Şimdi Ara

Vize Nasıl Alınır ? (2018)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Hiçbir aracı firma olmadan en uygun maliyetle vize nasıl alabilirim?
    Nette araştırdım. Ancak çok kirli bilgiler mevcut.
    Gitmek istediğim ülke Almanya. Özel Sektör Çalışanıyım. Gezi amaçlı gitmek istiyorum. Uçak Bileti almak zorunda mıyım? v.b. tüm detaylar
    Bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrikcim -- 4 Ocak 2018; 15:9:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aracı firma olmadan direk konsolosluğa gidip vize başvurusu yapamıyorsun diye biliyorum. İstanbulda tek yetkili firma da İDATA diye biliyorum.

    Dün kadıköyde İDATA dan Almanya için bize başvurusu yaptım. Özel sektör çalışanıyım. Uçak bileti, otel vs olmadan basvurunuzu kabul ediyorlar ama "eksik belgeli" olarak. Muhtemelen konsolosluktan red yersiniz.

    Ücreti 400 TL.
  • Aracı Kurum olmadan eski usulle direk konsolosluğa başvuramıyorsun. adamlar zaten vatandaşla uğraşmamak için aracı kurumla anlaştılar. Konsolosluğa bunu talep edebilirsin, aracı kurum olmadan direk sizle halletmek istiyorum gerekçem ise şu diye, ikna olurlarsa randevu verirler. İzmir'de Almanya konsolosluğuna böyle bir rica ile yapan olmuştu, adam şirket sahibiydi, banka hesabı,
    vs. gibi özel bilgilerin 3. şahıs olan aracı kuruma göstermek istemiyorum demişti, Konsoloslukta olumlu cevap vermişti.

    Uçak bileti durumu göreceli tamamen kanaate göre. Normalde konsoloslukların mantığı şudur. Vize değerlendirme süreci sonunda size olumsuz geri dönüş yapabiliriz, o yüzden bilete para vermeyin ama gidiş dönüşünüzü belirten bir rezervasyon gösterin der.

    Ama aynı konsolosluk sizin vize başvurunuzu değerlendirirken, size telefon açar, uçak biletlerinizi rezervasyon olarak göstermişsiniz bu rezeravsyonu biletlemeye dönüştürün (yani bileti alın) bize iletin vizeyi basalım da der.

    veya seyahatinizde evraklarınızın sizin geri dönüşünüze kanaat oluşturmadığınızı düşündük der ret basar.

    Kısacası vize süreci her kişiye göre değişir. Ama Ana kriterleri şudur.

    Bir iş yerinde uzun süredir çalışması ve SGK sının yatması,

    Hesabının hareketli olması ve son 3 aylık (İtalya 6 aylık ister mesela) hesap dökümünüzü verirken son kalem de hesapta ortalama 5 Bin TL bir para bulunması.

    sizin gidip, geri dönceğinizi ikna edici evraklar sunmanızı bekler.

    Bunun dışında turistik vize de Almanya her zaman için ilk vizeyi seyahat süresi kadar verir. Ama seyahtinizi 1 ay gösterirseniz, sizin maaş, banka sgk durumlarına bakıp, bu adam 1 ay gidecek ama bu seyahati kendi finanse edecek durumu var mı diye irdeler, yok ise ret verir.

    Tavsiyem iyi araştırmanız veya çalıştığınız şirket eğer kendi faaliyetlerinden doğan seyahat ihtiyaçlarını bir acente üzerinden gideriyorsa onların vize departmanından bilgi almanızdır.

    Mesela tek bay olarak yapılan turistik vize başvuruları risk taşır. gibi gibi nüansları var.
  • Arkadaşlar merhabalar. Benim de merak ettiğim bazı sorularım var. Sorularımı yanıtlayabilir misiniz?

    1. Ben üniversite öğrencisiyim. 2023 yılının sonuna kadar geçerli bordo pasaportum da var. Shengen vizesi veren ülkelere (özellikle almanya ve italya) vize almak için başvurmam durumunda öğrenci olduğum için ve yurt dışından da davetiye mektubu alacağım için vizenin çıkmasında kolaylık sağlanır mı acaba?

    2. Benim üzerime araba var. Annem ve babamın üzerine tarlalar ve ev var. başvururken bunların tapularını da mı göstermemiz gerekiyor?

    3. vizenin geçerlilik süresine onlar mı karar veriyorlar yoksa benim mi belirtmem gerekiyor? Ben 1 ay kalmayı düşünüyorum. 1 aydan daha az geçerlilik süresine sahip vize verme durumları olabiliyor mu?

    4. vizeyi alıp uçak ile gideceğimiz ülkeye vardıktan sonra oradaki güvenlik yetkilileri istedikleri takdirde ülkeye almayabiliyorlarmış ve ilk uçakla geri türkiyeye gönderebilme hakları varmış sanırım. internette okumuştum. gerçekten böyle bir durum olabiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    1) Öğrenci olduğun için annen veya baban sponsor olacak her şekilde. Davetiye + olur sadece.

    2) Gösterme zorunluluğu yok, kalkıp ta Tapu müdürlüğünden kontrol etmiyorlar, edemezler de zaten. AMa göstermen şuna yarar: Senin ülkene kalmadım, gidip dönücem, bak malım mülküm var. Onlarla ilgilenmem lazım zaten.

    3) Vizenin süresine onlar karar verir. Tek giriş, Multi giriş, kalış süresi, vize süresi bunlar onların kanaatinde.

    4) Evet almama hakkı var, geri de gönderir, 15 yıldır turizmdeyim, bu şekilde ülkeye alınmama durumu ile karşılaştığım örnek bir elin parmağını geçmez.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bir de ben tek başıma seyahat edeceğim. Bazı kişiler tek bay olarak gideceğim için red alabileceğimi söylediler. Bu doğru mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    risk unsuru fazla tek bay her zaman sıkıntılıdır.
  • Yetkili aracı kurumlara başvuru yapın. Mesela ben VBS vize bilgi danışma diye bir kuruma başvurdum ve 410 TL bir hiç uğruna kaptırdım. Adamların vize konusunda hiç bir yetkileri yok. Bir çok insanın da bu konuda bilgisi olmadığı için benim gibi insanları dolandırıyorlar. Aman dikkat edin yetkili firmalarla çalışın.
  • herkese merhaba,
    Schengen konsoloslukları genel anlamda haftanın belirli günlerinde randevu alma koşulu ile şahsi başvuruları kabul edebiliyor. Mesala Almanya Konsoloslukları randevusu şahsi vize başvurularını kabul ediyor ancak sorun şu ki randevular haftanın sadece 1 ya da 2 günü verildiği için çok ileri tarihe veriliyor. araa genelde direk Konsolosluğa başvuru yapıyorsanız harç ücretiniz 80 euro ancak uzun randevu sırası beklemeniz gerekebilir.
    bu arada türkiye'de ki resmi vize başvuru merkezleri belli danışmanlık hizmeti almayacaksanız İDATA, VFS gibi kurumlar üzerinden ilerlemeniz lazım.

    Danışmanlık hizmeti alacaksanız da ben SaltVisa'dan hizmet aldım ve memnun kaldım. Durumum özeldi ve soru sorarak ilerlemem gerekiyordu ve SaltVisa'dan istediğim hizmeti aldim. Tavsiye ederim. Detaylı bilgileri burada bulabilirsiniz;https://saltvisa.com.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lilian thuram -- 24 Mart 2024; 3:17:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.