Şimdi Ara

Corsair AX1600i Güç Kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
3.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Corsair AX1600i Güç Kaynağı
    Corsair ile Flextronics yine yapmış yapacağını.
    Güç kaynağının çıktığından bugün haberim oldu. CES 2018'de görücüye çıkmış, 8 Ocak itibariyle incelemeleri yayınlanmış. Okuduğum incelemelerin vurucu kısımlarını derleyerek burada paylaşmak istedim.
    Zaten piyasanın en iyi güç kaynağı olan AX1500i'nin üreticisi konumunda olan Corsair, bu güç kaynağını tahtından edecek bir güç kaynağının 4 senedir çık(a)mamasından sıkılmış olsa ki kendi kendini geçme ihtiyacı hissetmiş.
    AX1600i, AX1500i gibi safkan dijital bir PSU. Nedir bu safkan dijital PSU?
    Sanılanın aksine Corsair Link özelliğine sahip güç kaynaklarının hepsinin gerçek dijital güç kaynağı olmadığını belirtmek istiyorum. İkinci el bölümde RM750i'nin dijital güç kaynağı olduğu vurgulanarak satılıyor mesela. Bu kesinlikle yanlış. Bir güç kaynağının dijital olup olmamasını belirleyen içinde kullanılan PWM'dir. Link özelliğine sahip olup dijital olmayan güç kaynakları bir DAC(Analogtan Dijitale Dönüştürücü) ünitesi yardımıyla "görüntüleme" yapabiliyor. AXi serisi dışında benim bildiğim safkan bir dijital güç kaynağı serisi yok.
    Gelelim AX1600i'nin, AX1500i'nin üzerine neler kattığına.
    Bence devrimsel yenilikler içeriyor. Yeniliğin temelinde standart Si(silisyum) MOSFET'ler yerine GaN(Galyum Nitrit) FET'ler kullanılmış olması yatıyor. GaN FET'ler Si MOSFET'lere oranla anahtarlama kayıplarını ciddi şeklinde azaltmış. Bu da yüksek verimlilik ve anahtarlama hızı demek. Ayrıca GaN FET'ler Si MOSFET'lere göre %40 daha fazla güç yoğunluğu sunduğundan kullanılan transformatörlerin de boyutu küçülmüş. Bu da güç kaynağının boyunun AX1500i'ye göre 25 mm azalmasını sağlamış. Bir başka yenilik de %96'ya kadar verimlilik sunan tipik APFC dönüştürücü yerine %99'a kadar verimlilik sunan totem kutuplu PFC kullanılması. Arkadaki %3'lük fark PSU tam yükte iken 50W daha az güç harcamasını, bu da güç kaynağının daha az ısınması sağlıyor. Bu totem kutuplu PFC dönüştürücüsünün kullanılması için GaN FET kullanılmasının şart olduğunu okudum. Yani bu bence devrimsel yeniliklerin temelinde kullanılan GaN materyali var. İnceleme yapan siteler şimdiye kadar yapılmış en iyi güç kaynağı olduğunda hemfikir. TechPowerUp daha iyi bir güç kaynağı yapılır belki bir gün diye 10 üzerinden 0.1 puan kırmış.
    Pratikte bu kadar devasa bir gücü sunan kaynağa çoğumuzun ihtiyacı yok. Ama barındırdığı teknolojilerle yeni bir standart oluşturmaya doğru gidiyor Corsair ve Flextronics ortaklığı. Yani siz yarın bu teknolojilere sahip daha düşük güçteki kaynakları alabilmenizin önünü açıyor, diğer üreticileri daha iyisini yapmaya zorluyor.
    İhtiyacım olmasa bile, sırf sahip olmak istediğim için alabileceğim bir güç kaynağı. İhtiyacım olanın 3 katı gücü sunuyordur sanırım. Amazon.de'de ön siparişte ama Türkiye'ye ne yazık ki gönderilmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Seasonic Prime serisi gerçekten çok kaliteli. Ancak Seasonic'in 1000 W üstü güce sahip Titanium sertifikalı güç kaynağı bulunmuyor. Ayrıca Cybenetics'in derecelendirmesine göre AX1500i ETA A+ verimliliğe sahipken SSR-1000PD Ultra ETA A sertifikasına sahip.

    Bununla beraber güç kaynağında söz sahibi otoriteler AX1500i'yi AX1600i çıkmadan önce gelmiş geçmiş en iyi güç kaynağı olarak kabul ediyorlardı. Şimdi ise AX1600i bu unvana sahip oldu.

