Şimdi Ara

RFID Kart Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yapmak istediğim Rfid kart ve anahtarlık içindeki kodu değiştirmek.
    Örneğin kart X diye bir sinyali gönderiyor ben onu A olarak nasıl değişebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kartın içindeki koddan kastınız o RFID çipine ait UID(benzersiz kimlik numarası) ise onu değiştirmek her kartta ve etikette mümkün olmuyor maalesef.

    Eğer 13.56 MHz frekansında çalışan Mifare kart/anahtarlıklardan bahsediyor isek:
    Bazı özel kartlar UID changeable olarak satılıyor. O tip kartlara libnfc kütüphanesini kullanarak mfsetuid komutu ile UID yazabiliyorsunuz.

    Ayrıca 125KHz frekansında çalışan "yazılabilir" anahtarlıklar ve kartlar mevcut. Apartmanlarda kullanılan giriş kartları ve anahtarlıklar bunlar. Arduino üzerinden(kullandığınız okuyucunun kütüphanesini kullanarak) veya kopyalayıcı cihazlar ile bu kartlara kimlik yazabiliyorsunuz.(Evinize girerken kullandığınız 125KHz RFID anahtarlığı bir çilingire götürüp kopyalamasını istediğinizde yazılabilir bir anahtarlık alacak, kopyalama cihazı ile kopyalayacak...)

    Şu yazıyı okuyabilirsiniz.

    https://community.getkisi.com/the-risks-of-using-key-fobs/

    Eğer RFID karta yazığınız "text" formatındaki bir koddan bahsediyor isek. Çok rahat bir şekilde, yine kullandığınız okuyucu modülün kütüphanesini kullanarak text olarak "A" veya "X" yazabilirsiniz.Ya da içine merhaba yazabilirsiniz. Hangisinden bahsediyoruz acaba?
  • ber3kerd B kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim kart aslında ski pass lar burada çok pahalı misal içinde 10 çıkış aldım bunu kopyalayıp 20 çıkış yapmak istiyorum.

    Ardiuno ile denedim skipass ı okumadi bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, aşağıdaki linkteki resimde görülen cihaz ile anahtarlığa takılan ve apartmanın kapısını açan siyah renkli RFID kartı kopyalamak için aşağıdaki bu boş RFID sticker'lardan aldım.


    https://drive.google.com/file/d/1tq1UXtaS80zUeCET5qkEiTgw6qpgauir/view?usp=drivesdk


    https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/yazilabilir-bos-rfid-sticker-3m-yapiskanli-125khz-rfid-proximity-P465168630


    Bu cihaz hem anahtarlık şeklindeki kartı hem de aldığım sticker'ları okuyor ve bunları birbirlerine yazabiliyor, hatta sticker'ı okuyup anahtarlık şeklindeki karta da yazabiliyor ama anahtarlık şeklindeki kartı cihaza okutup aldığım sticker'lara yazamıyorum. Anahtarlık şeklindeki RFID kart ve aldığım sticker'lar 125KHZ ve EM4305, T5577 chipli.


    Sorun ne olabilir? Yanlış sticker mı sipariş ettim acaba?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.