Şimdi Ara

i7 8700K İçin Anakart ve Sıvı Soğutma Seçmem Lazım Lütfen Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ayın sonunda i7 8700K işlemci (ayrıca ona uygun anakart ve sıvı soğutucu) almaya karar verdim. Aşağıda örnek bir liste koydum. Sizce listedeki Anakart ve Soğutucu 8700K'yı 4.7 Ghz hızına Overclock yapabilir miyim ? Neden 4,7 Ghz çünkü İntel'in kutusuna yazdığı resmi rakam 4,7 Ghz, üstüne çıkmak istemiyorum. Listem aşağıda :

    i7 8700K İçin Anakart ve Sıvı Soğutma Seçmem Lazım Lütfen Yardım Edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 12 Ocak 2018; 16:35:29 >







  • Bütçe nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johan Elmander

    Bütçe nedir?

    Şöyle açıklayım imzamdaki İşlemciyi ve Anakartı arkadaşa 1250 Tl'ye satacağım ve geri kalan parayıda 6 taksit ile ödeyeceğim. Şuanki tabloda ayda 380 Tl'ye geliyor. Yani aylık taksit olarak 400 Tl'nin üstüne çıkmayım diyorum. Zaten Nisan ayında hatalı bir sistem kurdum kendime ve şuan darboğaz olarak ceremesini çekiyorum. Allah'tan alıcı buldumda şimdi rahat rahat 2K ve Ultra ayarlarda oyun oynayabileceğim 2K , 3K yada 4K çözünürlüklerde ( oyununa göre ) ve Ultra ayarlarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 12 Ocak 2018; 16:43:37 >
  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    2k da oynuyorsanız şimdilik ryzen 5 1600x ile idare edebilirsiniz bence. Nisanda ryzen refresh ler geliyor, onları bekleyin derim.

    Beklemeyecekseniz önerim;

    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9103

    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9105

    https://www.eksenbilgisayar.com/corsair-hydro-serisi-h110i-cw-9060026-ww280mm-yuksek-performansli-rgb-cpu-sivi-sogutma

    Alternatif anakart(bütçeyi biraz aşıyor)

    http://www.kocpa.com/gigabyte-z370-aorus-gaming-7-ddr4-svgl-1151p8-pmu25721

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aorus gaming 7 + corsair h115i pro veya h150i pro üstad kesinlikle. Bunların dışında asus rog strix f veya e serisi anakart alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8erk

    Aorus gaming 7 + corsair h115i pro veya h150i pro üstad kesinlikle. Bunların dışında asus rog strix f veya e serisi anakart alabilirsin.

    Anakartta ASUS'tan şaşmayım diyorum çünkü Ekran kartımda ASUS ikisi daha uyumlu çalışırlar. Soğutucu olarakta şöyle diyim. Ben genelde ürün almadan önce artık Amazon.com'daki inceleme puanlarına bakıyorum. H80 4,5/5 puan alırken H115i 4/5 puan almış. Birde H115i'nin fiyatına baktım H80i'nin 1,5 katı pahalıymış. Aradaki farka değermi bilmiyorum ???
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Önerilerin için saol ama bir daha AMD işlemci almayacağım. AMD giriş ve orta seviye için çok güzel ve uygun ürünler sunuyor ama maalesef üst seviyede o kadar iyi değil. İnşallah ileride üst seviyedede Intel'e rakip olabilir tabii buda bize yarayacaktır her türlü
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, bu hafta sonu dediklerin hakkında videolar izleyeceğim. İlk defa bu sıvı soğutma işine girişeceğim o yüzden tecrübem yok. Şimdidye kadar Stock soğutucularla yada "Cooler Master Hyper T4" gibi uygun fiyatlı soğutucularla idare ettim ama 8700K'yı düzgün şekilde kullanmak için iyi bir su soğutucu şart tabiikide.

    Ekleme : Bu arada "Push Pull" terimi ne demek sıvı soğutuclar için ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 12 Ocak 2018; 17:20:9 >
  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    İkisinin markasının arasında ilişki yok. Gaming 7 şu an overall olarak en iyi 3 anakarttan biri. (Diğer ikisi msi godlike ve maximus x apex) Z370-A ile kıyaslanamaz bile.

    H115i en sağlam 280liklerden biri. Diğeri kraken x62 ise türkiyede çok pahalıya satılıyor. H80i ise oldukça iyi tek bir tek fanlı aio, ancak yine h110i veya h115i gibi modellerle kıyaslanamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johan arkadaş doğru konuşmuş. Kesinlikle anakartım asus ekran kartım msi daha uyumlu çalışmaz asus alayım gibi bir olay yok. İkisininde pcb devrelerini üreten firmalara projeyi dağıtan nvidia üstündeki bileşen kaliteside hemen hemen aynı hepsinde tek fark soğutma olabilir o da mini bir kart almadıkça fark etmiyor 2-3 derece maksimum.
  • Kasa uyumluysa hava sogutma olarak ,Noctua Nh-d15 veya D15s oneririm.Hem sessiz , sizdirma , pompa bozulmasi gibi sorunlari da yok.Zaten sivi sogutma da alsaniz OC icin delid şart.Ya da sivi sogutmanin kaliteli modellerine baya bir para bayilmaniz gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer 4.7 ghzin üstüne cıkmam diyorsan sıvı soğutma almana da bence gerek yok. zaten o işlemciyi 5.2ghze çıkarsan bile sana fps olarak dönüşü yüzde 2 3 seviyelerinde. ama ısı ve güç tüketimi olarak dönüşü ise en az yüzde 30 seviyesinde. z serisi anakarta da çok para verme oc de 5ghz seviyelerine zorlamayacakdan. muhtemelen bir jenerasyon sonrasını desteklemeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık birileri daha parasını intele kaptırıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Intelçöpüneparaverilmez

    Yazık birileri daha parasını intele kaptırıyor..

