Şimdi Ara

30 yaşında yazılım öğrenmek (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
10
Favori
31.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakıyorumda her kafadan bir ses çıkmış kimi doğru kimi yanlış kimi mantıklı kimi mantıksız.

    Sana tavsiyem hiç bir zaman sevdiğin şeyleri yapmak, gerçekleştirmek için geç değildir. Belki biraz zor olur yada zaman alır ama şöyle düşün birşeyi yapmak için 2-3 yıl boyunca üşenip korkup yapmadan beklemek var kararsızca bir yandan da yapmaya ve uygulamaya başlanılmış 2-3 yıl var. Sence hangisi daha mantıklı?

    Bu dediğim sadece yazılım değil herhangi bir alanda ve konuda geçerlidir.

    Şimdi gelelim yazılım konusuna.

    Ben forumda bir çok kere @seyfi84 adlı üyenin böyle bilgiliymiş gibi davranıp sonra onunla bilgi konusunda yarışa girdiğimde kendini kanıtlayamadığını çok kanıtladım. Profilimizdeki konu ve cevaplar kısmında mevcuttur hepsi ikimizinde. Benim görüşüm kendisi hiç bir şeye sahip olamadığı için sürekli forumda milletin konularını trollüyor ve neden se forum yöneticileri bu konuda hiç bir şey yapmıyor. Yakında şikayet konusu başlatmak lazım diye düşüneceğim bu kişi sürekli insanları trolluyor ve saçma sapan yönlendirmelerde bulunuyor diye.

    Ya basit temel düzeyde değişkenler - operatorler - operantlar - koşullar karar yapıları - fonsiyonlar - diziler- aritmetik işlemler ve methodları vs öğrenmek bilmek için genç olmak gerekmiyor. Milletin kafasını bulandırmasın kimse. Kişi istedikten sonra herşeyi yapar Allah herkese aynı beyini vermiş ( kimi ne kadar bunu kullanmamak için dirensede ) fakat algı olayı bir yaş ve saaten sonra yavaşlıyor o kadar.

    Konu sahibi arkadaşa gelince ben senin yerinde olsam artık karar vermek için düşünmeyi bırakıp direk şu açtığım konudan yazılım öğrenmeye başlarım.
    https://forum.donanimhaber.com/yazilim-dili-ogrenmek-istiyorum-nerden-nasil-baslamaliyim-diye-soranlar-icini-yazayim-dedim--137111370#137111370

    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 22 Şubat 2019; 21:2:18 >




  • yav sen ne ispatladın da bana ispatlamadı diyorsun? laf ebeliği yapmaktan başka meziyetin var mı senin? forumu bombalamışsın gene gecenin köründe, git yat hadi...
    o zaman yazmadım, bari şimdi belirteyim: github kullanmaya çalışmışsın, dll obj herşeyi gömmüşsün, git'e sadece source code asset'ler konulur binary'ler değil. CI da yok, build ediliyor mu belli değil. bir satır git komutu öğrenmişsin ezbere basmışsın dosyaları. bir sürü de repo açmışsın, nicelikle göz boyamaya çalışıyorsun. ayrca Github kod gösterme yeri değil, geliştirme ve takım çalışma ortamı, hani nerde? release'lerin nerde, tag'ler branch'ler nerde, hiç rebase/conflict resolution yaptın mı? ... bak hiç bilmediğin keyword ler yazdım, şimdi biliyormuş gibi dönüp bunlarla bana/başkalarına ukala cevaplar yazarsın. neyse git hadi, sizde zaman bol, döşersin şimdi gene destan gibi cevapları, sizinle uğraşılmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haha ne adamsin sen ya bak o kadar surda burda calistim sunun icin bunlari yazdim dediginde her kanitla dedigimde birsey yapamiyorsun. Sonra ne urettin simdiye kadar yardim amacli ne paylastin? Kime ne yararin oldu bos bos trollemekten baska ? Ikimizinde konulari ve cevaplari ortada.
    Github a gelince ben yardim amacli atiyorumkendimi kimseye kanitlamaya degil o yuzden oldugu gibi paylasiyorum ngithub bundan memnunken sanane bundan ? 😎😂 zaten kanitlamak istesem herzaman seni bilgimle ezdigim gibi yine ezmek icin profesyonel linkedin imi paylasirim orda aradiklarindan fazlasini bulursun.
    Yani burda bos yapip milletin konusunu sorusunu baltalama. Okumussun googleden 2 kelime gelmissin burda ötuyorsun bize bos bos.

