Şimdi Ara

Bütün akıllı cihazlar tehlikede | 2si1 Teknoloji ve Oyun Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Yayın akışı:
     
    00:19 Koltuk incelemesi
    00:44 Teknoloji dünyasında büyük şok: Intel, ARM ve AMD'de kritik donanımsal açık!
    05:38 Nihat Zeybekçi'den Bitcoin açıklaması: ''Yasal düzenleme olmayacak''
    07:55 QAPAK OLSUN!!
    11:25 Red Dead Redemption 2 çıkış tarihi
    12:35 Hız sınırını aşanlara interaktif uyarı sistemi geliyor
    17:27 Shenzhen şehrinde toplu taşımada devrim
    20:55 Need For Speed'e ücretsiz Online Roam mobu geliyor
    23:10 The Witcher'ın dizisi için güzel haberler
    24:09 GeForce grafik kartlarının sunucu ve veri merkezlerinde kullanılması yasaklandı
    25:56 Spotify'a 1.6 milyar dolarlık tazminat davası açıldı
    28:52 PubG'nin CEO'su oyunu her platforma çıkartmayı hedefliyor
    30:45 Yeni Xbox oyunları yolda
    35:43 Dokunma duyusuna sahip ilk taşınabilir biyonik el duyuruldu
    37:52 Yine İstanbul'u kurtarıyoruz. Şehircilik ve ulaşım üzerine süper projeler açıklanıyor.
    40:34 Toplu taşıma ile ilgili acı deneyimler aktarılıyor.
    43:22 Ekmek ve tasarruf ile ilgili anılar.
    44:43 Booking.com Türkiye’ye geri dönüyor
    46:35 Mesut, çaktırmadan yurt dışına tatile gittiğini araya katıp hava atıyor.
    48:00 Mesut, Yemeksepeti.com'un puan sistemini nasıl kötüye kullandığını anlatıyor.
    49:22 Uncharted'ın geliştirici ekibinden üst düzey bir isim The Avengers oyununun ekibine katıldı
    49:48 Monster Hunder World, 2018 içinde PC için de çıkacak
    50:41 Platinium Games, geliştirdiği oyunları kendi dağıtmak istiyor
    51:14 2si1 İzleyici Ödülleri Kategorileri Açıklanıyor







  • Enis çok sığ düşünüyorsun. Devlet o cihazdan para kazanmayı düşünmüyor da birilerine para kazandırmak istiyorsa.... Bide böyle düşün.

  • Maliye bakanlığı değil ekonomi bakanlığı...

  • "Hız sınırını aşanlara interaktif uyarı sistemi geliyor" konusuna neden bu kadar takıldınız anlamak mümkün değil.Takometre diye bir cihaz var zaten.Şuanda ticari araçlarda var zaten.Bunun daha teknolojik olanının tüm araçlara olanını düşünün
  • Polis Devlet.

  • Nintendo Switch konusunda katilmiyorum. Ps4 ve Xbox, Exclusive disinda kendi kendisine alternatif konsolardir. Xbox one( scorpoio) bile Donanim fetisi ile gelmisdir. Nintendo Switch veya Nintendo oyunlari oynamamis biri zaten kücümseye bilir konsolu. Konsol donanimsal olarak tatmin etmiyor gözükse bile oyunlari inanilmaz harika. Tabii Türkiye'de Mesut Cevigi sevindirecek bir piyasa yok... Donanimhaberi besleyecek olan da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 6 Ocak 2018; 22:34:53 >
  • Henüz videoyu izlemedim. Eve gidince seyredeceğim ama Switch için ben de kısa bir şeyler söylemek isterim.



