Şimdi Ara

Mehmetçik - Kut'ül Amare | TRT1

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mehmetçik Kut'ül Amare 18 Ocak'ta TRT1'de Fragman Yayınlandı




    Fragman





    TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, Osmanlı'nın İngilizlere karşı elde ettiği büyük zaferin anlatılacağı "Mehmetçik Kut'ül Amare" adlı dizi için hazırlıkların tamamlandığını, dizinin ocak ayında izleyiciyle buluşacağını duyurdu.

    Bozdağ, Selçuklu Belediyesince düzenlenen "Bir Hadis Bir Film Kısa Film Yarışması Ödül Töreni" için geldiği Konya'da, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

    Diriliş Ertuğrul dizisi devam ederken yeni bir proje hazırlığında olduklarını belirten Mehmet Bozdağ, "Yaklaşık 2 yıldır gece-gündüz, 'Mehmetçik Kut'ül Amare' projesini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Mehmetçik Kut'ül Amare, nasip olursa ocak ayı içerisinde TRT'de yayında olacak. İzleyicinin bugüne kadar görmediği büyüklükte bir prodüksiyon izleyeceğiz." dedi.

    Diriliş Ertuğrul dizisiyle Osmanlı'nın kuruluş sürecini anlattıklarını, "Mehmetçik Kut'ül Amare"de daha yakın tarihi ele alacaklarını ifade eden Bozdağ, "Birinci Dünya Savaşı'nda İstanbul'dan yola çıkan kahramanların, çölün kızgın kumlarına yazdığı destanı anlatmaya çalışacağız. İnşallah kahraman Mehmetçik'e layık bir proje çıkarmış oluruz." ifadelerini kullandı.

    2 yıl titiz bir hazırlık çalışması yürütüldü
    Her detayı ince ince işlenmiş Mehmetçik Kut'ül Amare'nin Türkiye'nin en büyük film platolarından birinde çekileceğini anlatan Bozdağ, "Kut'ül Amare şehrini yeniden kurduk. Dizi için binlerce çadır, tüfek, silah ve mühimmat üretildi. 60-70 kişilik sanat ekibi projenin hayata geçirilmesi için 2 yıldır en ince detaylarıyla çalıştı." diye konuştu.

    Yapımcı ve senarist Bozdağ, dizinin hazırlık sürecinde her bölümü için ciddi hazırlık yapılan Diriliş Ertuğrul'un da devam ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

    "Oyuncu kadromuz aşağı yukarı 6 aydır gece-gündüz eğitim alıyor. Oyuncularımız Türkiye'nin en iyi askerleri tarafından eğitildi. At binmeden askeri eğitime kadar 19'uncu yüzyılda askerler hangi eğitimi aldıysa oyuncularımız da o eğitimi aldı. Aynı zamanda oyuncu kadrosu, askerimiz çölde hangi sıkıntıyı çektiyse onu da aynen tatbik etti. Diriliş kadar sevilecek mi göreceğiz."

    Osmanlı'nın 1916'da İngilizleri bozguna uğrattığı büyük zafer olarak kayıtlara geçen Kut'ül Amare Kuşatması'nın anlatılacağı dizinin oyuncu kadrosunda, Serdar Gökhan, Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz ve İlker Aksum gibi isimlerin yer alacağını aktaran Bozdağ, dizinin İstanbul'da çekileceği bilgisini de verdi.

    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgü® -- 18 Ocak 2018; 23:11:21 >



  • Bu işi sevdi trt siyasi göndermeli diziler falan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzeldi ilk bölüm .

  • Trt deki tarih dizilerini pek sevmem ama bu diziyi beğendim. Aksiyon sahneleri ve müzikler çok iyiydi. Tek sorun aşırı uzun olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuffyus -- 19 Ocak 2018; 2:6:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin içine siyaset karıştırmasalar daha iyi olurdu.
  • Akp zihniyetinde politik olaylar var mı?Ona göre başlayacağım???
  • Önce DİRİLİŞ
    Sonra ABDÜLHAMİD
    Şimdi MEHMETÇİK
    Geçmişi ile bağı kopan Ülkelerin sonu her zaman hüsrandır.
    Geçmişimizi anlatan yayınlar, diziler için TRT 1’e TEŞEKKÜRLER.
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    O dönemi ilk bölüm itibari ile güzel yansıtmışlar. Vatan severliği vurgulayan o dönemi biraz olsa gözler önüne getirebilmeyi hedefleyen bir dizi olarak görüyorum. Bu zaferi , Süleyman Askeri'ni , Osmancık taburunu anlatmakta.

    Sonuçta bir dizi bu şahısları ve olayları diziden doğru bir şekilde öğrenemessiniz sadece size öğrenmeniz için vesile olur araştırır kendiniz öğrenirsiniz.

    İlk bölümü izleyin kendiniz karar verin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgü® -- 20 Ocak 2018; 19:3:23 >
  • Afrın operasyonuda oldu bu hafta çıkarsa reyting patlaması yaşar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizlerin hezimete uğrayıp esirimiz olduğu "Kut'ül Amare Zaferi" ders kitaplarından Türkiye NATO'ya girince çıkarıldı!
    Ders kitaplarından çıkarılan zaferimiz bugün televizyonda dizi olarak yapılabiliyorsa Türkiye güçlenmiş demektir!
    Lider Türkiye, güçlü ümmet inşaallah!

  • Ben çevre düzenleme kıyafetler ekipmanları çok sevdim. Fakat oyunculuklar beni baydı. Payitaht ve Diriliş gibi yani. Doğrusu ben izleyemeyeceğim. Keşke oyunculuklar daha iyi olsaymış da hakkını verselermiş bunca emeğin.



    İlerleyen bölümlerde hükümet propagandası olacaktır zaten. İyice tiksindirir kendinden. Neyse bu kadar gömdük yeter. Size kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.