Şimdi Ara

Park halindeki aracıma çarptılar SS'Lİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ilana verdiğim satışa çıkardığım aracıma park halindeyken patates satan kamyonet geri gelirken sol arka kapıdan başlayıp ön kapıya kadar takmış biraz derin çizik ve arka kapı içeri de batmış 3 senedir kazasız belasız kullandığım aracımı tam satarken böyle bi olayın yaşanmasına üzüldüm ama yapacak birşey Yok olacağı varmış allahtan vuran şahıs vurup kaçmadı yoksa masraf bana kalacaktı. sadede geleyim arkadaş hatalı olduğunu kabul etti tutanak tuttuk ehliyet ruhsat sigorta fotokopilerini aldım şimdi bazı sorularım var yardımcı olursanız sevinirim

    1- tahmini hasar ne kadar tutar sonuçta tramere işleyecek
    2-kapılar boya ile kurtarır mı yoksa değişmesi mi gerekir
    3- aracımı en son 39.₺000 ye satmayı düşünüyordum 3 parça boya vardı değişen ve hasar yoktu şimdi ise boyalı parça sayısı artacak veya değişen olacak ne kadar değer kaybım olur. Yardımcı olan herkese teşekkürler ederim

    Park halindeki aracıma çarptılar SS'Lİ YARDIM

    Park halindeki aracıma çarptılar SS'Lİ YARDIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ibrahim eymen. -- 30 Aralık 2017; 19:11:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çok geçmiş olsun.
  • satarken ilana resimleri ekleyin yüzeysel olduğunu gören gerçek alıcı dert etmez
  • Araç faturası çıkınca, karşı tarafın sigortasından değer kaybını talep edin.
  • arka kapının değişmesi gerekir gibi görünüyor. satışta en az 2000 lira zararınız olur. bunu da karşı tarafın sigortasından tahsil edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 30 Aralık 2017; 19:19:1 >
  • Atl@s kullanıcısına yanıt
    Hocam o gerçek alıcı dediğiniz kitle oldukça az maalesef çoğusu boya lafını duyunca kaçarak uzaklaşıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Aklıma geldi düşünüyorum fakat sigorta bundan dolayı ödeme yapar mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 37.500 'den satarsınız en az. Tabi araç nedir ve piyasa değeri ne kadardır bilmeden yorum yapmak da doğru değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_ibrahim eymen.

    Aklıma geldi düşünüyorum fakat sigorta bundan dolayı ödeme yapar mı acaba

    Yapar...
    Buna yapmazsa neye yapacak?

    Fatura çıkınca, işçilik ve boya bedelini faturadan çıkın ve 2 kapının boyalı(kapı sacı bile değişebilir?) olmasından dolayı aracın değerinin düştüğünü belirterek, karşı tarafın sigorta şirketininin ilgili birimine üst yazı ile talepte bulunun.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 30 Aralık 2017; 19:34:17 >
  • Oncelikle gecmis olsun. Kuzenim gectigimiz ay kaza yapti. Tum suc karsi tarafindi. Onlarin sigortasindan yapilsa bile Deger kaybi icin sizin sigortanizin da eksper gonderip rapor tutmasi gerekiyormus. Ona istinaden sigortalar kendi arasinda mahsuplasiyorlarmis. Bizimkiler araci yaptirdiktan sonra arastirdigi icin para alamadilar. Bu konuda sigortaciniza danisin benve.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokhan G. kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi dikkate alacağım bu bilgi için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam resimden gördüğüm kadarı ile kapıda yırtık yok. Boyasız göçük düzeltme ile düzeltilip lokal olarak boyanabilir. 1000-1500 e cillop gibi olur diye düşünüyorum. Servise gitmeyin. Komple ne var ne yok değiştirirler.
  • Yetkili servise gidersen arkadaşın dediği gibi uğraşmazlar değiştirirler direkt kapıyı. Özel iyi bir kaportacıya götür aranızda halledin derim adam yanaşırsa. Fotoğrafı da alan kişiye gösterirsin ben şahsen dert etmem aldığım araç da sağ taraftan bu şekil bir sürtme yaşamıştı hiç dert etmedim.
  • %100 oranında karşı taraf hatalı olacağı için işlemler bittikten sonra karşı tarafın sigortasına bir dilekçe ile ilgili kaza evraklarını postalarsanız değer kaybını alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokhan G.

    Oncelikle gecmis olsun. Kuzenim gectigimiz ay kaza yapti. Tum suc karsi tarafindi. Onlarin sigortasindan yapilsa bile Deger kaybi icin sizin sigortanizin da eksper gonderip rapor tutmasi gerekiyormus. Ona istinaden sigortalar kendi arasinda mahsuplasiyorlarmis. Bizimkiler araci yaptirdiktan sonra arastirdigi icin para alamadilar. Bu konuda sigortaciniza danisin benve.

    Bir defa önden bir defa da arkadan vurdular benim araca. İkisinde de karşı tarafın sigortasına yazdığım dilekçe ve evraklarla çok kolay bir şekilde parayı almıştım. Tabi değişiklikler olmuş olabilir.
  • Babamın citroen c5 marka arabasına da bu büyüklükte bir hasar verdiler. Kapı değil yalnızca sacı değişiyor, maliyeti ise 3.600 oda tek bir kapısı.

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 e verebilirsiniz gibi duruyor, tabi baska bir yerinde hasar olusmadiysa. bende motosikletimi ilana koydugumda 2 tane ayri kilitle bagladim ve surten felan olmasin diye bir kenara kilitlemistim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyleyse kolaymış mahkeme süreci vs yok peki sonuçlanması ne kadar sürer yani araç şuan satışta alacağım değer kaybı miktarınca düşerim normalde ama bu süre zarfında arabaya fiyatı nasıl belirlemem gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kaç yaşında tam olarak bilmiyorum ancak 142.000km'de ve başka boyalı parçaları da mevcut diyorsunuz, değer kaybı davasından pek birşey çıkacağını zannetmiyorum.

    Ayrıca, iyi bir usta bu kapıları değişensiz tamir eder ama herkes uğraşmak istemiyor sorun orda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_ibrahim eymen.

    Öyleyse kolaymış mahkeme süreci vs yok peki sonuçlanması ne kadar sürer yani araç şuan satışta alacağım değer kaybı miktarınca düşerim normalde ama bu süre zarfında arabaya fiyatı nasıl belirlemem gerekiyor

    Kaza dosyası SBM de sonuçlandıktan sonra başvuru yapılabiliyor diye biliyordum ben ama yukarıda bir arkadaş hemen başvurulması gerektiğinden bahsetmiş. Dosyanın sonuçlanması zaten 8-10 gün sürüyor. Diğer iş tamamen sigorta şirketiyle alakalı.Benim dosya sonuçlandıktan sonra 15 gün civarı bir sürede parayı hesabıma yatırmışlardı ikisinde de. Fiyat belirleme konusu size kalmış. Aldığınız paraya göre bakarsınız. Yalnız sigorta şirketleri moda mod bir ödeme yapmıyor. Ödenecek parayı da nasıl hesaplıyorlar bilmiyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.