Şimdi Ara

vodafone ne demek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
12.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilen var mı... en azından anlamı yoksa da hikayesi vardır...



  • kelime anlamini bilmem ama unlu bir ingiliz firmasi ve ingiltere almanya basta olmak uzere bir cok ulkede en buyuk cep telefonu iletisim firmasi ve son olarakda telsimi alarak turkiyeye girdi alt yapi hazirliyorlar 3-5 aya kalmaz bombayi patlatirlar bir cok yenilikle geliyorlar
  • "Vodafone is a multinational mobile phone operator with headquarters in Newbury, Berkshire, United Kingdom and Düsseldorf, Germany. It is the largest mobile telecommunications network company in the world, with equity interests in 26 countries and Partner Networks (networks in which it has no equity stake) in a further 14 countries. "

    google "what is vodafone" sorusuna bu cevabı veriyor
  • dunyada baya yaygın bir iltisim operatoru.tr de de cosarlar
    tr cell napar bilemem
  • ingilizce "what a phone" okunusundan turetilmis bir cep telefonu sebekesi markasi,

    ismindeki vo'sunu "voice"'tan*, da'sını "data"'dan* alan bir şirketmiş.


    ingiliz menseli dunyanin en buyuk kablosuz telefon sirketi..


    son zamanlarda çıkan reklamı süper olan firma.
    reklam müziği dandy warhols - bohemian like you


    mtv video music awards 2001 in ana sponsoru olan sirket.


    sloganı "how are you" olan kurum..


    turkcellden de fena vuran cep telefonu sirketi


    formula 1takimlarindan ferrari ile de buyuk bir sponsorluk anlasmasi imzalamis olan dunyanin en buyuk telekom sirketi.


    en büyük mobil iletişim şirketi mertebesine mannesmann mobilfunk u da aldıktan sonra ulaşan firma. kapitalizmin değişik bir aspect ine izleyici olmamızı sağlamıştır. mannesmann ın d2 adlı gsm şebekesi önce büyük yazıyla d2 mannesmann, küçük yazıyla vodafone; akabinde eşit yazılarla d2 mannesmann vodafone, son olarak da sadece vodafone adını alıvermiştir. artık avrupada neredeyse herkesin vodafone'u vardır. aman ne hoş ne güzel olmuştur.


    1 ocak 1985'te ingiltere'nin ilk cep telefonu goru$mesini yapmi$ olan $irket.

    musteri hizmetleri inanilmaz derecede kaba insanlardan olusan, istediginiz servise ulasabilmek icin 20'nin uzerinde degisik numara cevirmeniz gereken sirket.


    ayrica ingiltere'den turkiyeyi ararken dakikasina 3.000.000 tl aliyorlar.




    jordan f 1 patronu eddie jordan tarafindan 150 mio pound'luk bi rdavaya muhatap birakilan telefoncular. amcama sponsorluk sozu verip sonra gidip ferrari'ye parayi basmislar, ama her nedense jordan davadan cekilmis sonra duyduk ki.


    mannesmann ile birlestikten sonra ismi vodafone group plc olan sirket. 170 milyar dolarlik bir merger olmustur.


    web sitesi icin :http://www.vodafone.com


    hollanda'daki libertel'i 1-2 sene evvel almis olan sirket.


    japon cep tel devi jphone ile birleserek gucune guc katmis yaban arisi... acayip fiyat indirimli kampayalarimiz var dercesine goz boyarken bir bakmisiniz delik desik olmussunuz da haberiniz yok...


    entrynin yazıldığı tarihlerde mtv'de nefis bir reklamı gösterilmektedir*; bilindiği gibi david beckham sezon başında real madrid'e transfer olmuştur. deyvid bekhım güneşli bir havada madrid sosyetesinin ikamet ettiği muhitte -villa mı desem şato mu desem- bir malikaneyi emlakçıyla birlikte gezmekte, elindeki fantastik telefonla japonlar gibi sürekli fotoğraf çekmekte ve birilerine yollamaktadır, emlakçı da beckham'ı kınayan gözlerle izlemektedir. reklamın sonunda kamera manchester'a, yağmurlu ve kasvetli bir havada antreman yapmakta olan manchester united'daki arkadaşlarına döner; mençıstırlı topçuları antreman sahasındaki bir çadırın içinde kösnül bir ifadeyle david beckham'dan cep telefonuyla gelen fotoğraflara bakaren görürüz, ne pis adammışsın deyvid deriz.

    logosu çok başarılı olan gsm şirketi. telsim'in lisansı iptal edilirse muhtemelen doğan ortaklığında türk gsm sektörüne de girecek olan firma.




    türk gsm sektörünün tepesinde akbaba gibi dolaşmakta olan şirkettir. telsimin leşini bedavaya almakla kalmayıp türkselin de talı kar dönemini sona erdirecektir.

    gayet duz bir bolgede yasasaniz bile bir turlu hattini yakalayamadiginiz sebeke*


    avustralyada da oldukca yaygin kullanilan hatta en buyuk gsm sirketlerinden biri lakin ayni kalitesizlik yani musteri hizmetlerine ulasilamamasi hatta hafta sonu aksam kapali olmasi gibi durumlar aynen gorulmekte.


    zamaninda, avrupadaki birçok ülkenin 3g ihalesini kazanmış ve devleşmiş telekomunikasyon şirketi.


    en kazık bir o kadar da yaygın telefon firması.


    orjinal ek$i sozluk gorunumune donmek isteyenler icin tarkan'dan geliyor:
    ..ara$tir..googletdk sozluguseslisozluk.comwikipediaimdbsanatcialbum$arkiacronymfindermobygamesetimolojik sozlukyoutube
    ba$lik icinde ara


    no kitty!


    at&t wireless maglubiyetinden sonra amerikan pazari icin verizon wireless 'la ortak girisimden ote ortaklik kovalayan agresif firma.


    türkiye pazarına girerler ise kontrat masallarıyla her mahmutun cebine birer sony ericsson t610 koyabilecek şirket.


