Şimdi Ara

Elektronik ürünlerden badrol ücreti alınacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlave bir yazılım ve donanım desteği olsun veya olmasın doğrudan, internet üzerinden veya başka bir yolla her türlü görsel ve/veya işitsel yayınları alabilen;

    51 ekrana kadar (51 ekran dahil) televizyonlara 10 avro, 52-67 ekran arası (67 ekran dahil) televizyonlara 16 avro, 68-85 ekran arası (85 ekran dahil) televizyonlara 22 avro, 86-116 ekran arası (116 ekran dahil) televizyonlara 34 avro, 117-148 ekran arası (148 ekran dahil) televizyonlara 40 avro, 148 ekrandan yukarı televizyonlara 80 avro, oto televizyonlarına ise 8 avro bandrol karşılığı ücret ödenecek.

    Radyolardan, cep tipi radyo alıcıları, saatli radyo ve radyolu saatler, bir müzik aleti üzerindeki radyolar, oyuncaklar üzerindeki radyolar, ışıldaklar ve radyolu vantilatörler, oto radyo alıcıları için 1 avro, taşınabilir radyo alıcıları için ise 2 avro ödenecek.

    Televizyon yayınlarını alma ve kaydetme özelliği olan videolar için 18 avro, set üstü medya kutuları (Set Top Box) ile her türlü uydu alıcı cihazı için 7 avro, bileşik cihazlardan televizyon ağırlıklı olanlar için 9-21 avro, radyo ağırlıklı olanlar için de 1-18 avro arasında ödeme yapılacak.

    Bandrol ücretleri, cep tipi radyolu Mp3-Mp4 çalar, radyo ve televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazlarla taşıtlarda kullanılmaya mahsus navigasyonlu multimedya cihazlarında 2-15 avro arasında, internet bağlantısıyla radyo ve televizyon yayını alabilen cep telefonlarında 20, bilgisayar ve tabletlerde 10 avro ve bu cihazlar dışında kalan radyo ve televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazda ise 18 avro olarak uygulanacak.

    Kaynak: memurlar.net ve Resmi gazete


    Beyler sorum şu; ben şuan yurtdışındayım 9-10 ay sonra Türkiyeye gelicem burda toplamış olduğum bir kasa vardı. Gelirken parçaları söküp getirmeyi planlıyordum ( İşlemci, RAM, Anakart, Ekran Kartı, HDD). Ben bu durumda bu vergiye tabii oluyor muyum? Kasayı komple mi getirmeliyim? Parçaları söksem parça başına 18 euro mu öderim? Yoksa beni hiç vurmuyor mu çünkü vergi TRT ile alakalıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slanski48 -- 1 Ocak 2018; 8:5:41 >



  • maliye vergi incelemeleri yapacağına vergi üstünden vergi hesaplamaya başladı,binlerce kuyumcu zarar beyan eder bizim maliye uydunun kablosu,televizyonun kumandası,radyonun frekansı ile uğraşır,ver mehteri...
  • Bir ülkede alınan dolaylı vergiler(KDV,ÖTV,MTV,GV...) ne kadar azsa o ülke o denli gelişmiş demektir. Gelişmiş ülkelerde vergiler dolaysız olarak alınır. Yani gelişmiş ülkelerde vergiler gelir ve servet üzerinden verilir. Vatandaş ne ödeyeceğini bilir. Gerçi zenginle fakir yine aynı vergi oranı üzerinden vergilendiriyor burada onda bile adalet yok. Zenginin dönem dönem vergilerinin silinmesi de cabası. Biz ne ödeyeceğimizi cebimizden ne kadar çıkacağını kestiremiyoruz. Nereye el atsak altından vergi çıkıyor artık. Milleti yolmaktan bıkmadınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • substar kullanıcısına yanıt
    Ilk başlarda 30 euro'ya düstu. Esitsiizlikleri önlemek icin boyle bir yola basvuruldugu soylendi. Acikcasi bir gelir yolu acildi bu yontemle onlara. Ve bu da cok onemli. Illaki yurticindeki marketlerden alisveris yaptiracaklar. Amac bu. Yurtdisi alisveris direncini kirmak. Her halikarda alacagim diyorlar. Nereden ne sekilde alirsan al diyor.





    Eeee maaslara gelen zamlar neden geliyor. Nereden geliyor. Cezalara zam. Buralara ucretlendirme derken verilenler dolayli yoldan bir sekilde geri aliniyor. Dua edelim kaldirimda yurudugumuz icin bir eskitme vergisi yipratma verrgiisi odemiyoruz. Dua edelim sigara icenlerin sigara uçlarına emisyon değeri ölçüçü cihazlar takma zorunlulugu gelmiyor. Simdilik icim rahat. Aldigim nefes icin agzima sayaç takilmiyor. Goz ve nizam verggisi yok yururken etrafa baktigimiz icin icim rahat. Sunu sakin unutmasin kimse. Telefonn hatlariina iletisiim vrgisi basladi son seneelerde. Yakinda tv izlerken de senelik ucret odeyecegiz. Kitle iletisiim ucretii. Tv seyir katkisina katki bedeli adi altinda cikacaktirr. Neyse ben hazirr aldigimm nefesse para oddemiyorken balkondda nefess alipp vermk benim hakkimdir. Kaciyorum ben. Sonuna kadar okuduysaniz verrgi yazzimi Tesekkur oderim simdiden. Yakin da tesekkru de odeyecegz nede olsa.





    Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.