    Bir defa handheld ile bildiğimiz bilgisayarın üzerine PlayStation 4 ya da XboX One yazılmış halini kıyaslamak çok da mantıklı değil. Yıllardır (ki bir hayli yaşlıyım) her nesilde çıkan tüm konsolları, o nesilin yaşam süresi içinde muhakkak alır ve kullanırım. Gerek Game Cube, gerek Wii ve hatta her şeye rağmen Wii U kendi nesilleri içinde beni en çok eğlendiren konsollar olmuşlardır. N64 ve öncesini "Nintendo'nun altın yılları" olduğu için dışarıda tutuyorum.



    Şu anda PlayStation 4 sahibiyim ve 'emektar' diye isimlendirdiğim AAA oyunları medium+ da çalıştırabilen bir bilgisayarım var ancak ben neredeyse tüm zamanımı Xenoblade Chronicles 2 başında geçiyorum. İşteyken boş anlarımda Blaster Master Zero, Gunvolt gibi oyunlar oynuyorum. Nasıl ki Nvidia 1080 ekran kartın var ve Bloodborne oynayamıyorsun gibi bir durum varsa, Xbox One X ya da Ps4 Pro var ama Legend of Zelda Breath of the Wild 'ı yanında taşıyamıyorsun gibi bir durum var.



    Herkes eğlendiği platformda oyun oynasın ve bilsinki başka platformda oyun oynayanlar kendilerinden daha az eğlenmiyorlar. Bir de reklam paralarına göz koymuş mecraların laflarına da itimat etmeyin. Bu mecralar para almadan eşeğin önüne yem koymazlar.

    (Eski bir gazeteci bildirdi.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thausael -- 6 Ocak 2018; 23:23:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony şu vita oyun konsolunu güçlendirip revize etse 4g ve telefon özelliği aktif şekilde gelse hala alınırdı neden bunu yazıyorum o nintendo 4g ve telefon özelliği açık gelmezse taşına bilir olsa ne olur. Ve bu telefon sağlayıcılar beyaz eşyacılar nedir arkadaş hani içindeki teknolojiden bahsedilse ok napolyonun torunu musunuz sayın mesut...

  • Mesut Bey yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Donanımhaber gibi bir sitenin baş editörüne yakışmıyor bu durum... Bu ikisi birde CPU alanında derin bilgi sahibi olan Erdi Bey olmalıydı.

    Üç çeşit bug var

    Spectre 1: Bütün işlemciler tehdit altında. AMD İşletim Sistemi güncellemeleriyle sorunun çözüldüğü iddiasında.

    Spectre 2: Intel işlemciler ve birkaç model ARM çekirdeği tehdit altında. Zannediyorum Intel bununla alakalı Mikrokod güncellemesi yayınladı ve bazı işyüklerinde ciddi performans kayıpları mevcut.(GIMP ile fotoğraf işleme, Handbrake video encoding)

    Meltdown: Tamamen Intel CPU'ları ilgilendiriyor. Intel'in tasarımıyla alakalı bir sorun. ABD Yazılım Mühendisleri Enstitüsü sorunun çözümü için İlgili Intel CPU'nun soketten çıkartılmasını öneriyor.

    Meltdown patchi geldiğinde ev kullanıcıları da etkilenecek. Ayrıca Fortnight'ın serverlarında patch öncesi %20'lerde olan Server CPU kullanımı %50-60'lara ulaşmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 6 Ocak 2018; 23:32:6 >




  • Mesut oyun konusunda yorum yaparken, dünya üzerinde oyun oynayanların hepsi de kendi ile aynı oyun zevklerine sahipmiş gibi yorum yapıyor. Eğer benim şu jenerasyon da tek bir seçeneğim olsa ben Switch'i alırdım çünkü Zelda, Mario, Mario Kart, Splatoon 2, Xenoblade 2'i oynamak isterim. Yine gelecek olan Pokemon, Metroid Prime, Fire Emblem, Smash Bros ve Pikmin var, en sevdiğim 5 oyun franchise'ı listesi yapsam hepsi bu taraftan gelecek. Ayrıca Stardew Valley, Sonic Mania, Golf Story, Axiom Verge, Shovel Knight vs. vs. gibi indie oyunları Switch'te oynamak çok daha rahat hissettiriyor. Alıyorum yatarak oynuyorum, çıkıyorum dışarıda oynuyorum, takıyorum tvde oynuyorum, konsept çok rahat geldi bana. Oyun süremin büyük kısmı Switch'e gidiyor.