    Senin hakkindaki sikayet konumuda actim: https://forum.donanimhaber.com/seyfi84-adli-uyeden-sikayetciyim-ve-rahatsiz-oluyorum--137248518#137248518



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 19 Eylül 2019; 7:42:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OzMeN OzzY kullanıcısına yanıt
    Yönetim şikayetlerde genelde kelimelere ve işaretlere bakıyor. Yani bir kişi trol mesajlar yazsa da sakıncalı kelimeler kullanmıyorsa yönetim herhangi bir işlem yapmıyor. Sakıncalı kelimeler ise örneğin : beyinsiz amk gibi kelimeler. Bakıyoruz öyle kelimeler var mı diye. Yok. O zaman bu şikayetten sonuç alman da zor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Yönetim şikayetlerde genelde kelimelere ve işaretlere bakıyor. Yani bir kişi trol mesajlar yazsa da sakıncalı kelimeler kullanmıyorsa yönetim herhangi bir işlem yapmıyor. Sakıncalı kelimeler ise örneğin : beyinsiz amk gibi kelimeler. Bakıyoruz öyle kelimeler var mı diye. Yok. O zaman bu şikayetten sonuç alman da zor olabilir.
    Yalnız sende farkindasin degilmi adamin yaptigi tek sey bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 19 Eylül 2019; 7:40:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OzMeN OzzY kullanıcısına yanıt
    Evet fakat adam bilgili ve tecrübeli.
  • Şahsen ben kendisinin uslübüne yaklaşım tarzına baktığımda o kadar da bilgili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bilgili adam sadece saçma sapan sorularda sinirlenir ve bunu güzel bir dille anlatır yada hiç yorum atmakla uğraşmaz. Ama bilgisiz yada istediği yerde olamayan insanlar hep başkalarınında aynı olması için elinden geleni yapar.

    Ben zamanı ve yeri geldimi kızmıyormuyum beleş ve hazırcılara sanki ? Ama insanları hedeflerinden vazgeçirmeye çalışmamalıyız yada alay etmemeliyiz ( hea öyle adamlar varki bilgisi 0 dır ama herkonuya atlar çok bilmişlik yapar işte o adamla ben alay ederim çünkü adamın kendisine saygısı yokki ben göstereyim ) Ama u Seyfi84 adlı arkadaşın ciddi anlamda psikolojik sorunları var gibime geliyor. Yani birilerini yapamazsın edemezsin demek HİÇBİRİMİZİN HADDİ DEĞİL. Yada adam bir soru soruyor ( gerçekten araştırmış ama bulamamıştır öyle foruma yazmış sormuştur) bizim Seyfi84 kalkıyor adamı yerin dibine sokuyor. E öyle yapılacaksa ozaman bu forumun yada diğer bilgi forumlarının ve platformlarının kurulma amacı nedir ?

    Zaten adamın bana github ile saldırması bile trajikomik bir yaklaşım olmuş. Adam direk kötülemeye yada trollemeye yelteniyor.

    Bİr örnek vereyim profesyonel iş hayatından. Şimdi bir firma var mesela hatta yazılım firmasından örnek verelim sonuçta topic ona bağlanıyor. Adamın çalışanalrından birisi çok bilmiş olsun diyelim adam server side ta yada sistem ağ kısmında yada yazılım kısmında çok iyi olsun fakat hiç takım çalışması yada ekip ruhuna sahip değil hep bilmişlik yapıp müşterileri de iş yerinide zor durumda bıraksın. Sence iş yeri o adam ne kadar iyi olursa olsun onu barındırır mı ? ben söyliyeyim hayır bununda örneklerini gördük. Çünkü bu adama ne yaparsan söylersen söyle kendi ekseni etrafında döner ve iş yerinide işini yaptığı müşterileride çift taraflı mağdur eder. Birde Seyfi84 o kadar da bilgili olmadığı halde bunları yapıyor. Bu adamın nesine tolerans gösterilebilirki ?

    Ben hakikaten bunu anlayamıyorum.

    Not : Kullandığım cümeller devrik olabilir bunuda normal hayatımda ve iş hayatımda ağırlıklı ingilizce konuştuğum içindir şimdiden kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 23 Şubat 2019; 12:5:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oveo531

    Bu haberi bir okuyun derim .
    Haber Japonya'dan. Ruby Japonya'da tasarlandı ve tüm ülkelerde kullanılıyor. Türkiye'de yazılım olarak ne tasarlandı da her ülkede kullanıldı? Hiçbirşey. O yüzden bu haber karşılaştırma olarak görülemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Haber Japonya'dan. Ruby Japonya'da tasarlandı ve tüm ülkelerde kullanılıyor. Türkiye'de yazılım olarak ne tasarlandı da her ülkede kullanıldı? Hiçbirşey. O yüzden bu haber karşılaştırma olarak görülemez.

    Alıntıları Göster
    Konuyu açan kişi bu yaşta yazılım öğrenmeye başlanır mı diye sormuş ona motivasyon olarak attım, ne karşılaştırmasından bahsediyorsun anlamadım ?!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 43 yaşında öğrencim olmuştu sıfırdan html css javascript ve php eğitimi vermiştim 6 aylık eğitim sonunda devamını kendisi getirerek devam etti yaşın önemi yok inanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caporeista -- 24 Şubat 2019; 13:15:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sirf su yorumu yazabilmek icin uye oldum. Ya ne kadar bos ve egolu yorumlar var. Benim cevremde de boyle it ciler var afedersiniz kendilerini bi bok sanarlar ama dunyadan haberleri yok.