    (bkz: orange)


    satışa çıktığı an telsim i kimselere bırakmayacağını düşündüğüm global cep telefonu operatörü. kazıktır, hattı doğru düzgün çekmez ama müthiş bir pazarlama stratejisi vardır, kıskıvrak yakalar müşteriyi. zaten telsim'i de bir tek bunlar adam edebilir, ihale ertesi gün hiç şüphesiz david beckham beraberinde otun bokun resmini çektiği telefonu ile istanbul da olacaktır.


    gittikce tekellige oynayan bir firmadir. tüm büyük ekonomiye sahip ülkelere o yada bu $ekilde girmi$; hayvani fiyatlariyla milletin anasini aglatmaktadir.

    $ebekesi hayvan gibi güclü ama, antonio'nun hakki antonio'ya...


    david beckham ile sözle$me yenilemi$tir..


    telefonlara uyguladigi subvansiyonla avrupa'da buyuk pazar payi yakalamis gsm sirketi.


    ispanyada hat+telefon(sony-ericsson)+18€ luk konturu paket halinde 24€ ya satılmaktadır.. tum avrupada standard fiyat uygulamadıklarını, bizatihi ingiliz arkadaslardan duymuslugum vardır..


    alman yada ikinci cep telefonu operatörü...


    (bkz: motorola v525)


    community mvillageadı altında , kullanıcılarına internet üzerinden chat ve forum ortamı sunan şirket
    http://www.mvillage.it/home.html

    turkiye'de turkcell uzerinden gprs hizmeti veren sirkettir. haftada bir coker yalniz bu hizmet, ortalama 2 gun de gocuk altinda kalir, delirtir adami.

    t-mobile telsim uzerinden vermektedir bu hizmeti ve orada bir kusur goremedim henuz.


    birleşik krallık** sınırları içerisinde kalan müşterilerine üçüncü nesil* cep telefonları vasıtasıyla, ki bunlara cep telefonu yerine iletişim aparatı demek daha boktan ancak daha kapsayıcı ve isabetli olacaktır kanısındayım, işbu anlaşma* şartları taraflarca kabul edildiği takdirde 31 ocak 2006 tarihine kadar herhangi bir bedel* talep etmeksizin belirli televizyon kanallarını izlettirecek olan mobil iletişim servis sağlayıcısıdır.


    2.8 milyar dolar muhammen bedelle satılacak telsim'i almak için 3ü türk 5i arap 14 firma arasında yer alan, büyük ihtimalle de alacak olan dev ingiliz şirketi.
    şayet alırlarsa telsim'in adını vodafone türkiye olarak değiştirilecek ve yerel bir ortak edinilecek.
    vodafone 1984 yılında kuruldu ve 41 ülkede 165 milyon abonesi ile dünyanın en büyük gsm operatörü.
    ayrıca 1994'te ilk kısa mesaj servisini de hizmete sokan firma.


    telsim ihalesini araplara kaptıracak olan sirket. sonra araplar gelecek gecmiyoz biz 3g ye diyecek. kalacaz oyle.
    (bkz: ben demistim)


    manu sponsorlugunu anlasma bitmeden 2 yil once birakacagini aciklayan iyi gun dostu. yillik 16 milyon dolari kesmislerdir manu butcesinden. ayrica basarisizliga tahammulu olmayan bir destek politikalari vardir. avustralya rugby milli takimini da ingiltere'ye yenilince birakmislardi direk.


    telsim için 4 milyar 350 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren şirket. tabii daha açık arttırma var. belli olmaz.


    telsim ihalesi için şuan 4 milyar 390 milyon dolar teklif eden firma.


    yıllardır mtv'de reklamları dönen, ve özellikle mtv izleyen gençliğin aşina olduğu operatör. gelirlerse "aaa bu o şirkeet hani mtv'de reklamı çıkıyoduuu" diyecek insan sayısı oldukça fazladır. taa o dönemden de türkiye'ye geleceği söylentileri vardı, şimdi gerçek oluyor; zaten logoları da benzer, ikisi de kırmızı üstü beyaz.


    telsim varliklari ticari butunlugune 4 milyar 550 milyon dolar vererek ihaleyi kazanan sirket.


    bir anlamda ingiltere'nin turkcell'i olan firma.her zaman en iyi hizmet, teknolojik atılım ve ürün çeşitliğilinde süper ama her tarifesinde bir yerden soktuklarına dair ortak görüş var..ingiltere'de yayınladıkları zeki reklamları türkiye'ye taşırlar umarım..

    -baba ben gay'im
    -oldu.

    telefon kapanır..

    ---

    -seni artık sevmiyorum
    -peki

    telefon kapanır..

