Şimdi Ara

Canon 6D Mark II incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 6D Mark II'nin incelemesinin ilk sayfası aşağıda. Yazıda tam kare gövdelerin tarihçesi de var:

    http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=6578

    İkinci sayfada fotoğraf kalitesine detaylıca bakacağız (sonraki haftaya inşallah maşallah).



  • Yazmayı_Severim, dinamik aralığı ölçmedim ve elimde test edecek ilk 6D de yok. Şu kadarını söyleyeyim: Gölgeleri +3EV açmayacaksan 6D Mark II her açıdan 6D'den daha iyi. Daha hızlı çalışıyor, daha hızlı çekiyor, daha iyi sürekli odaklaması var, daha düşük ışıkta odaklayabiliyor, 45 noktalı odaklama sistemi her açıdan ilk versiyona göre daha iyi, hareketli ve dokunmatik ekran çok keyifli, bağlantı seçenekleri arasında BlueTooth da var, 20-26MP farkı az olsa da belli oluyor vs... Daha aklıma gelmeyen birçok iyileştirme var. "2017'nin en kötü kamerası" diyen arkadaş fotoğraf çekmeyi bilmeyip sürekli inceleme okuyup DxO Mark puanlarını takip eden forum kuşlarından biri sanki. İnsanlar senelerce 1Ds Mark III ile milyonlarca fotoğraf çektiler ve onun dinamik aralığı ile 6D Mark II'ninki aynı (12'ye karşı 11.9).
    Dinamik aralık bir makinenin özelliklerinden sadece ve sadece bir tanesi. İncelemenin ilk kısmında da yazdım, makineyi kullanmak çok keyifli.
    Diğer yandan, bu fiyata başka alternatifler de var elbette. Haftaya fotoğraf kalitesini göstermeye çalışacağım, ona da bakıp karar verirsin.




  • Dediğiniz gibi birçok iyileştirme yapılmış, herhangi bir gövdede ilgimi çeken 2 nokta hızı ve DR'si. Bluetooh, megapiksel farkı, dokunmatik ve hareketli ekranı, wi-fi, gps vs benim için olmasa da olur özellikler

    Vakit ayırıp cevaplamışsınız teşekkür ederim, fotoğrafları bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 4 Temmuz 2018; 18:21:55 >
  • Hız derken çekim hızı mı? Çok hızlı çekerken genel olarak ISO'yu yüksek tutuyorsun mecburen. ISO100'de saniyede 10 kare çeken görmedim. Dikkat edersen hareketi de dondurmak için 1/400'nin altına düşmemek için spor fotoğrafları çekenler ISO1600'den aşağı düşmüyor. ISO1600'de 6D Mark II'nin dinamik aralığı diğer tam karelerle aynı, hatta ISO yükseldikçe bazılarının önüne bile geçiyor.
    Hem 6D Mark II'den hızlı olsun (saniyede 6.5 kareden hızlı), hem dinamik aralığı ISO1600 ve üzerinde daha yüksek olsun dersen o aletler 3500 Dolar'ın üzerinde.
    Mesela 7D Mark II'de ISO'yu 800'ün üzerine çekersen 6D Mark II yaklaşık 1/2 veya 1 durak öne geçiyor. D750'ninki de o ISO değerlerinde 6D Mark II ile aynı.
    İçine sinmeyecekse alma tabi, o da ayrı. Her makine herkese çekici gelmiyor doğal olarak. Anladığım kadarıyla D750 sana daha yakın.




  • Merhaba fujifilm fx50s inceleme gibi bir düşünceniz var mı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    Merhaba fujifilm fx50s inceleme gibi bir düşünceniz var mı...


    Vardı, bir şekilde makineyi alamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.