    Lütfen karşı görüş bildirecekseniz altını doldurun. Bu şekilde insanların bilgi paylaşma isteğine ket vurmaktan başka bir işe yaramıyor attığınız mesajlar.
    Başlık açmamın amacı insanlara AX1600i dünyanın en iyi güç kaynağı hemen gidin alın değildi. Sizin söylediğiniz yöntemi zaten çoğu miningci uyguluyor. Corsair ve Flextronics ortaklığı güç kaynağı teknolojilerinde çıtayı yukarılara taşımak konusunda önemli bir iş başarmış. Bu diğer üreticilere daha iyisini yapma motivasyonu kazandırırsa daha iyiyi daha ucuza alma fırsatını yakalamış oluruz. Teknolojide tepe ürünler cebimize uymuyor diye çıkmasına gerek yok diyemeyiz. Bu şeklide teknoloji gelişemez. Atıyorum şimdi GTX 1080 Ti'nin 3 katı gücünde bir ekran kartı çıksa ama 20bin dolar olsa çıkmasın demeli miyiz? 20bin değil 100bin olsa bile çıksın derim ben çünkü bu teknoloji en sonunda bize kadar ulaşacaktır.
  • Piyasada ki en iyi güç kaynağı ax1500i değil seasonic ssr titanium serisidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seasonic Prime serisi gerçekten çok kaliteli. Ancak Seasonic'in 1000 W üstü güce sahip Titanium sertifikalı güç kaynağı bulunmuyor. Ayrıca Cybenetics'in derecelendirmesine göre AX1500i ETA A+ verimliliğe sahipken SSR-1000PD Ultra ETA A sertifikasına sahip.

    Bununla beraber güç kaynağında söz sahibi otoriteler AX1500i'yi AX1600i çıkmadan önce gelmiş geçmiş en iyi güç kaynağı olarak kabul ediyorlardı. Şimdi ise AX1600i bu unvana sahip oldu.

    Lütfen karşı görüş bildirecekseniz altını doldurun. Bu şekilde insanların bilgi paylaşma isteğine ket vurmaktan başka bir işe yaramıyor attığınız mesajlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence mantıksız olmuş bu ürün, performans olarak AX1500i'den %4 civarında daha iyi eyvallah ama madem üst model çıkartıyorsun AX1700i filan çıkart minimum. Fiyat olarak ikisi de aynı zaten, AX1500i öldü yani direkt.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Aynen AX1500i'yi tedavülden kaldıracak bir ürün. Burada bence yapmak istedikleri en fazla gücü sunan üretici unvanını almak değildi. Güç kaynaklarında kullanılan alışılmış teknolojilerin dışında neler yapılabileceği göstermek istemişler. Bunu da bence çok iyi yapmışlar.

    Belki AX1200i ve AX1500i için bir fiyat indirimine giderler. Eğer bundan sonra bu ürünleri satmak istiyorlarsa tâbi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 18 Ocak 2018; 15:19:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şekilde EVGA da SuperNOVA 2200 P2'yi tanıttı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 18 Ocak 2018; 15:18:56 >
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    EVGA en güçlüyü, Corsair en verimliyi (en teknolojik) olanı yapmış gibi duruyor. EVGA'nın henüz incelemeleri düşmemiş sitelere. O yüzden içerdiği bileşenler konusunda bilgi edinemedim. Miningcilerden payını almak istiyor anlaşılan üreticiler. Tek PSU ile en fazla kart nasıl kullanırım diyen madencilerin Corsair'in verimliliğini de barındırdığı yenilikçi teknolojilerini de umursayacağını hiç sanmıyorum. Kazanacağı parayı maksimize etmek isteyen biri için aradaki verimlilik farkı ihmal edilebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu seasonic prime ultra titanium nerden bulacağız geçen hafta teknobiyotik'de 3 adet vardı ertesi siteden kaldırdılar birde ön sipariş yazıyor içeriğine bakıyorsun son 3 adet distribütör 3,5 tanemi getiriyor yoksa bu çakallar kendimi getiriyorlar anlamadım
  • fun777 kullanıcısına yanıt
    Seasonic TR distribütörü Teknobiyotik (Akortek Bilişim)

    Titanium'a gerek var mı, amazondan Platinum olanı 730 Lira'ya geliyor almanya amazon.
  • benim anlamadığım bu prime serisi 12 yıl garantili nasıl oluyorda tr'De 2 yıl garantili kendim için değil bir arkadaşıma üst düzey bir makine toplayacağım en iyisi olsun istiyorum para problem değil adam zaten yaptığı tek bir işde onun on katını kazanıyor :) bide yurtdışından hiç alışveriş yapmadım nedir ne değildir bilmiyorum gümrükte takılırmı sağlam gelirmi vs vs uğraşmak istemiyorum
  • Ben Odin GT800 den sonra kullandığım en iyi PSU Corsair AX850 oldu. Sonrasında tanıttılar digital 'i' eklentili serilerini ve gerçekten sunumu kutulaması içeriği gerek materyal kalitesi öncülük sunuyor. Fiyat politikalarına en azından bizim ülkemiz için birşey diyemiyorum..