    ps4 kanadında Bloodborne, The Last Guardian, Ratchet and Clack ve her ne kadar ps3 versiyonu da bulunsa Persona 5 ilgimi çekiyor exc. olarak, ki bunları da ben alıp oynadım zaten ama diğer açıdan bir Uncharted 4 ve diğer exleri bana o kadar ilgi çekici gelmiyor. Yanlış anlaşılmasın bunlar kötü demiyorum, benim ilgimi çekmiyor. Xbox oyunu olarak ilgimi çeken bir Ori, bir de Cuphead onlar da steame geldi zaten.

    Herkes aslında konsolu alırken karşılaştırıp kendine göre alıyor ve açıkçası bir konsol konusunda öneri yapıcakken de her konsolu farklı bakış açılarından düşünüp ona göre yorum yapmak gerek. Bir kişi abi hangi konsolu alayım dediğinde, direk a ya da b al demek onun zevkini bilmeden bence oldukça saçma. Ben Mario severim, başkası Uncharted sever, başkası Halo sever, başkası gider Europa Universalis'e gömer vaktini. Amerika ve Japonya da Nintendo'nun baya büyük bir kitlesi var, onların zaten direk geldiğini, diğerleri içinse oldukça iyi bir ikinci konsol olduğundan iyi satış yaptığını düşünüyorum.





  • Fingolfin. kullanıcısına yanıt
    Cuphead'in Steam'e geldiğini şimdi sizden öğrendim. Cüzdanı hazırladım ve monitöre atıyorum.
  • thausael kullanıcısına yanıt
    Fiyatı da 31 lira, çok uyguna bence Steam'de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Mesut Bey yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Donanımhaber gibi bir sitenin baş editörüne yakışmıyor bu durum... Bu ikisi birde CPU alanında derin bilgi sahibi olan Erdi Bey olmalıydı.

    Üç çeşit bug var

    Spectre 1: Bütün işlemciler tehdit altında. AMD İşletim Sistemi güncellemeleriyle sorunun çözüldüğü iddiasında.

    Spectre 2: Intel işlemciler ve birkaç model ARM çekirdeği tehdit altında. Zannediyorum Intel bununla alakalı Mikrokod güncellemesi yayınladı ve bazı işyüklerinde ciddi performans kayıpları mevcut.(GIMP ile fotoğraf işleme, Handbrake video encoding)

    Meltdown: Tamamen Intel CPU'ları ilgilendiriyor. Intel'in tasarımıyla alakalı bir sorun. ABD Yazılım Mühendisleri Enstitüsü sorunun çözümü için İlgili Intel CPU'nun soketten çıkartılmasını öneriyor.

    Meltdown patchi geldiğinde ev kullanıcıları da etkilenecek. Ayrıca Fortnight'ın serverlarında patch öncesi %20'lerde olan Server CPU kullanımı %50-60'lara ulaşmış.

    Merhaba,

    Biz 2si1'i Cuma sabah erken saatlerde çekiyoruz. Bölümün çekildiği vakte kadar her işlemciyi etkileyen Spectre ve sadece Intel işlemcileri etkileyen Meltdown konusunda bu kadar detaylı bilgiye ulaşılabiliyordu.

    Performans düşüşü konusunda net konuşmak için yamaları yapıp testleri görmek gerek ama şu anda olay daha çok sunucu tarafı ile ilgili gibi duruyor.

    Hiç bir test yapmadan performans düşecek, şöyle olacak böyle olacak demek yanlış bekleyip görmek gerekli.

