Şimdi Ara

Selçuk İnan’ın Samsung’a açtığı S8 davasında karar belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, Samsung’un “S8” ismini izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava açmıştı. Samsung’a açılan davada karar çıktı.

     


    Selçuk İnan, Instagram’da kullandığı S8 kısa ismini Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan dört yıl önce tescil ettirmiş, Samsung firması ise Mart 2017’de Galaxy S8 modelini piyasaya sürmüştü. S8 kısa ismi Selçuk İnan’ın isminin baş harfinden ve forma numarası olan 8 numaranın birleşimi fakat Selçuk İnan’dan bahsedilirken S8 ibaresi pek kullanılmıyor.



    S8 kısa adı kullanılırken kendisinden izin alınmadığını ve isim hakkının kendisinde olduğunu düşünen Selçuk İnan Samsung’a 10 bin lira maddi, 100 bin lira da manevi olmak üzere toplam 110 bin lira tazminat davası açmıştı. Selçuk İnan’ın avukatı, dava sonuçlanıncaya kadar üzerinde S8 ibaresi taşıyan telefonlardan markanın silinmesini ya da bu ürünlerin imhasına karar verilmesini istedi.


     

     



     


    Mahkemenin kararı ne oldu?


    İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, Selçuk İnan’ın “S8” markasının kullanımı konusundaki ihtiyati tedbir talebini reddetti. Selçuk İnan’ın Türk Patent Enstitüsü’nden ‘S8’ markasını 2013’te kendi adına tescil ettirdiğini belirten mahkeme, İnan’dan önce ‘S8’ markasını Audi ve Altınmarka AŞ şirketlerinin de aldığını, Samsung’un ise Galaxy ve Samsung ibareli birçok seri markasını 2010’da tescil ettirdiğini kaydetti. Samsung’un markasının genel itibarıyla Galaxy S8 olduğunu belirten mahkeme, tedbir kararını reddetmesinin gerekçesini şöyle açıkladı:





    “Kelimeler ve sayılar kimsenin tekeline verilemez. Markanın bir bütün olarak incelenmesinde Samsung’un tanınmış markasında ön planda olan unsur Galaxy ibaresi olup, S8 gibi asıl markanın önüne ve arkasına eklenen sayı ve kelimeler ise uygulamada cep telefonun modelinin bir üst model ve teknolojik olarak piyasaya çıkan yeni bir ürünü çağrıştırmakta olduğu bilinen bir gerçektir.”


     


    Selçuk İnan ise reddedilen tedbir kararını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Milli futbolcu, şuan için açtığı davadan istediğini elde edemedi ancak 3-4 defa gündeme gelmeyi başardı.


     








  • Mahkemenin demek istediği sırf harf veya sayının bir kişinin tekeline bırakılamayacağı, ki haklı da ne yani bu gidip s ve 8 harflerinin kendine tescil ettirdi diye o harf ve sayıları bir daha kimse kullanamayacak mı?, Böyle bir mantık var mı? Tescil ettirse bile şöyle birşey var sadece tescil ettirmede değil aynı zamanda bilinir olması gerekir, Selçuk İnan'ı s8 diye bilen kaç kişi var Allah aşkına, Mahkeme akla vicdana uygun karar vermiş, olan bu.
  • Boş adam, boş iş ve boş haber..

  • Şimdi sıra samsungda sen kim oluyorsun da global bir şirkete isim telifi için dava açıyorsun. Süre zarfında yaşanan zaman kaybını avukatlık harcamalarını falan bir kitlesinler s8 beye :D

  • şu hareketi sarbi yapmaz. sarbi’ye büyük haksızlık etmişiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte böyle madara oldu... Yazık.

  • "Selçuk İnan ise reddedilen tedbir kararını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı."

    Adam pisliğin teki çıktı Rıza Baba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avukatıda dahil, salah bunlar ya,

    iyi, ben de A harfini tescil ettireyim, kimse tek başına kullanamasın,

    yoğhh yeeaa
  • Ne derlerdi; "Boş bakkal billur* tartar"

    *: Argo kelime

  • S8'i sadece Samsung'dan ibaret sandığı için zaar...

