Şimdi Ara

40-60m mesafede etkili, pratik, tercihen sesi az bir tüfek veya tabanca seçimi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    Sizlerin yardımıyla ihtiyacıma uygun bir havalı silah almayı düşünüyorum. Kendim de outdoor sektöründeyim ve hobilerimizde kullandığımız ürünleri yetilerimizi geliştirmeyi sağlayan bizimle bütün olan bir uzuv gibi görürüm. Buzdolabı almaktan farklı birşeydir hobi-spor ürünü almak, ihtiyaçları doğru belirlemek gerekir. İşte bu sebeple, çevremdeki pek çok insana ilgi alanım dahilindeki hobilerde ürün seçerken doğru ürünlere yönlendirmeye çalışıyorum. Sizlerden de havalı silahlar konusunda bilgi rica ediyorum.

    20ga Bora Br-20 ateşli tüfeğimle ve tabanca ile poligonda hedef atıcılığı yapıyoruz. Avcı değilim, hedef atışları yapıyoruz arkadaşlarla. Ateşli tüfeğimi kullanamadığım zamanlarda, bağ bahçede atış yapabileceğim, insanları rahatsız etmeyecek, pratik bir havalı silah arayışındayım.


    Havalı silahtan beklentilerim ve durumum şu şekilde (Bütçem max 1300TL)

    1 ) İlk başta PCP düşünmüyorum, kurmalı bir tüfek veya tabanca olabilir. İleride PCP'ye heves edersem bütçemi yüksek tutup ortalamanın üstünde PCPbir tüfek almayı düşünebilirim. Şimdi alacağım kurmalı silahı kardeşime veya bir arkadaşıma devreder onun da bu hobiye başlamasına vesile olabilirim. Yani boşa gitmez PCP'ye geçerken.

    2 ) Sakin küçük biryerdeyim, evimizin bahçesi ve faresi bol büyük bir meyve bahçemiz var. Normalde ilaçla mücadele ediyoruz farelerle. Alacağım silahla en fazla 20-30 metreden bu fareleri hedef alabilirim diye düşünüyorum. Havalı tüfekle DÜRBÜNSÜZ 20-30 metreden bu fareleri vurmak mümkün olur mu acaba? Havalı bir tabanca da bu imkanı sunar mı?

    3 ) Atış alanını gittiğimizde 40-60 metredeki 30x30cm hedef kağıdına veya şişelere atış yapılabilir mi DÜRBÜNSÜZ olarak?

    4 ) Pratik mümkün olduğunca sorunsuz olsa iyi olur. Yani ihtiyacın olunca al yanına kur ateş et. Sıkılınca evin balkonundan bahçedeki çelik hedefe, kağıda ateş edebileyim diyorum. Sesi ne kadar az olsa o kadar iyi benim için.

    5 ) Uzak mesafe ile ilgili bir beklentim yok, 40-60 metre atışta tahribat gücü yüksek olsun isterim. 5,5mm veya 6,35mm hangisi iyi olur? Yivsiz av tüfeğimle sığır kuru sığır kafatasına ateş ediyorum arasıra. Kasap bir arkadaşım var ve kuru sığır kafatası bulabiliyorum bolca. Arazide tüfekle ateş ettiğimizde kemikleri köpekler, tilkiler yiyor zamanla. Alacağım havalı tüfek de ahşap ve kemikte etkili olsa, tahribat seyri için iyi olacaktır.

    6 ) Forumlardan ve Youtube videolarından, öğrendiklerimle Hatsan 135 vortex 5.5mm ve Gamo IGT 5.5mm gibi silahlara yöneldim şu an için. Doğru yolda mıyım bilmiyorum, belki de istediğim mesafede güçlü bir kurmalı tabanca da vardır?


    Özetle ;
    60metreye kadar, tahribatı yüksek, sesi mümkünse az, pratik kullanımlı bir silah arıyorum.


    Zahmet edip okuyanlara ve fikirleriyle yönlendirenlere şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Gamo nun pistonlu sistem serisi tam size göre. Güçlü sessiz hafif ve kaliteli. Geçen gün inceledim ve atış yaptım çok zevkli tüfekler. Pcp gerçekten zahmetli masraflı ve yanında scuba tüp yada pompa istiyor, pompa en az 100 pompada dolduruyor gereksiz iş. Eğer pcp alacaksanız da direk alın yada 200 300 lira civarı hatsan yada kral yaylı sistem tüfek alın. Hızı ve tahribatı aynıdır sadece biraz daha fazla ses yapar. Onun üstüne pcp ye geçilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,öncelikle havalı tüfekle hayvan vurmanın yasak olduğunu belirtip naçizane tavsiyeme geçeyim. 60 metre maksimum mesafede kullanacaksanız hatsan mod87 qe. Vortex e bakabilirsiniz. Bende mod 135qe vortex var. Güç ve isabet olarak iyi bir tüfek yanlız biraz ağır ve daha önce havalı tüfek kullanmadıysanız sizi biraz zorlayabilir. Gamoların fiyatları gereksiz pahalı. Amerikada gamolar hatsanlardan ucuz ama bizim memlekette neredeyse hatsan dan iki katı pahalı. Size tavsiyem öncelik olarak mod 87qe ye bakmanız eğer gücü az gelir dersniz mod135qe. Mod 87 alıp dürbün (maksimum 40mm çaplı) dampa ayak (hatsan protector,yatagun dampa veya dm 60 )alarak atışlarınızı çok daha isabetli hale getirebilirsiniz.Özellikle 30 metreden mekanik nişangahla fareyi görüp nişan almanız zor olur. İthal olarak isterseniz hw77,cometa compact star, gamo cfx royal(4.5mm olanına) bakabilirsiniz. Ama ithal tüfeklerin en büyük sıkıntısı teknik servisleri yok.(gamo hariç onda da servisinden çok şikayet var).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIMERIDER

    Gamo nun pistonlu sistem serisi tam size göre. Güçlü sessiz hafif ve kaliteli. Geçen gün inceledim ve atış yaptım çok zevkli tüfekler. Pcp gerçekten zahmetli masraflı ve yanında scuba tüp yada pompa istiyor, pompa en az 100 pompada dolduruyor gereksiz iş. Eğer pcp alacaksanız da direk alın yada 200 300 lira civarı hatsan yada kral yaylı sistem tüfek alın. Hızı ve tahribatı aynıdır sadece biraz daha fazla ses yapar. Onun üstüne pcp ye geçilebilir.

    bu dediginiz silah ev icinde ateslenecek akdar sessizmidir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi için teşekkür ederim, havalı silahla ilgili bir forumda da Mod 87 ve Mod 135 tüfeklere yönlendirdiler. Mod 87 3.3kg, Mod 135 4,2kg diye görünce Mod 87 QE de karar kıldım. Tüfekten çok memnunum fakat belirteyim katalogdaki gibi 3.3kg değil 3.8kg ağırlığı.



    1300 lira bütçem vardı Gamo alabilirdim ama "servisi yok say" dediler. Heryerde 450 liraya taksitli aldım Mod 87'yi. Tüfek çantası ve 2 kutu Spoton Pellet hediye ettiler.



    Çeşitli pelletler aldım. JSB'nin 7 çeşidini içeren test kutusunu da aldım. Jsb exact diabolo heavy 18.13grain ile 25 metreden limon büyüklüğünde hedef vurabiliyorum. 40-50 metreden destekli şekilde şişe vurmak mümkün.



    40-60m mesafede etkili, pratik, tercihen sesi az bir tüfek veya tabanca seçimi için yardım



    40-60m mesafede etkili, pratik, tercihen sesi az bir tüfek veya tabanca seçimi için yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Gerçekten güzel bir tercih de bulunmuşsunuz. Dizelleme etkisi bitince isabeti sahada artar. İyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hidayet güneşi H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ateşli Bora Br20 tüfeğimden daha çok sevindim bu tüfeğe. Küçükken heves etmiştim ama almak bir yana başkalarının havalı tüfeği ile bir kez bile atış yapmama izin vermemişti ailem. :)



    En güzel yanı her hafta poligonda 5 kutu fişek yakıyordum ayda en az 350 liralık fişek yakarken, büyük ekonomi oldu. Zaten fişek zamları protestosu yapıyorduk, bu tüfek çok daha eğlenceli oldu. İlerde PCP düşünürüm belki ama dalgıç tüpü dolumu falan derken küçük yerlerde büyük zahmet.



    Herkese keyifli atışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    Facebook da havalı silah gruplarında bir beyefendi var kargo aracılığı ile tüp dolduruyor. Bir dolum kargo dahil 50 TL civarında tutuyor ilerde pcp alırsanız bilginiz olsun. Belki yerli firmalar FX indy gibi kendiliğinden pompalı bir model çıkarıp büyük bir yaraya derman olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu bulduğum iyi oldu tam aradığım konu ..size bir şey hakkında danışmak istiyorum ..ben uun süre pcp kullandım at44 bt65 evanix s10 modellerini .hobiden 2 senedir uzağım . Sadece weihrauch hw45 tabancam var .pcp nin derdinden taşımasından pompasından bıktım ...banada sesi düşük bir yaylı tüfek lazım bu mod 87qe nin sesi düşükmü acaba ..striker 1000 modelindende kullandım yaylı olarak sesi çoktu bence piston vurdumu şaakk diye ses çıkıyordu . kulağımda problem var çınlama yapıyor fazla atış yapınca böyle sesli silahlarla ...bu vortxlerler sessizmi acaba yaylılara göre nedersiniz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aldığımda dizelleme sürecinde olduğu için ve mutfak camından atışlar yaptığımdan çok sesli gelmişti. Başka yaylı deneyimim de yoktu.



    Fakat QE namlusu normal namlulara göre biraz daha sessiz onu anladım. Dizelleme bittiği için tüfekte tepme gücü ve patlama sesi azaldı. 500 atışı geçmişimdir. Şu an çok memnunum.



    Üretici QE namlu için %50 daha sessiz diyor. Buradaki ölçü ses mühendisliği hesabına göre. Misal veriyorum 50db ses 48db sesten iki kat daha güçlü gibi.



    Açık havada sesinden memnunum. Tüfek dizelleme sırasında gerçekten tepiyordu bir miktar ama şimdi tepmesiz, stabil bir tüfek. Dürbün de taktım, çok memnunum.



    Şu linkten ve airgunturk forumunda açtığım diğer konulardan sıfırdan başlayıp tüm deneyim aşamalarımı okuyabilirsiniz. Yaylı başlangıcı için merak edenşere2 faydalı olacaktırhttps://www.airgunturk.com/forum/thread/29299-40-60m-mesafede-etkili-pratik-tercihen-sesi-bir-havali-mod87-alindi/?pageNo=2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.