    Oyun sunucularındaki yavaşlama da dediğimiz gibi Meltdown'un özellikle bulut sunucularında, paylaşımlı kullanılan sanallaştırılmış sunucularda büyük sorun yaratmasından dolayı yamanın bu alanda performans düşüşlerine neden olması bekleniyor.

    Özellikle performans düşüşü konusundaki detaylar önümüzdeki hafta netleşecektir diye umuyoruz.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 40 lı yaşlarda bir insan olarak, 2si1 in oyun ayağında sunulan haberler ve bilgilendirmeler ilgi çekici oluyor ama 1.si değil 2.si olan oyun dünyası ayağı...Çizgisinde kalite içerik olarak farklık yaşansa da belli bir düzeyde seyrine devam ediyor, ama donanım ve teknoloji boyutunda artık o eski şaşalı dönemlerin bittiğini görmek çok üzücü, özellikle bu forumlarda 2002 li yıllardan başlayan o süreçte sayfalar dolusu donanım inceleme testler, grafik tablolarının yerini vergiler, trafik cezaları elektirikli araçlar, gibi aslında özünden uzaklaşmış haberler ile karşılaşmak beni çok üzüyor şahsen, hala oyunlar ile ilgili sayfalar dolusu konuşacak birşeyler bulabiliyorken donanım konusunda nadir haberler geliyor olması ekonomik olarak insanların içersinde bulundukları vahim tablo, absürt rakamlara ulaşan donanım fiyatları gibi sebeplerle 2si1 1e1 e dönmüş durumda.. Şahsıyla alakalı değil çok severim kendisini ama 2si1 in teknoloji donanım tarafında bulunması nedeniyle verdiği haberler hemen bitsin ister duruma geliyoruz Mesut Çevik in, yıl 2002.... olsa idi Enis e gelmesin söz hakkı derdik..

    Kısaca duygularımı paylaşmak istedim bende...




  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut Bey merhabalar,

    Bilgilendirmeniz için sağolun. Uluslararası teknoloji haberlerini olabildiğince takip etmeye çalışıyorum, sizin birçok gündemle ilgilenirken bu konuya detaylı hakim olmaya vaktiniz olmadı muhtemelen. Kullanıcı işlemlerinde performans düşüşleri mevcut. Örneğin GIMP, Handbrake gibi programlarla yapılan benchmarkları içeren Asus RealBench puanları Mikro kod güncellemesi sonrası Encoding alanında %10, Image Processing alanında %20 dolaylarında düştü. Buna dair açtığım bir konu mevcut (bkz;https://forum.donanimhaber.com/intel-cpu-larda-21-e-varan-performans-kaybi-gerceklesti-4dk-lik-kernel-compile-21dk-ye-cikti--130734679). Sizi tanıdığım kadarıyla programınızın bir sonraki bölümünde konuya hakim olup forum ahalisini tam anlamıyla doyurucu bir şekilde bilgilendireceğinize olan inancım tam.

    Sevgiler ve Saygılar




  • Allah aranızdaki muahbbeti bozmasın arttırsın. Şebnem Hanım kıskanmasa bari :)

  • Anket sıkıntılı hiç alakamız olmadığı alanda oy vermek ne kadar doğru olur. Hepsine oy vermek zorunlu tutulmuş, atmasyon yapacağıma vazgeçtim.

  • ekmeğin gramajı ile ilgili bir yanlışı düzeltelim daha küçük gramajda ekmek daha düşük fiyata çıkarılmassı planlandı ancak dişik gramajlının fiyatı da düşecek yani normal ekmek 1.5 tl ise daha düşük gramaj 1 tl ye satılması planlanıyor . bu sadece israfi önemek için alınmış karar.

  • Mech Warrior 2 ve 3 efsane oldu...

  • Oyunları işeretlemeden oy verilemiyor benim pek oyunlarla işim olmuyor nasıl yapacaz :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.