    önemli konuşmalarınızı kısa zamana hapsetmeyin.vodafone.60 dakika konuşun 3 dakika ödeyin!

    ayrıca umarım artık sabit ödeme ile belli limitli dakika sistemini getirirler türkiye'ye.ingiliz insanı 12 ay x 30 poundluk bir paket aldığında son model cillop telefonu bedava almakta ve bu paketle diğer operator veya sabit hat farketmeksiniz ayda 250 dakika konuşma hakkı elde etmekte..bir ara telsim'in yaptığı aylık 1.5 milyarlık*paketle sınırsız konuşma verme saçmalığından ziyade ayda 40 ytl'lik bir paketle 75 dakika gibi mantıklı -ki olmayadabilir kıçımdan uydurdum şu anda meblayı- paketler sunsalar da yurdum gençliği kontor ve çaldırma hastalığından kurtulsa.yüzbinlerce gizli çaldırıp kapatma sapığı yetişti bir nesilden bu kontor sistemi yüzünden..


    telsimi 4 milyar 550 milyon amerikan dolarına satın alarak, vodafone turkiyeyi kurmuş firmadır.


    vodafone japonya'da ek olarak odeyeceginiz 3ytl ile tum aile fertleri ile, ayrica odeyeceginiz 3 ytl ile de belirteceginiz tek bir numara ile (sevgiliniz, kariniz, metresiniz, dekaniniz...) limitsiz konusma hakkina sahip oluveriyorsunuz hatta bir 1ytl daha oderseniz limitsiz videolu konusma hakkina sahip de oluveriyorsunuz... biz de ayni hizmeti verebilecek varsa buyursun onlar gelsin.


    bulundugu her ulkede sponsor oldugu takimlar var.genellikle kirmizi rengi kullanan takimlara sponsor oluyorlar(ferrari,mancester united)bakalim bizde hangi kirmizi formaya sponsor olacaklar.


    sitelerinde telsim ile ilgili aciklamadaki:

    "vodafone has agreed to acquire substantially all of the assets and business of telsim from the sdif. vodafone is not acquiring telsim's liabilities, including those related to motorola and nokia, other than certain minor employee-related liabilities"

    paragrafi ile sadece telsimin kaymagini alan sirket.

    beyin firtinasi:
    telsimi satin alan vodafone moto ve nokia borclarini almiyorsa bu ne demektir.
    ornekleyerek aciklayiniz.

    vodafone 'un avrupada servis sağladığı ülkelerdeki politikalarına bakılacak olursa telsim 'i satın almaları sonucunda türkiye gsm pazarında aktif oyuncu olarak görmeye başlayacağımız; muhtemelen de avea ve turkcell 'in eski karlı günlerini mumla aramalarını sağlayacağını düşündüğüm gsm devi.


    vodafone'nun telsimi almasi dolayisiyla hangi takima sponsor olacak gibi bir konu acildi. vodafone'nun logosu nedeniyle, kirmizi zemin üzerine beyaz harflerle yazili oldugundan, formalari kirmizi renk yogunluklu kulüpler bu kategoriye giriyor**. ama türkiye'de bu durumlar biraz farkli isliyor gibi.

    her ne kadar sacma da olsa, yillar önce carlsberg birasi türkiye pazarina girdiginde büyük takimlardan birine sponsor olmak istemisti. su an tam emin degilsem bile ya fenerbahce ya da galatasaray takimlarindan birine sponsor olmak icin girisimlere baslanilmisti. ama sonradan söyle bir durum ortaya cikti! sayet carlsberg, örnegin fenerbahceye forma reklami verirse diger büyük kulüp taraftarlarinin** carlsberg'i protesto edecegi ve o marka birayi icmeyecegine dair bir rapor cikartildi. bunun sonucunda carlsberg sponsor olmaktan vazgecti.
    hatirlayin, gsm operatörlerinden biri üc büyük takima forma sponsoru olmustu. besiktas'in formasinin kollarinda ve galatasaray ile fenerbahce'nin formanin gogsünde yer almisti bu reklam. bu durum karsisinda trabzonspor cikip "bize de forma reklami vermezseniz taraftarimiza sizin gsm sebekenizi protesto ettirip kullandirtmayiz!" diye tehdit etmisti. bunun sonucunda trabzonspor formanin kollarina reklamini almisti.

    simdi ayni sey vodafone icinde gecerli olma ihtimali var.
    - ya bir takima sponsor olup diger takimlarin tehditlerini kaale almayacak
    - ya büyük takimlarin hepsine öyle veya böyle formalarina reklam verecek
    - ya da "hepinizin cehennemin dibine kadar yolu var!" deyip bir bok vermeyecektir.

    gerci ortada fol yok yumurta yok, bu nereden cikti denilebilir! ama vodafone'nun sponsor olma gibi kaygilari olursa karsilasacaklari durum az cok böyle olacaktir. gecmiste yasanan hadiseler nedeniyle.
    sonucta ne olursa olsun, burda yapilan is aynen sudur;
    (bkz: dogmamis cocuga don bicmek)

    edit: rotten ve to live is to die arkadaslarimin beni bilgilendirmesi sonucunda* bir yanlisi düzlteyim dedim. carlsberg besiktas'a sponsor olmak istemis. hatta carlsberg inönü stadinin isim hakkini da almak istemis.

    kisisel not: keske cola turka yerine carlsberg sponsor olsaymis.


    turkcell süper ligi bünyesinde herhangi bir takıma en azından bu sene kolay kolay sponsor olamayacak olan firmadır...

    türkiye'deki telekomunikasyon piyasasına rekabeti getirerek, aldığımız hizmetlerin iyileşmesine vesile olması umulan markadır.