    Tam tersi adam parasını AMD'ye kaptırdığı için pişman neyin kafasındasın anlamadım.

    @nightsniffer kaçıncı hesabın bu.
  • Yurtdışından alma imkanın varsa Fractal Design Celsius S24 bir araştır derim. Tipinden dolayı pek beğenilmiyor ama gürültü oranı ve soğutma performansı Corsair v2 modelinden daha iyi olduğu testler görmüşrüm.
  • Şu model de Ces fuarında tanıtıldı, bunu al diye değil meraklı arkadaşlar araştırabilir diye buraya atayım. En büyük özelliği pompası radyatörün içinde bu sayede pompa sesini biraz daha düşürmüşler.

    https://www.youtube.com/watch?v=C740y8ch_0M
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimaniel

    Kasa uyumluysa hava sogutma olarak ,Noctua Nh-d15 veya D15s oneririm.Hem sessiz , sizdirma , pompa bozulmasi gibi sorunlari da yok.Zaten sivi sogutma da alsaniz OC icin delid şart.Ya da sivi sogutmanin kaliteli modellerine baya bir para bayilmaniz gerekir.

    Gerçektende hava soğutma ile 4.7 Ghz'i görebiliyormuyuz ? Çünkü 8700K çok ısınan bir işlemci, sanki bana sıvı soğutma olmazsa olmamış gibi geliyor ama sıvı soğutmadada kaliteli marka da alman yetmez ayrıca ileri bir modelde alman gerekiyor ( benim niyetim Corsair H80 ile 4.7'de çalıştırabilmekti işlemcimi ama H100 hatta H155'i tavsiye edenler olmuşki onlar 700'ü hatta 800'ü bulabiliyorlar fiyat olarak)...

    Eğer Noctua hava soğutma sistemleri 4.7 Ghz'i görmemi sağlayacaksa çok iyi olur nette baktım 400 küsür lira gibi fiyatlardan başlıyorlarmış. Bu fanla hakkında üç sorum olacak :

    1) Noctua NH D15 mi daha iyi yoksa NH D15s Mi ???

    2) Fanları çok ses çıkarıyormu ???

    3) Ram slotlarını kapatıyormu ??? Sonuçta şuanda dualchannel 2 x 8 GB Ram kullanıyorum ama ilerde 16 GB yetmezse 2 tane daha 8 Gb ram almayı düşünüyorum.

    Bu arada Delid işinden anlamadığımıda ekleyim. Yani Delidsiz bir 8700K'yı soğutmaya çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 13 Ocak 2018; 20:56:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brokengineer

    eğer 4.7 ghzin üstüne cıkmam diyorsan sıvı soğutma almana da bence gerek yok. zaten o işlemciyi 5.2ghze çıkarsan bile sana fps olarak dönüşü yüzde 2 3 seviyelerinde. ama ısı ve güç tüketimi olarak dönüşü ise en az yüzde 30 seviyesinde. z serisi anakarta da çok para verme oc de 5ghz seviyelerine zorlamayacakdan. muhtemelen bir jenerasyon sonrasını desteklemeyecektir.

    Biraz önce şöyle bir video izlemeye başladım. Eleman üç tanede ön kasa fanı desteği ile 5,0 Ghz'i buldum ve sistemimin sıcaklığı 80 Derce demiş. Ben 4,7 Ghz ile 70 Derece yada daha aşağı sıcaklıkları görürüm heralde diye düşünüyorum. Yalnız ülkemizde Noctua 14 Cm fan yokmuş. Sessiz ve güzel iş gören kaliteli 3 tane 14 CM'lik fanda almam gerekecek heralde. Hem işlemcimi hemde ekran kartımı extradan soğutmuş olurum böylece.

    Video linki:https://www.youtube.com/watch?v=v5AP_Nqqx8E




  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    Noctua nh-d15 çoğu 240/280 AIO soğutucuyu alt edebiliyor.

    1) NH-d15 , nh-d15s arasındaki fark d15s de tek fan d15 ' de çift fan var.Lakin nh-d15s uyumluluk açısından (ram , kasa vs.) daha etkili.NH-d15s'e bir tane daha fan ekleyebiliyorsunuz,böylece daha çok soğutma sağlıyor.
    2) Fanları çok sessiz ondan emin olabilirsiniz.
    3) Ram slotlarını kapatabilir , elinizdeki ram ve kasaya bağlı.Noctuanın sitesinde ürünün boyutlarını görebilirsiniz.Ram'inizin boyu uzun olursa noctua nh-d15'e takılan 2.fanı biraz daha yukarı çekebiliyorsunuz tabi bunun içinde kasanında geniş olması lazım. 170-180mm arasında genişlik yeterli oluyordu diye hatırlıyorum.

    Dediğim gibi hava soğutucu da daha az sorun yaşarsınız.Hem de daha ucuza.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.