Şimdi Ara

Bios güncellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar laptopta hangi oyunu açsam 2-3 dk akıcı oyun oynuyorum sonrası 10-15 snlik donma oluyor.Gta 5 ten tutunda 10 yıllık eskı pcde 70 fps oynadığım oyuna kadar tüm oyunlarda yapıyor bunu.Servis ile görüştüğümde ilk biosu güncellemesini yapmamı söyledi.Dedikleri gibi ilerliyorum fakat usb belleğe attığım 5mblık veri 15250 mb olarak görüyor.Ayrıca usb belleği takmasam bile 250mblık bir dosya olduğunu gösteriyor.Ne yapmam lazım bilgisi olan var mı ?
    Baska bir usb belleği fat32 ile biçimlendirip içine yine attım dosyayı fakat bu seferde 750mb gibi bişey görmüştü.Gözümü karartıp enter yaptım :) ama hiç bişey olmadı ekran öylece dondu ve usb bellek baya bi ısınmıştı.Reset attım pc şuanda calısıyor ..



  • Biçimlendirme sonrasında mı veri görünüyor? Öyleyse en azından bir program yardımı ile biçimlendirmeyi deneyin.
    Bios güncelleme sırasında pc donarsa bence ellemeyin bekleyin. Şakası olmaz. Ben 8-10 yıl önce bios güncelleme sırasında hata ile karşılaştım reset attım, pc bir daha açılmadı. Servise gönderdim anakart değişti.

    Bu arada donmanın sebebi eski veya yanlış driver olabilir. Mümkünse driverbooster gibi programlar ile değil pcnin kendi sitesinden yükleme yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golkipir -- 17 Ocak 2018; 15:0:38 >
  • golkipir G kullanıcısına yanıt
    Evet biçimlendirip denedim.2 Farklı usb kullandım ikisinde boyutu farklı gördü.Buna rağmen devam et dediğimde sistem dondu.
    ayrıca usb olmasa bile sürekli 250mb lık bir dosya görüyor
    Allahtan birşey olmadı..Görünürde sorun yok :)
    Başka bir konuda bir arkadaş ekran kartı uygulamasından high power yapın demiş. Benimki optimumdaydı.High yaptıktan sonra 10dk oyun oynadım hiç fps düşmedi.Sanırım düzeldi gibi.Bu durumda bios güncelleme yapmama gerek varmı?
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Takılma yoksa bios güncellemenize gerek yok. Hatta ben olsam bios güncellemeyi son çare olarak düşünürüm. Takılma sorunları bence genellikle driver kaynaklı oluyor, sadece ekran kartı da değil, yanlış ses kartı driverı bile takılmaya sebep olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.