    171 milyon abonesine 10 milyon daha ekleyen şirket.
    yakında mtv de habire çıkan vodafon reklamları türk kanallarını da sarıp sarmalayacak belli ki. adamlarda sağlam bir reklam bütçesi var sanırım.

    (bkz: oh canıma degsin)


    turkcell'i ve avea'yı hüngür hüngür ağlatması an meselesi olan firma.


    (bkz: vodaaaaa)


    akşam saatlerinde istanbul kuruyemişçiler odası başkanı hayri içler tarafından yapılan açıklamaya göre esnafın yeni gsm operatörünü "vodafone" olarak değil "vodafon" olarak tipo edeceğini bildirdi. yazın kültürümüze ve türkçemize sadık kalabilmek için yıllarca turkcell'i türksel, aycell'i aysel, mycep'i maycep olarak tipo ettiklerini ifade eden içler "vodafone bu piyasada tutunmak istiyorsa bizim kurallarımıza göre oynamalı" diyerek konuşmasını bitirdi. başkanın konuşmasını sık sık alkışlarla kesen esnafa toplantı sonunda "vodafon kontur bulunur" kartonetleri dağıtıldı.


    telsim'i satın aldığı gün itibariyle, ki iki bin beş yılının son günlerini yaşadığımızı yazı ile de not düşelim, türkiye pazarında %53 oranında gsm aboneliği penetrasyonu olduğunu, kalan %47'lik kısmın suyunu çıkarmayı planladıklarını,genç nüfusa dair çok polyanna umutlar beslediklerini ancka kısa ve hatta belki orta vadede zarar öngördüklerini belirtmişlerdir.
    burada ve bu arada, tüm bu kendilerine yonttukları göstergeler ışığında söyleyebiliriz ki bunun gibi bakir pazar sayısının tavan yaptığı bir ülke olarak şu vakitten sonra satışa konacak varlık** kalmadığında dahi başka bin bir türlü ithal tüketim mal ve hizmetinin önü daha da açılacaktır.
    lakin saflık etmemek gerekir, bu tür bir genç nüfusu ben diyeyim yirmi siz söyleyin otuz senedir besleyen bir memleketin ancak ekonomisini az biraz rayına soktuktan sonra ilgi çekebilmiş olmasından daha normal/öngörülebilir bir durum da olamaz.
    işte bu ve bunun gibi durumları daha net görmemizi sağlayan başka bir şirket olmuştur vodafone.



    vodafone'un telsim'i satın almasıyla birlikte bir telekomünikasyon mühendisi gözüyle nacizane piyasa değerlendirmesi yapalım, bakalım elimizde neler varmış,

    turkcell: şimdilik söyleyecek pek birşey yok. pazar elinde. ama son 4 yıldır rekabet ortamı yüzünden pazardaki yüzdesi doyuma ulaşmış, eski yükselişini doğal olarak sürdüremiyor. bunun yanında tüketici gözünde en kaliteli hizmeti verdiği izlenimini yaratmış. güvenli ve lider operatör konumunda. diğer taraftan artık onların kendilerinin 5 katı büyüklüğünde bir rakipleri var.

    avea : aria-aycell birleşmesi reel olarak kar hanelerine hala yazılmadı. bu durum kısa vadede zaten beklenmiyor olsa da uzun vadede getirecekleri için şimdiden olumlu sinyal vermesi gerekirdi. ne yazık ki bu konuda şebekeye ulaşılamıyor. (bkz: iğrenç espriler) ayrıca cüneyt türktan'ın -eski trcell genel müdürü-, cahit paksoy'un ardından genel müdürlük koltuğuna yerleşmesiyle birlikte özellikle türkcell'e bir gözdağı verdiklerini düşünüyorum. piyasa yüzdeleri açısından sektörde 3. sırada olsalar da 2.lik için telsimi kolay lokma olarak görüyorlardı; ama telsim'in vodafone tarafından satın alınması ile birlikte bu durum değişti. artık karşılarında çok daha güçlü bir rakip var. sonuçta adamlar 4.5 milyar doları "türkiye piyasasında takılırız" ya da "gençliğe hizmet" mantığıyla bu yollara dökmediler.

    telsim : tmsf yönemindeki belirsizlik sürecinin beklenenin aksine başarıyla atlatılmasıyla birlikte "sektörde biz de varız" hatta "biz burdayız" mesajı veriyorlar. kendi teknolojisini üreten bir operatör olarak (bkz: oksijen) ve telsimin kendi teknolojisini üretmenin ne anlama geldiğini bilen bir kültürden gelen vodafone tarafından satın alınmasıyla birlikte teknoloji yatırımlarına tam gaz devam edileceğini tahmin ediyorum. şimdiye kadar oluşan, biraz da uzan grubunun durumundan kaynaklanan, güvensiz imajları sanıyorum ki kısa zamanda azalacaktır. bunun da pazar payına olumlu olarak yansıması işten bile değil. ama ilk olarak sektörel canlanmaya ihtiyaçları var bu yüzden de piyasayı kızdıracak kampanyaların ilk olarak telsim yönünden gelmesi şart.


    eger telsim'i satin almasinda bir sorun cikmazsa, kktc telsim'e de sahip olacagindan bir nevi kibris sorununu cozmus olacak olan firma. guney kibrista da sebekeleri oldugundan vodafone'a ait iki firma adayi tek bir sebeke altinda birlestirebilecek gibi gorunuyor. demek ki neymis, para her seyi cozer. *


    az once telsim* hattima gelen bilgi mesaji sayesinde,formula 1 takimlarindan mclaren mercedes'in ana sponsoru oldugunu ogrendigimiz gsm firmasi.


    turkiye ye telsim vasıtasıyla gelmesiyle, turkcell deki yoneticilerin "sıçtık oğlum, kap gel ne kadar döküman varsa... toplanıyoruz. acil acil." diyerek birbirlerine haber ucurmasina sebep olan firmadır.


