Şimdi Ara

İşlemcim Yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam,

    şu an bilgisayarımda takılı olan "intel core i5 650" işlemcim var, birde evdeki ayrı bir bilgisayarda kullanılmayan "intel core i5 2400" işlemci var. benim bilgisayarımdaki nalları dikmek üzere, bahsettiğim diğer işlemci kayda değer bir şeyler katar mı yoksa bana yeni sistem yolları mı gözüküyor?

    karşılaştırmalarını yaptım ama değerlerin tam olarak ne kadar etkilediğini bilmediğim için anlayamadım:https://ark.intel.com/tr/compare/43546,52207

    bir de olur derseniz eğer kendi ekran kartım, ram, psu falan o bilgisayara aktarıcam. bir sorun yaşar mıyım?

    şimdiden teşekkürler.







  • i5 2400, i5 650'den cok daha iyi bir islemcidir aktarabilirsiniz.sorun derken ne gibi bir sorun?i5 650'nin ramleri ddr3'tur 2400 de ddr3 gerisi psu ekran karti zaten sorun cikarmaz.

    650 cift cekirdek iki de sanal cekirdek yani 2+2 bir islemcidir.

    http://valid.x86.fr/7v9juj

    2400 ise dort cekirdek

    http://valid.x86.fr/5rye2f

    sagdaki resmin altindaki puanlari kiyaslayin




  • hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim. sorundan kastım şu aslında, hdd dahil tüm parçalarımı bu işlemcinin olduğu anakarta geçirsem kaldığım yerde devam etmeme izin verir mi? yoksa windowsu yeniden yüklemen lazım falan gibi sıkıntılar çıkartır mı?
  • aktarmadan once intel chipset surucu kurduysan sil surucu murucu sil ve windows 10 ise sorun olmaz bence ama 7 ise ve suruculeri kurulu birakirsan sorun cikabilir acilista windows hic gelmeyebilir format gerekebilir basima geldi.windowsu yeniden kurmak bir sıkıntı degildir bir parca calismazsa yenisi gerekirse bulmak zorsa ya da masraf cikariyorsa o sıkıntıdır.donanimsal olarak degil yazilimsal olarak sormussun.
  • anladım hocam, o zaman riskler azaltmak adına şöyle bir şey yapsak: diğer pcdeki işlemciyi söküp benim anakarta taksak sorun çıkar mı? anakartların uyacağını düşünüyorum çünkü ikisi de aynı marka pcler, sadece biri diğerinin bir üst donanımlısı.
  • coxcomb kullanıcısına yanıt
    i5 650 1156 soket 2400 1155 soket uymaz yani.windowsu bastan kurmaktan korkma yapamayacagin bir sey degil kimseye muhtac kalmazsin ama degistirirken ram mam calismaz ortada kalirsan o daha kotu olur.ben ortada kalmazsin diyorum windowsu da gerekirse kur artik.
  • hocam windowsu kurmada sıkıntı yok da format gerekmesi olayı can sıkıcı biraz ama dediğiniz gibi artık yedeğimizi alıp girişcez başka çare yok. çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.