Şimdi Ara

2007 Elektrik bölümü mezunu 4 yıllık için ne yapmalıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben 2007 senesinde Endüstri ve meslek lisesinin elektrik bölümünden mezun oldum, diploma notum 60'ın altında, birde mezun olduğum okul şimdi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuş, yani anadolu lisesi olmuş, ben hiç üniversite sınavına girmedim, sınavsız geçiş falanda yapmadım, uzun süre yurtdışındaydım gecen sene geldim ve bu sene sınava girip 4 yıllık üni okumak istiyorum. Fakat elektriği hiç sevmiyorum, bilgisayar ile alakalı bir bölüm okumak istiyorum, mesafe problem değil hakkari olsa bile gider okurum yeterki istediğim yeri okuyayım. Ayrıca ben bu devletimizin sınav sistemini hiç anlamıyorum, kim hangi sınava gireceki? kim neyapacak hiç bir fikrim yok açıkcası, TYT'ye mi girmem lazım AYT'ye mi girmem lazım bu arada TYT'nin ne olduğunu yeni öğrendim fakat AYT nedir ne ile alakalıdır hiç bir bilgim yok, YKS'ye girip hangi sorulara ağırlık vermem lazım, bu arada istediğim bölümlerin hepsi MF-4, yani nasıl bir yol izlemem lazım neyapmam lazım hiç bir fikrim yok açıkcası, ayrıca bence bu sınav sistemini kavrayan şahısa zaten direk üni diploması verilmesi gerekir :D şimdiden teşekkürler.



  • tyt ilk aşama, ayt ikinci aşama. 4 yıllıklar için iki sınava da girilmeli, 2 yıllıklar tyt ile alıyor. ilk aşamada puan türü ayrımı yok, ikinci aşamada mf tm ts olarak çözeceğiniz dersler değişiyor. mf için ayt'de fen ve matematik çözmeniz lazım.
  • Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    üstad yanıt için teşekkürler, fakat şimdi mart ayında başvurumuzu yaptık, haziranın bir cumartesi sabahı tyt'ye girdik öğleden sonrada yks'ye girdik, e peki bu aty ne oluyor ki? yks denilen şey ayt midir? ayrıca ben bilgisayar müh veya yazılım müh gibi bölümler okumak istiyorum, ama elektrik bölümü mezunuyum tercihlerimi elektrik haricindeki bilgisayar veya yazılım alanında yaparsam puanım kırılacak mı? eskiden puan kırılma olayı vardı bilmiyorum hala var mı? acaba, saol şimdiden.
  • ferit34 kullanıcısına yanıt
    yks sınavın ismi, tyt+ayt= yks yani. tyt cumartesi ayt pazar günü. puan kırılma olayı şöyle oluyor üniversiteye yerleştikten sonraki 1 sene okul puanı yarıya düşüyor tekrar sınava girmek isteyen için. yerleştikten 2 yıl sonra puan kırılmıyor. siz önceden yerleşmiş de olsanız puanınız kırılmayacaktı şuan. alan dışında puan kırılma olayı da yok artık. isterseniz mf isterseniz tm isterseniz ts den girersiniz puan kırılma olayı yok.
  • Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    hay yaşa üstad çok teşekkürler, aradan uzun yıllar geçti yurt dışındaki sistem biraz daha yalın ayrıca oradayken bu sistemide pek takip edemedim açıkcası, çok teşekkürler tekrardan, yani gönül rahatlığı ile istediğimiz bölümü seçebiliriz, ayrıca üniversiteye yerleştikten sonra bi şekilde bitiririm inşallah, istediği kadar kırılsın puan =)
  • Tyt ve Ayt ye gireceksin. Başla şimdiden hakkari de bile okurum demişsin kazanırsın bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 yılında liseden mezun olduysan şu an 28 yaşında falansın. 4 yıl daha okursan 32 yaşında olacaksın. O yaşta tecrübesiz birini özel sektör asla almaz. Aklında olsun.
  • Bilgisayar öğretmenliği okuyabilirsiniz. Puanı çok düşük ve 4 yıllık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Yazılımda özel sektöre ihtiyacım yok hocam =) Mahkeme ile küçültürüz belki :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.