Şimdi Ara

Yeni İşe gireceklere Tavsiyeler (iş ilanlarındaki gizli bilgiler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ilan sitelerindeki ilanlarla ilgili olarak bazı terimlerin size açıklamalı karşılıklarını yazıyorum. Görüşmeye girmeden mutlaka dikkate alınız.

    1) Esnek Çalışma saatlerine uyacak ; yani burda demek istediği hayvanlar gibi çalışacak Mesai olduğu zaman kalacak ve mesai ücreti falanda genelde olmayacak

    2) Yetiştirilmek üzere ; Bu ibareyi gördüğünüzde bilin ki asgari ücrete eleman arıyolar , bişey bilmenize gerek yok ama alabilecekleri içinden en iyisini seçmeye çalışırlar.

    3) Tercihen İngilizce bilen ; İngilizce bilmenize gerek kalmadan da bu işi yapabilirsiniz , Ama firma almışken en iyisini alalım ingilizcesi de olsun mantığıyla hareket ettiğinden bunu yazar.

    4) İngilizce bilen Tercihen ALmanca ; İNgilizce kesin bilmeniz gerekir, ALmancada bilirseniz ne ala memleket Almanca bilmeseniz de işe girme ihtimaliniz olabilir.

    5) Maaş+yol+yemek+sgk +prim ; Bu tarz ilanlar gördüğünüzde kesinlikle başvurmayın size vereceği hakları sanki şirket kendisi veriyormuş gibi listelemiş genelde asgari ücret verirler ,prim alabilmek için deveye hendek atlatmanız lazım.

    6) ön yazı ; işe alımlarda son zamanlarda İK ların dikkat ettiği bir husustur burada kendinizi diğer adaylardan ön plana çıkaracak bir özelliğinizi yazmanız gerekir. Mesela ONparmak klavye biliyorsanız buraya mutlaka yazın ileri düzeyde on parmak biliyorum diye işinize yarar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.