    (bkz: alo selo ben voda)


    telsim'i satın almasıyla birlikte tüketici lehine rekabeti getirecek, sabit telefon ücretine yakın mobil telefon görüşmesi yapmamızı sağlayacak şirket.

    türkiye'de de o2'nun homezone uygulamasına benzer bir uygulama yapmasını dilediğim şirket. (bkz: homezone)


    tmsf tarafından vodafone'a "istanbulspor'u da alın" teklifi götürülmüş.

    bir nevi
    (bkz: bunu alan bunu da aldı)


    telecom italia'nın aria ile türkiye pazarına girmeden önce "biz ne monopollü piyasalar gördük, heheyt" diye gerinip sonunda kuyruğunu kıstırıp kaçmasına benzer bir hadiseyi tekrar yaşatacağına inandığım şirket. vodafone vodafone olalı turkcell gibi rakibi zor görmüştür.


    sampiyonlar ligi sponsoru oldugu icin manchester united in sponsorlugundan vazgecen vodafone ferrariyide birakip mclaren mercedes ile de 10 yillik sponsorluk anlasmasi yapmis.


    3 yıldır ferrari f1'in ana sponsoruyken, birkaç gün önce onların kıçına tekmeyi basarak team mclaren mercedes'le ana sponsorluk anlaşması imzalamış olan gsm şirketi. uzun süredir desteklemekte oldukları manchester united'ı da bıraktılar. kendilerinin telsim'i alması neticesinde, birçok turkcell abonesi (başta ben) vodafone'a transfer olacak. sonuç? vodafone'un kısa süre zarfında gerçekleştirdiği 3 eylem sonucu, ortada 3 loser var artık.

    1- ferrari
    2- turkcell
    3- manchester united


    sonunda türkiye'ye de gelmiş, turkcell'le feci rekabete gireceği aşikar, sonucunda da bunun yararının bedava ya da çok ucuza kayıtlı ( buraya dikkat) yeni nesil telefonlara ulaşmamızı sağlayacak, bir itimalde, yurtdışındaki vodafone operatörleri yardımı ile uluslararası dolaşım ücretlerinin ucuzlayacağı sonucuna ulaştıran iletişim firması.


    nedense türkiye'ye gelişi adeta şenlik havasında kutlanan şirket. rekabetle tüketici lehine gelmesi olası avantajlar olduğu muhakkak lakin iletişim gibi önemli bir kolu, mesajından konuşmasına dek yabancı veri tabanlarının eline teslim etmek rahatsız edici.

    ben hala birbirimize bağırarak iletişmemizden yanayım evet.


    evet herkes aynı şeyi söylüyor telsim'i alarak türkiye piyasasına girmesi çok iyi oldu. bence de iyi olacaktır. en çok istediğim, rekabet gücü sayesinde; turkcell'in indirim yapıyorum diye sunduğu bilmece gibi tarife ve kampanyalarına son verdirmesi.

    telsim i satın almasıyla telsim de abone patlamasına yol açmış ingiliz şirket. an itibariyle kizilay daki pek cok cep shop da mevcut hat kalmamistir.


    mclaren mercedes'in sponsoru olsa da ferrari takimiyla kontratlari bitene kadar takimin adini vodafone mclaren mercedes yapamayacak olan $irket.


    adam koskoca ingiliz kulubu man. uted.'e sponsor olmuş phone yazmasını bilmiyor, geyiklerinin donmesini sağlayan, dünya devi şirket...


    ilk eylem olarak mesai saatlerini 08.30-18.00 'den 08.00-17.00 'e cevirerek super bir iş yapmıştır.


    kendi adını taşıyan cihazlarla türkiye'de beleş telefon uygulamasını başlatacağını açıklayan telsim'in yeni sahibi.


    telsimi aldıktan sonra ilk iş olarak adını değiştireceğiz diyen fakat hiçbir icraat yapmayan ve yurtdışında çok populer olan bir gsm markas

    az önce rekabet kurumu tarafından da satış işlemi onaylanan, telsim'i alıp yurdumuz servis sağlayıcılarına stress kaynağı olan cep telefonu servis sağlayıcısı.


    telsim kelimesini kısa sürede unutmamıza neden olacak servis sağlayıcısı. satışın onaylanması az evvel onaylandı. şimdi bizi "vodaaaa" şeklinde beter reklamlar bekliyor olabilir mi? süperligin adı vodafon ligi mi olacak?straw in kıbrıs ziyareti ile bu onay arasında bir ilişki var mıdır? yok daha neler


    telsim'i alarak altyapisini kullanip ismini kullanmayacagini du$undugum tum avrupa pazarina sahip gsm devi.

