Şimdi Ara

Uykusuzluğa dayanma yontemleri. Vardiyalı çalışma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar işim gereği vardiyalı çalışıyorum guvenlik görevlisiyim. Gece vardiyalarında aşırı zorlanıyorum , uyku belli b iyerden sonra zorluyor resmen ve ben zor duruma düşüyorum görev alanımda nescafe vb herşeyi denedim yeterli gelmiyor. Sadece soğuk su ile yüzümü yıkayınca biraz kendime geliyorum. Sabah eve gelincede hemen yatıyorum 5-6 saat anca uyuyabiliyorum sanki saat kurmuşum gibi aynı saatlerde kalkıyorum yatıyorum ama daha fazla uyuyamıyorum. gece çalışan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum :)



  • türk kahvesi iç kahve uykuyu açar...
  • Demek ki bünyen kabul etmiyor. Ama uzun uyumak için uyku ilacı alabilirsin veya uyumadan önce yoğurt yiyebilirsin. Uykunu tam alınca gece uykun gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zarangoz

    En b*ktan melek güvenlik görevlisi. Sırf o meslek yüzünden tansiyon hastası oldum. Kahve, çay tüketmekten böbrek damarlarında hasar meydana gelmiş. İlk başta çok su içmekle başlıyor günde 3-4 litre. Sonra uykusuzluk başlıyor sonra tembellik desen tembellik değil bir hayattan tatsızlık başlıyor. En sevdiğin şeyleri bile yapmak istemiyorsun. Sadece uyumak istiyorsun ama uyuyamıyorsun. Sonra bir bakıyorsun hastanedesin.
    Buna sebep olan şey ise bünyeyi zorlamak neden oluyor. 2 gündüz 2 gece sistemi en berbat sistem. Zaten bir tek bizim ülkemizde var böylesi berbat sistem. Yurt dışında her yerde 1 hafta gündüz 1 hafta gecedir. Geceleri 2 saat uyuma süreleri var. Bizim ülkedeki gibi vicdansız değildir. Aslında bizim ülkemizde tüm işlerde saat konusunda vicdansızlık vardır.
    Sana kısaca şunu söyleyeyim hiçbir güvenlik 5 yıldan uzun süre sağlıklı kalamaz. Çünkü gece uyumayan insanın sağlığı bozulur. Gece uyumayarak aslında vücudunu sinsice yıpratıyorsun. Yaşlanınca şöyle 45 yaşını geçince hastalıklarla boğuşmaya başlıyorsun. Yemek yemediğin halde şişmanlama, tansiyon, stres, beyin bozuklukları, sinir sistemi bozuklukları, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, şeker hastalığı. Sıkıntı işte bunlar.
    Aslında bütün mesleklerde böyle. Maksimum çalışma süresi 8 olmalı aslında. Ama insan ucuz olduğundan ve canımızı sokakta bulduğumuz için, birilerinin de ceplerini doyurmaya ihtiyacı olduğu için sürünmeye devam.
    Geçende yurt dışı ile ilgili konularda açtım hayla araştırmaya devam ediyorum. Aklı olan bu ülkeyi bırakır. Zaten hain dolmuş. Hainler kim bilen biliyor zaten siyasete giriş de yapmak istemiyorum daha fazla. İş berbat, askeriye berbat, imkanlar berbat, ekonomi berbat, ülkenin geleceği bilinmiyor, gençlerin geleceği berbat üstü vasat.
    Uzaaar gider bu. Benim plan hazır. Sadece 4-5 yıl kadar sürecek.

    Haklısın hocam gerçekten ağır şartlarda çalışan ögg ler var bırak 12 saati hergün 14 saat çalışanları var. O yüzden ben hep 8 saatlik projeleri seçiyorum fabrika projesi oluncada aşırı bir yoğunluk olmuyor yani. Benim bünyeden kaynaklı uykuyu yenemiyorum pek yani normal şartlarda öyle gece geç saatlere kadar oturma huyum yoktur ama çalışmak zorundaysan mecbur o saatlerde ayakta oluyorsun. Çayı çok içmem aslında ama yemek yiyorum yani gece o saatlerde normalde yemek yenirmi yenmez ama uyanık olunca yiyorsun.


    Nescafe vb şeylerede fazla yüklenmek istemiyorum. Dediğin gibi yurt dışında haklar daha iyi. Türkiyede Allaha emanet , esasında bana kalsa özellikle iki kişinin nöbet tuttuğu projelerde geceleri personelin yarım saat , 1 saat uyumasında bir sıkıntı olmamalı yani eğer o personelden verim bekliyorsan bunu yapmalısın. Ama yaparlarmı tabii ki yapmazlar. Daha öbce güvenlik harici işlerde çalıştım ama o işlerde düzgün gitmedi şuan güvenlik yapmaktan baska bir çarem yok. Baska bir iş olsa yada gecesi olmayan bir proje denk gelse hiç kaçırmam atlarım hemen.

    Sevdiğin şeyleri yapamama konusundada haklısın. Bütün hafta çalışıyorsun daha sonra yorgun oluyorsun ve o gününü evde geçirmek istiyorsun sosyal hayat vb hiçbirşeyin kalmıyor.
  • Ustam senin ilacin kola nescafe karisimi

    Uyku denen bir sey kalmaz ve acayip bir enerji verir

    Lakin uzun sure tuketmemek gerekir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eğer sıkıntı yaşamayacaksanız modafinil içeren ilaçları önerebilirim(Bkz. Modiadol).Adamı dipçik gibi yapar..
  • Mesaiye gitmeden 5-6 saat önce uykunuzu almak için uyumayı deneyin. Uyandıktan sonra da soğuk bir duş sizi kendinize getirir. Bu şekilde mesaiye giderseniz uykunuz gelmez. Ama bünyenin alışması lazım bir süre.
  • ALLAH yardım etsin vardiyeli çalışmanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim, tam 21 sene çalıştım.
  • Bir yakınım Polis oda 12-24 vardiyalı büyük sehir il merkezinde çalışıyor onlar da da aynı sorun var adam gece ye gidince ya geç 11.00 gibi kalkarım erken kalkarsamda öğleden sonra 1-2 saat kestiririm diyor ama buna rağmen iş yoğunluğu yoksa boş durmakta uykumu getiriyor belirli saatten sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.