    Kardesim ben amerikada yasiyorum ve ziraat muhendisiyim 5 yillik tecrubem var. Dolamislar dillerine bi google microsoft fln gecin bu isleri, amerika hindistana vize kisitlamasina gitti ve yazilimda calisacak eleman yok su an abd de. diploma bile soran yok diploma. bootcamp olayi ile 6 ay egitim gorup 70k islerden basliyor insanlar.yazilimi silikon vadisinden ibaret sanan vizyonsuzlara bakmayni.ben is guc gecim derdinden dolayi college a yazildim. sig bakis acisiyla insanlara kostek olmayin. tr de insanlarin en iyi yaptigi sey bu.ben yapamadim, sen yapamazsin..ulan birak denesin adam.sen nasil yapilir onu soyle, onu sormus adam. bi kac yil tecrube edindikten sonra zaten avrupaya sicrar, o isler eskisi gibi zor degil. abd istatistikleri isin belirteyim 2016 2026 arasinda yazilimda yuzde 28 lik buyume ongoruluyor. 30 yas sinirdir, iyidir. Mantigin iyi calistigi bi donemdir. Boyle bebelere hic kulak asma derim ben. Hadi koay gelsin...




  • evertone E kullanıcısına yanıt
    Hocam senin durumunu bilmiyorum ama bootcamp olayi biraz sıkıntılı. İse girenlerin median maaşı 63k$(brüt) diyor internette.

    Aşağıdakiler benim mantık yürütmem, yanlış olabilir.

    70k$ (Brüt) median üstü, büyük ihtimalle yaşam maliyetlerinin pahalı olduğu yerlerde (silikon vadisi, New York vs gibi), çünkü yüksek maaşlar ancak oralarda veriliyor. Buralarda 120-130k$ altında kazanana ev yardımı yapılıyor, dusuk gelirli sayılıyor.
    Bu bölgeler dışında daha az kazanabilirsin.

    Maaş karşılaştırması yaparken bunları göz önünde bulundur bence. Bu işi sadece para icin yapmak istiyorsan, kendi kariyerini bırakıp, o kadar bu olaya zaman ayırıp, sonra daha az ya da ayni gelirin olursa (ki kaybettiğin maaştan dolayı opportunity cost hesabı yapmadık daha) pişman olabilirsin.

    Yazılım kariyeri sadece para icin seçilmemeli. Eğer sevdiğin, zevk aldığın bir alan değilse, iskence gibi geliyor (ki para kazanmak icin yaptığın her is bir süre sonra iskenceye dönüşebiliyor).

    Bootcamp öğrencilerinin backgroundlarini da göz önünde bulundurmak gerek. Uygulamalı matematik mezunu olup da oraya gelen de var, edebiyat mezunu olarak gelen de. Edebiyat mezunu is bulamazken (ya da dusuk maaşla is bulurken) uygulamalı matematik mezunu ortalamayı yukarı cekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • caporeista C kullanıcısına yanıt
    Bahsetmiş olduğunuz eğitimleri kitaplar ile öğrenebilir miyiz?
  • Benim merak ettiğim şey konu sahibi 2 yılda ne kadar ilerleyebildi acaba ?

    Bizimle paylaşırsa sevinirim merak ettim de :)


    iyi forumlar
  • Konu sahibi gelişimini yazarsa bir çok kendisi gibi düşünen arkadaşa faydalı olacaktır
  • Ben hemen bildireyim bu arkadaşın durumunu: kendisi önce front-end'i halletti, sonra back-end'e geçti, node Php css react javascript hepsinde uzman oldu, artık Türkiye'de iş beğenmiyor kendisi yakında silikon vadisine gidecek...
    yani aşağı yukarı böyle bir cevap gelecek.. gelmesi lazım, çünkü başka türlüsü forum teamüllerine aykırı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine toksik yorumlar...
  • evertone E kullanıcısına yanıt
    Merhaba size bir sorum olacak. Ben ABD ve TR vatandaşıyım ancak Tr de okuduğum bölüm nedeniyle takıldım kaldım abd ye gidip geliyorum ama eğitim olmadan yapılabilecek işleri tahmin edersin. Bir zanaatte bilmiyorum.
    Sorum şu ben de bir süredir Ziraat okumayı düşünüyorum. Ne kadar ülkemizde kıymet görmesede abd ve avrupada son derece kıymet verilen bir meslek. Ve kendime en uygun olarak onu görüyorum. TR de denkliği olan bir okulda okumayı düşünüyorum çünkü kur nedeniyle abdde college çok zorlar. Sence iş imkanları nasıl ? , abd de bu mesleğin geleceği varmı ? Yüksek meblağlar kazanayım derdinde değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.