    3 yil kadar once 3gb/sec wireless internet baglantisi hizmetini duyup ic gecirmemi saglami$ti.


    yunanistan'daki telekulak skandaliyla gundeme gelen gsm sirketi.


    türkiye'deki şirketinin başına macaristan vodafone'nun genel müdürü attila vitai'nin getirildiği operatör.


    ne zamandir bir atraksiyonunu goremedigimiz, turkcell in en son gonderdigi astronomik faturalara karsi gecmeyi umdugum sirket.


    telsim'i gün itibariyle resmen devralmış ve ismini vodafone telekomünikasyon a.ş. olarak değiştirmiş global, kırmızı gsm operatoru

    önümüzdeki sezon ligimiz formalarında rastlanması muhtemel marka.


    an itibariyle telsim'in devir açıklaması bilimum tv kanallarında* yayınlanmaktadır.
    (bkz: hayırlı olsun)


    türkiye pazarında bedava telefon dağıtmayacağını açıklayan operatör.

    turkiye pazarinda musterinin surekli telefon degistirme merakini (ozellikle yeni cikan modellerle) ve kafasina esince degistiremeyecegi uzun sureli , yuksek sabit ucretli abonelik planlarindan cok konustugumu odeyeyim dusuncesini gozonune alirsak , uzun vadeli sabit ucretli abonelik karsiligi bedava alt model telefon verme uygulamasinin basarili olacagi suphelidir.zaten vodafone da ilk etapta vodafone markasini on plana cekmekten ziyade altyapi yatirimlari yapmayi planladiklarini aciklamistir.
    (fall blau, 02.06.2006 02:53)#9626798 !?

    bazı komedi reklamları için:

    http://www.metacafe.com/...ch/137874/dad_im_pregnant/
    http://www.metacafe.com/watch/137876/dad_im_gay/
    http://www.metacafe.com/...ch/137899/i_had_an_affair/


    beni çok seven bi operatörmüş. bizzat arayıp söylediler. gözlerim yaşardı.
    (bkz: telsim/@her kuyuya tas atan deli)


    ingiltere'deki en pahali operatorlerdendir kendileri. yurt disi mesajin ucreti 24p dir ki, sevdicege her istediginizde msj atamazsiniz, moralinizi bozar. atarsaniz en fazla iki gun dayanir kontorunuz. kaldiginiz yere en yakin vodafone dukanindaki calisanlarla kanka dahi olabilirsiniz, tek avantaji odur.

    -welcome thunder. how are you today?
    +not bad! you?
    -i'm fine. 5pounds or 10pounds?
    +fucking 5pounds please!
    -okay
    +(gulme lan allahsiz herif)


    turkiye yi bir an once vodapass kapsamina almasini diledigimiz sirket.

    hollandada, ayda 100 dakikalik konusma ucreti toplam 10.5 eurodur.


    mccann erickson 'ın hazırladığı vodafone no problem kampanyasıyla italya televizyonlarında reklam kuşaklarını esir alan şirket. totti ve gattuso'lu reklamları çok başarılı.


    türkiye tv lerinde dönmeye baslayan yeni reklaminda where is my mind'ın taklidini kullanan firma..reklem muzigi calinti olan firmadan ne beklerim?hic.
    nolur nolmaz notu: simdi 3 farkli versiyonunu dinledim bu sarkinin, 2 ayri grupla coverlayip kendim caldim. ha olur da dinlemedigim bir 4. versiyondur bu; eyvallah ama dusuk ihtimal.


    çok yakında ülkemiz telekomünikasyon piyasasını karıştıraracak ve turkcell'le boğuşması biz tuketicilere yol, su, elektrik olarak dönecek dünya devi şirket.


    servis calisanlarinin musterinin pesinden geldigi reklami verizon'dan araktir.


    şirketin ceo'su arun sarin'dir.

    telsimi alırken verdikleri parayı benden çıkartmaya çalışıyorlarsa çok yanılıyorlar.. 250 kontürümün su gibi gittiğini farkettiğimde kendi halt etmem zannetmiştim lakin bugün 58 kontörden 19 kontöre hiç bir arama yapmadan düşmemle birlikte aymam bir oldu.. şebekemi satın aldınız diye beni de mi satın aldınız lan... bekle müşteri hizmetleri ben geliyorum..


    her yerde surekli reklami yapilan dakikasi 29 kurusa dunyanin her kosesini arama ozelliginin sadece faturali hatlarda olmasindan kelli kontorlu hat alan kisileri hayal kirikligina ugratmayi basarabilmis gsm operatoru.**


    globalde yıllardır yaptıkları yatırımın karşılığında adının ya da logosunun görüldüğü her yerde futbol çağırışımı yaratmayı başarmış gsm operatörü...




  • adamlar neymiş be
  • massive yarısına kadar okuyabildim.
    bunca araştırmayı nereden buldun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sumituran

    massive yarısına kadar okuyabildim.
    bunca araştırmayı nereden buldun.

