan etkisini ben nereden nasıl hissedebilirim?
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Premix = Tam yoğuşmalı mı demek?
  • Her odanın m2sini, cephesini ve o odada bulunan peteğin eni ve yükseliğine bakın.

    Farkı yakıtta hissedersiniz. Premix kombilerde kazan sıcaklığı ne kadar düşük olursa verim o kadar artıyor. Onun için düşük sıcaklıkta evi ısıtabilecek kadar peteklerin uzun olması tavsiye ediliyor. En verimli kullanımda ortalama % 20 tasarruf edersiniz. Değmez buna, amortisi uzun olur derseniz klasik kombi tercih edebilirsiniz.
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.