    Şimdi keyfe keder bir PC toplayacağım ya AX1500i ya da 1600i kullanmayı düşünüyorum en azından deneyip merakımı gidermek adına normal bir kullanıcıya 760i veya 860i modelleri de işlerini gayet iyi görecektir. SLI vb. yapılmayacaksa.
  • amazon USA bu güç kaynağını Türkiye'ye gönderiyor. Vergiyi de ödenen paraya ekledi.yanında bir adet corsair commander pro ile birlikte sipariş ettim. Sonuçları soran olursa 7 şubat olarak gözüken tarihten sonra paylaşırım.
  • Ürünü sıkıntısız bir şekilde teslim alınca bildirir misiniz. Ayrıca Amazon.de de ürün gönderimi yok buraya. Diğer üst seviye ürünleri de (ax1200-1500) ülkemizde bulmak sıkıntı.. yok burada.
  • Elektrikli sobayı da bağlamak için güzel bir ürün teşekkürler.
  • vallaha bulup alınabılırse ne mutlu

    persembe gunu evga g2 850w gold + sahıbındene koydum
    ılan aktıf olur olmaz mesaj yagdı

    ılk mesajı atan kaptı tabıı
    mınıng ıcın alıyormus :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Ürünü sıkıntısız bir şekilde teslim alınca bildirir misiniz. Ayrıca Amazon.de de ürün gönderimi yok buraya. Diğer üst seviye ürünleri de (ax1200-1500) ülkemizde bulmak sıkıntı.. yok burada.

    ABD'den geliyor ürün. ryzen sistem toplamayı düşünüyorum. güç kaynağıyla başlayayım dedim. Muhtemelen 2 veya daha fazla GPU olacak.
  • Bence en doğru yerden başlamışsınız alt yapıdan başlayarak. Bende Maximus X Formula, 8700k'lı bir sistem toparlıyorum. Olabildiğince mantıklı uç noktadaki ürünlerden seçim yapmaya çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzde artık mining harici ikiden fazla ekran kartı kullanılmadığı için AX1600i gibi devasa güçteki kaynakların alınması çoğunlukla gereksiz oluyor. Benim gibi güç kaynağı fetişisti iseniz yapacak bir şey yok tabi. Alan arkadaşlar bu başlık altında bir kaç görsel koyarsa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    Seasonic Prime serisi gerçekten çok kaliteli. Ancak Seasonic'in 1000 W üstü güce sahip Titanium sertifikalı güç kaynağı bulunmuyor. Ayrıca Cybenetics'in derecelendirmesine göre AX1500i ETA A+ verimliliğe sahipken SSR-1000PD Ultra ETA A sertifikasına sahip.

    Bununla beraber güç kaynağında söz sahibi otoriteler AX1500i'yi AX1600i çıkmadan önce gelmiş geçmiş en iyi güç kaynağı olarak kabul ediyorlardı. Şimdi ise AX1600i bu unvana sahip oldu.

    Lütfen karşı görüş bildirecekseniz altını doldurun. Bu şekilde insanların bilgi paylaşma isteğine ket vurmaktan başka bir işe yaramıyor attığınız mesajlar.

    Aslında seasonic ile corsair markalarının karşılaştırılması saçma, her ikisi de kullanıcılarını pişman etmezler. (corsair' in ucuz ürünleri hariç)

    Bu andan itibaren kimin en iyi olduğuna kişisel tercihler karar verir, bence dünyanın en kaliteli güç kaynakları seasonic PUT serisi, (PRIME Ultra Titanium) bu seri güç kaynaklarının +12v kanalı voltaj dalgalanmasının ideale en yakın olması gerçekten inanılmaz, aşağıdaki resimden de anlaşılacağı gibi yüklenme testinde en alt ve tepe değerleri arasında 0.01v gibi bir değer var ki hakikaten süper değerler...

    Birde 7 yıl önce aldığım seasonic güç kaynağı halen bana hizmet ettiği için gönlümde yeri başka. Tabi bu durum sizin için geçerli olmaya bilir, sizin de gönlünüzdeki yatan aslan konuda bahsi geçen güç kaynağı demek ki.

    Corsair AX1600i Güç KaynağıCorsair AX1600i Güç Kaynağı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 21 Ocak 2018; 1:46:2 >




  • Lacano kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Seasonic Prime serisinin günümüz için kusursuza yakın güç kaynakları olduğunu belirtmek istiyorum. AXi serisini özel yapan bir takım yenilikçi özellikler (başta dijital PWM kullanması) nedeniyle çok küçük farklarla daha önde olduğunu ben değil PSU'ları tüm detaylarına kadar inceleyen otorite sahibi siteler söylüyor. Dikkat edilirse Seasonic 1000W üstüne çıktığında Titanium'dan Platinum verimliliğe düşüyor. Çünkü güç artıkça yüksek verimliliği yakalamak daha zordur. 80 Plus'tan çok daha kapsamlı bir şekilde PSU'ları puanlayan Cybenetics'e göre de AX1500i daha iyi. Ancak günümüzde bir ev kullanıcısı bilgisayarında 850W'lık bir güç kaynağı her türlü kombinasyon için fazla fazla yetecektir. Bu nedenle AX1500i'ye gereksiz para vermek yerine Prime serisi bir güç kaynağı tercih etmek daha mantıklı. Bazen insan mantıksız şeyler de yapmak isteyebiliyor. Benim AX1600i'ye sahip olmayı istemem gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 21 Ocak 2018; 2:59:47 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.