    ekşisözlük
  • Her neyse ne Sonucta Vodafone Turkcell den beter ben onu bilirim.Vodafone avrupanin Turkcell i gibi birsey.Rekabet geldigi kesin,yerini saglamlastirana kadar goz boyayacaktir.
  • vodafone ne demek... yakında sizi öpmeye geliyorum demek
  • buram buram ekşi sözlük kokuyor yahu
  • kesinlikle rekabet gelio yaşasın rekabet ortamı
  • MaSSive Güzel Bir Paylaşım Eline Sağlık.Valla Vodafone un gelmesi bence En Çok Müşterilerine yani bize yarayacak.Ne güzel rekabetler olacağını şimdiden görebiliyiroum:D
  • oha bılgılere bak
  • rekabet olmayacak çünkü vodafone tek elleşecek turkcell ona rakip olamaz diye düşünüyorum vodafonun adı yeter
  • vodafone nedir? sorusuna bir de vodafone tarafından bakalım


    resmi internet sitesinden alıntıdır.
    VODAFONE - KİLOMETRE TAŞLARI

    2007
    Global:
    - MySpace'in Avrupa'daki ilk cep ortaklığı MySpace Mobile, Vodafone üzerinden sunulmaktadır.
    - Vodafone yeni cep eBay servisini sunmuştur.
    - Vodafone cepten YouTube anlaşmasını imzalamıştır.
    - Vodafone live! Cepten Google Arama'ya ek olarak Google Maps harita aramayı da kullanıcılarının hizmetine sunmuştur.
    - Microsoft ve Vodafone, PC cep telefonu kullanıcıları gelişmiş mesajlaşma sistemi kurmuştur.
    - Vodafone ve Yahoo! ortaklıklarını genişleterek, mesajlaşma servislerini hem cep telefonu hem de PC üzerinden sunmaya ve müşterilerine kesintisiz mobil Internet iletişim sağlamaya karar vermişlerdir.
    - Vodafone üç adet özel Vodafone McLaren Mercedes cep telefonunu piyasaya sunmuştur.
    - Vodafone 200 milyon aboneye ulaşmıştır.
    - Formula 1'in en önemli takımlarından biri "Vodafone Mc Laren Mercedes" adıyla lanse edilmeye başlanmıştır.

    Türkiye:
    - 1 Ocak 2007 tarihinde çift marka (Vodafone) uygulaması başlatılmıştır.
    - 1 Nisan 2007 tarihinde sadece Vodafone markasıyla hizmet vermeye başlamıştır.
    - Vodafone GSM roaming (dolaşım) konusunda 500. operatör anlaşmasını Sercom Guatemala ile imzalamıştır.
    - Motorola ile Türkiye'deki altyapı yatırımları için anlaşma imzalamıştır.

    2006
    Global:
    - Şubat ayında Avrupa'da "Windows Mobile Email from Vodafone" lansmanı gerçekleştirilmiştir.
    - Her yıl sosyal sorumluluğu en yüksek şirketlerin listesini yapan Fortune Dergisi'nde 2006 yılının birincisi Vodafone olmuştur.

    Türkiye:
    - Vodafone, İngiltere'nin Türkiye'deki en büyük yatırımına imza atarak 24 Mayıs 2006 tarihinde Türkiye'de faaliyet göstermeye başlamıştır.

    2005
    - Vodafone ve dünyanın en büyük müzik şirketi Universal Music Group, Vodafone live! müşterileri için eşi görülmemiş bir içerik ve eğlence hizmeti sunmaya başlamıştır.
    - Vodafone, UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorluğu için 1 Temmuz 2006'dan itibaren geçerli olmak üzere üç yıllık münhasır anlaşma imzalamıştır.
    - Londra'daki 2005 Mobile Entertainment Forum Ödülleri töreninde Vodafone iki kategoride cep eğlence sektörünün en prestijli ödülünü kazanmıştır; "Cepten Müziğe En İyi Katkı", ve "Cepte Yenilik Ödülü".

    2004
    Global:
    - Vodafone Grup, Asya'da meydana gelen Tsunami felaketinden sonra, insani yardım operasyonlarını desteklemek üzere 1 milyon Sterlinlik bağış yapmıştır.
    - Vodafone Grup, 3G ile Vodafone live! dünya lansmanını görkemli bir organizasyonla 13 ülkede gerçekleştirmiştir.
    - Vodafone Grup Vakfı, Vodafone Grup Hayır İşleri Fonu ve BM Vakfı 15 milyon Sterlin tutarında 5 yıllık ortaklık anlaşmasını açıklamıştır.
    - David Beckham ile bir yıllık sponsorluk anlaşması imzalanmıştır.
    - Vodafone ve Sony Music Entertainment, dünyanın en büyük cep telefonu operatörü/müzik şirketi içerik dağıtım anlaşmasını imzalamıştır.
    - Vodafone Avrupa'da 3G veri hizmetlerinin ticari lansmanını yapmıştır.
    - Vodafone Avrupa'nın GSM şebekesinde çalışan ilk mega-pixel kameralı telefonunu piyasaya sunmuştur: SharpGX30.

    Türkiye:
    - Telsim, BasKonuş teknolojisini Türkiye'de ilk, dünyada 2. sırada kullanıcılarının hizmetine sunmuştur.

    2003
    Global:
    - Fransa'nın Cannes şehrindeki 2003 GSM Birliği Ödül töreninde Vodafone, küresel abone hizmet servisi olan Vodafone live! ile "Aboneler için En İyi Kablosuz Uygulaması veya Servisi" ve "En İyi Televizyon veya Medya Reklamı" ödüllerini almıştır.
    - 18 Şubat 2003 tarihinde yeni Vodafone Speaking Phone ürününün piyasaya çıkması ile, ilk defa görme engelli tüketiciler cep telefonunda yazılı mesaj gönderme, elektronik adres defteri ve şebeke bilgileri kullanımına kavuşmuştur.

    Türkiye:
    - Telsim, MVS servisini Türkiye'de ilk, dünyada 6. sırada kullanıcılarının hizmetine sunmuştur.