  • Bu davadan S8, Mor 8 olarak çıkar.
  • Adamların birbirlerine açtığı patent davalarına bak



    Bir de bizimkilere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmuş. Samsung reklam yapmış. Ben de S8 lakabı olan Selçuk İnan diye birisinin pek de zeki birisi olmadığını öğrenmiş oldum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 9 Ocak 2018; 15:29:46 >
  • quote:

    Selçuk İnan ise reddedilen tedbir kararını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Mili futbolcu, şuan için açtığı davadan istediğini elde edemedi ancak 3-4 defa gündeme gelmeyi başardı.


    Burası
  • Hiçbir şey çıkmayacağı belliydi. Bu tip insanlar boşu boşuna mahkemeleri meşgul ediyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turkiyenin ilk patent trollugu calismasida boylece duvara toslamis oldu. yeniligin icadin olmadigi bir ulkede trollukde zor tabi.

  • Selçuk "inan"amadı.

  • Kendini bir bok zannedenlerde bugün... İyi oturmuş, kalkamaz olmuştur artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes konuya taraflı ve yanlış yerden bakmış. Adam patent almış ve hakkını korumak konusunda sonuna kadarda haklı. Şayet S8 diye patent alınması saçmaysa harf ve rakamlar kimsenin tekelinde değilse ozaman haberde adı geçen Samsung ve Audi firmaları neden böyle bir hamlede bulunarak S8 'i kendi isimleri altında patentliyorlar. Onlara patenti veren kurumlar bunda bir engel görmemiş ki olmamalıda S harfini değil 8 rakamını değil S8 ismini patentlemiş her ikiside.

    Burada Selçuk İnan'ın başvurusunun geçersiz olarak sayılmasının gerekçesi Samsung firmasının S8 ismini 2010 da patentleştirmesi Selçuk İnan'ın 2013 de bu başvuruyu yapmış olması gerekçe gösteriliyor. Bir diğer hususta sadece S8 değil Galaxy S8 olarak geçiyor ama bu geçerli değil. Ozaman aynı mantıkla gitsin Galaxy Nokia, Galaxy Microsoft, Galaxy Apple diyede alsınlar hadi bakalım güçleri yetiyorsa.

    Meseleye geniş bakmanız gerekir sırf bir insanı sevmiyorsunuz hatta gıcık kapıyorsunuz diye varsa hakkının yenmesine göz yumarsanız çok büyük haksızlık etmiş olursunuz.

    İşin bir diğer boyutuda T.C. Devleti böyle bir dava ile taraf belirleyip Samsung firmasıyla ve ötesi Kore devletiyle anlaşmazlığa düşmek istemiyor.

    Burada bence tek belirleyici ve etkileyecek olan şey Samsung firmasının 2010 da aldığı S serisi patentler içerisinde S8 de var mıyı yoksa yokmuydu o önemli. Ve adam haklıysada hakkını vermeleri bir şekilde işin olurunu bulmalarını lazım yoksa T.C. 'de verdikleri patentlerin hiçbir hükmü kalmamış oluyor. Adam haklıysa ve bu davayı devlet üstünü örterse kaybettiği için Selçuk İnan 'ın değil ona parasıyla patent alma hakkını satıp sonrada hakkını koruyamadığı kendi onuruyla beraber koca bir devlet olarak Samsung firmasına boyun eğen TC Devletinin utanması gerekir. Gerçekten nasıl bir duruş sergileyeceklerini çok merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 11 Ocak 2018; 14:30:48 >




  • CR7, R9, R10 gibi dünya futbolunda kısaltmalarla yer edinmiş adamlar dururken S8'i dünyada kim biliyor? S8 kim allasen ben bu adamın S8 kısaltması kullandığını bile bu davayla öğrendim.



    Galatasaray Sözlük'te sağlam giydirmişler.



    http://rerererarara.net/selcuk-inan--3608?tarih=2018-01-09

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple da dava açsın,

    Iphone 8s,

    Bir telefon kapar belki

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.