Şimdi Ara

RFID Giriş Kontrol Sistemi Bağlantısı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Halihazırda diyafon üzerinden dairelerden kontrol edilebilen apartman kapısına, RFID giriş sistemi bağlamayı planlıyorum. RFID cihazında sıkıntı yok. Elimde (doğru etiket, cihaza okutulduğunda tetiklenen) bir röle çıkışı var. Diyafonu görmezden gelirsek sıkıntı yok. Ancak diyafondan kilide giden kablolar var. (aslında muhtemelen diyafon üzerinden anahtarlanarak, ayrı bir trafodan geliyor bu kablolar. Dolayısıyla tersten akımı engelleyen bir koruma olduğunu sanmıyorum.)

    Ben doğrudan 12V DC adaptörden(RFID cihazını besleyen adaptör) gelen akımla, geçerli bir RFID etiketi okunduğunda tetiklenen röle üzerinden kilide giriş yapsam(Şekil 1), iki cihaz elektriksel anlamda çakışır ve uzun vadede sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.

    Şekil 1'deki gibi. Düz mantıkla yapılacak bir devre. Ancak içime sinmiyor bu, kilidi kontrol eden iki bileşen, elektriksel temasta olmamalı.

    Şekil 2'deki gibi yapılabilir. Ancak iki röle tam anlamıyla aynı anda çekmezse yine sorun devam eder.

    Şekil 3'teki düzenekte sorun büyük ölçüde çözülür. Hem de diyafondan ve RFID sisteminden aynı anda komut gelmesi durumunda sorun yaşanmaz. Ancak röledeki veya RFID sistemindeki bir arıza, diyafondan kapıyı açmayı da engeller...

    Diyafondaki kapı açma anahtar kontaklarına erişimim yok. Erişebilsem doğrudan o kontakları anahtarlamada kullanır bağlardım.

    Aklınıza gelen, pratikte elektrikçiler tarafından uygulanan bir yöntem varsa ve paylaşabilirseniz çok mutlu olacağım. Şimdiden herkese teşekkürler.
    Şekil 1:

    RFID Giriş Kontrol Sistemi Bağlantısı Hk.

    Şekil 2:
    RFID Giriş Kontrol Sistemi Bağlantısı Hk.

    Şekil 3:
    RFID Giriş Kontrol Sistemi Bağlantısı Hk.







  • rfid geçiş kapı sistemlerinde nc no com bağlantıları var. Ayrı güç kaynaklarının çakışması bu bağlantılar ile önlenir.

    com açılması gereken kilide bağlıdır. Nc de apartmandan gelen hatta. com nc devamlı bağlı olduğundan apartmandan ne zaman düğmeye basılırsa kapı açılır.

    no ise rfid kilit röleyi çektiğinde bağlanır ve nc bağlantısını keser. No ya kendi eklediğiniz güç kaynağını bağlarsınız ve röle çektiğinde apartman trafosundan bağlantı kesilip sizin güç kaynağınıza bağlanır.

  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.