    2002
    Global:
    - Vodafone, Ericsson ile küresel Multimedia Messaging Supplier (MMS) anlaşmasını imzalamıştır.
    - Vodafone live! lansmanı yapılmıştır.
    - Vodafone dünyada ilk defa uluslararası yolcular için kartlı kontör yükleme imkanı getirmiştir.
    - Vodafone Grup Vakfı kurulmuştur.
    - Vodafone Avrupa'nın ilk ticari GPRS roaming (dolaşım) servisini lanse etmiştir.

    Türkiye:
    - Telsim, MMS servisini Türkiye'de ilk, dünyada 5. sırada kullanıcılarının hizmetine sunmuştur.

    2001
    - Vodafone İspanya ve Japonya arasında dünyanın ilk 3G roaming konuşmasını gerçekleştirmiştir.
    - İşitme engelliler için dünyanın ilk 3G projesi - WISDOM (Wireless Information Services for Deaf People on the Move) lanse edilmiştir.
    - Vodafone şebekelerinde "kısa mesaj" servisini başlatmıştır; SMS veya WAP ile kısa mesaj göndermenin daha hızlı ve etkin bir yöntemi kurulmuştur.
    - Vodafone ilk küresel iletişim kampanyasını başlatmıştır. Kampanyada; televizyon, sinema, yazılı basın, online ve outdoor medyalarında "Nasılsın?" sorusu sorulmuştur.
    - Vodafone Microsoft Officelive System lansmanını yapmıştır.
    - Vodafone İngilitere'de General Packet Radio Service (GPRS) lansmanını yapmıştır.

    2000
    Global:
    - Mannesmann satın alınmasıyla birlikte Vodafone piyasa değeri bazında İngiltere ve Avrupa'daki en büyük şirketlerden biri konumuna gelmiş ve dünyanın ilk on şirketi arasına girmiştir.
    - Vodafone en büyük "yeni nesil" 3G lisansını satın almıştır

    Türkiye:
    - Telsim, GPRS (General Pocket Radio Service) servisini Türkiye'de ilk, dünyada 3. sırada hizmete sunmuştur.

    1999
    - Vodafone dünyanın en büyük 25 şirketinden biri konumuna yükselmiştir.
    - Vodafone Interactive, internet-bazlı servislerin lansmanı yapılmıştır.

    1997
    - Yeni Vodafone şirket kimliği açıklanmıştır.
    - Vodafone'un 100. roaming (uluslararası dolaşım) anlaşması yapılmıştır.
    - Dijital "Konuştukça Öde" ön ödemeli servis lansmanı yapılmıştır.

    1996
    - İngiltere'nin ilk faturasız hatlı servisinin lansmanı yapılmıştır.

    1994
    - Vodafone, İngiltere'nin dijital şebeke üzerinden veri, faks ve SMS hizmeti veren ilk operatörü olmuştur.

    1992
    - Vodafone, Kurumsal Girişimcilik Ödülleri'nde Yılın Şirketi ödülünü kazanmıştır.

    1991
    - İngiliz Kalite Standardı Ödülü'ne layık görülen Vodafone, İngiltere'de ilk defa bir telekomünikasyon şirketi olarak bu ödülü kazanmıştır.
    - Vodafone ve Telecom Finland dünyanın ilk uluslararası roaming (uluslararası dolaşım) anlaşmasını imzalayarak dünyanın ilk roaming (uluslararası dolaşım) konuşmasını gerçekleştirmiştir.
    - Vodafone, İngilitere'de bir ilke imza atarak dijital cep telefonu servisini başlatmıştır.

    1987
    - Vodafone dünyanın en büyük cep telefonu şebekesi olarak kabul gömüştür..
    - Vodata kurumsal "ses ve veri" hizmetleri sesli posta hizmeti olan Vodafone Recall'u geliştirip pazarlamştır.
    - Vodapage İngiltere halkının %80'ini kapsayan bir telefon şebekesi oluşturmuştur.

    1982 - 1986
    - Vodafone analog şebekesi 1 Ocak 1985 tarihinde lanse edilmiştir, ilk konuşma Londra'da St Katherine's Dock ve Newbury arasında yapılmıştır. Bu, İngiltere'de kurulan ilk cep telefonu şebekesidir.
    - Grubun alt kuruluşu Vodac, 1984 yılında kurularak şebekenin servis sağlayıcısı haline gelmiştir.
    - Şebekenin adı, cep telefonları üzerinden ses ve veri servislerinin sunulmasını simgelemek üzere Vodafone olarak seçilmiştir.
    - 1982 yılında, Racal Radio Group Başkanı Gerald Whent, Racal Electronics Group Yönetim Kurulu'nu ikna ederek İngiliz hükümetinin açtığı özel sektör cep telefonu lisansı ihalesine girmesini sağlamıştır. İhaleyi kazanarak, analog (veya TACS) şebekesini geliştirmek ve işletmek üzere şirketin bünyesinde Racal Telecomms Division bölümünü kurmuştur.





    Copyright 2007 © Vodafone Group | Vodafone Hakkinda | Vodafone Shop Listesi | Site Haritasi | İletisim



    r



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardia -- 3 Nisan 2007; 18:15:46 >




  • bilgiler için ilgilere teşekkür
  • wodafone bişeyler yapsın o zaman farkını görelim artık bizde
  • önemli değil
  • Telsimdende kazık oldu bırakın vodafone u ya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.