Şimdi Ara

------SONAX TAWSİYE EDERMİSİNİZ????---------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben ikinci el bir civic aldım 2-3 hafta önce...Yanlız bayaa bir çiziği,tamponlarda sürtüğü var....Sonaxa götürmeyi düşünüyorum,Telefonla arayıp sordum da boya koruma yaparlarken çizikleri de örtebiliyorlarmış...yani telefonda bana öyle dediler en azından...Acaba salladılarmı bana yoksa gerçekten bu boya koruma çizikleri de kapatabiliyomu???Benim aklıma pek yatmadı açıkçası o yüzden birde burada sorayım dedim...BU UYGULAMALARDAN HERHANGİ BİRİNİ TECRÜBE ETMİŞ OLAN ARKADAŞLARDAN AYDINLATICI BİLGİ RİCA EDİYORUUUM...Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaaydin79 -- 19 Mart 2007; 22:52:11 >



  • sonax tecrübem oldu. çizik giderme, boya korumadan farklı bir işlem. ciladan önce çizik yerleri pasta vs ile onarılması pasta ile geçmeyen çiziklerin rutuşlanması olsa gerek. Ama sıfır boya yapılmış gibi gidereceklerini sanmam. 2 sene önce dış boya koruma ve motor temizliği yaptırdım 125 milyona çok da memnun kalmıştım. ziebart'a dünyanın parasını vereceğime sonax da yaptırırım daha iyi diye düşünmüştüm. Tabi ziebart kadar profesyonel olmadıkları yıkamacı bahşiş mantığında sanayi çalışanları izlenimi verdiler, bu konuda hassassanız ziebartla karşılaştırılamaz. Ama sonuçta araba gıcır oluyor mu oluyor.
  • Sadece sonax değil boya koruma ve bu tarz uygulamaları yapan her firma boya korumayla fazlaca derin olmayan çizikleri yok ettiklerini söylüyor fakat kullanılmış bir araca daha önce hiç boya koruma yaptırmadığım için bi deneyimim yok bu konuda.
  • Ben yeni yaptırdım. Hemde Nano Teknoloji...
    Kuş pisliğinden kaynaklanan tamir edilemez izlerin yanısıra çizikler ve taş atıkları da beklediğimin altında bir sonuç verdi.
    Ama genel olarak gözle görülür bir parlaklık ve yıkama sonrası keyifli bir görüntü var!
  • kardeş,yüzeysell çizikler gider,kazınmış olanlar kalır,sonax 6 ay garanti verir(süngerle yıkatcan ama)zararlı güneş ışığından boyayı korur,amma velakin,ben senelerdir sonax a giderdim bu sene 4 gün önce ziebarta gittim 1 yıl garanti ve 310 dolar yerine 215 dolara kampanya var,bide film çektirdim yaklaşık 700 e geldi.film ömür boyu garantili
  • KONUYLA İLGİLENEN VE YORUM YAPAN HERKESE TEŞEKKÜRLER...Gittim sonaxa bıraktım arabayı, 7 saat sonra aldım...Eve geldim çıktım şöyle bi baktım arabama...Bayaa bi fark etmiş aslında ama açıkçası beni tam tatmin etmedi...Çiziklerin çoğu duruyo,Ayrıca da arka koltuğu içerden açmaya yarayan mandalı kırmışlar...Mandal boşa dönüyo...SİNİR OLDUM ÇOKKKK....Durduk yere masraf şimdi...Neyse...Gidipte münakaşa da çıkarmak istemedim...Zaten yukarıda bir arkadaşında dediği gibi otoyıkamacı imajı verdiler bana....Halbuki Ziebarta da daha önce araba bırakmıştık,onlarda böyle amatör tavırlar yok...Keşke Ziebart a verseydim diorum şimdi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaaydin79 -- 29 Mart 2007; 17:00:53 >
  • Başlığını okur okumaz Ziebart diyecektim, hele birde İzmir de olsan yardımcı olurum diyecektim ama iş işten geçmiş. Sağlık olsun yaptırmadan biraz daha bilgi almak lazım.


    SAYGILARIMLA.
  • @



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Zer Gıfari -- 26 Ekim 2007; 22:49:40 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yarbay

    Başlığını okur okumaz Ziebart diyecektim, hele birde İzmir de olsan yardımcı olurum diyecektim ama iş işten geçmiş. Sağlık olsun yaptırmadan biraz daha bilgi almak lazım.


    SAYGILARIMLA.


    merhaba yarbay. izmirde olsan yardımcı olurduk demişsin... sizden ricam cam filmi+dış koruma+ön kaporta filmi... bunların fiyatlarını bizimle paylaşırsanız sevinirim... yanlız lütfen ziebart taki katalk fiyatlarını yazacaksanız yazmayın bunlar zaten elimizde var.fiyat uygunsa izmir e geldiğim bir zamanda orda yaptırmayı düşünüyordum.

    aracım daha15 günlü bir defa serviste yıkattım anlıcan sıfır araca uygulama olacak... saygılar...
  • BEN TAVSIYE EDERIM CIZIKLERIN DERINLIGI ONEMLI AMA BUNU MUHAKKAK SOR!! PAZARLIGA ACIKALRIDIR :) GITMEDEN TELEFON ILE SONAX BAYILERINI ARAMANI VE FIYAT ARASTIRMANI ONERIRIM.

    SAYGILARIMLA...
  • Slm arkadaşlar,

    Aynı forum da diğer bir sayfada buna benzer bir soru sorulmuştu barisin arkadaşımız, bende bilgim doğrultusunda biraz bişiler yazmaya çalıştım.

    Ben derim ki, Technolit. Araç ilk evela Technolit Insektosan ile yani üzerine yapışmış böcek vs. gibi kirlerden temizletip, daha sonra Technolit Car Top ile yıkandıktan sonra, micraiber (ince) bezle kurutulup, Technolit 3-K Lackschutz ile parlatmak derim. Derlerki 1 yıl garanti, doğru. O yalnızca aracın cilasına zarar vermediği için söylenir ve arcın üzerinde 1 yıl kadar boyayı koruduğu söylenir ama nitekim cilaların hiç bir zaman bu kadar uzun süreli boya üzerinde kalmadığı görülür. Nitekim kimse söyleyemez Türkiye şartlarında aracın üzerine ihtiva edilen boya korumanın 1 yıl üzerinde kaldığını. Kendim uzun yıllardır bu işlemleri yapıyorum. Ucuz etin yahnisi olamaz, herkes bilir. Çizik giderme yalnızca boyanın üzerine ihtiva edilen ince pasta ile, boya katmanın incelmesi ile yani sözün kısacası boyanın kalınlığı inceltilerek, çizik ile aynı seviyeye getirilmesidir. Buda çiziğin yok olmuş gibi görünmesine sebep oluyor. Yılda an az 2 defa ama 4 sefer gibi boya koruma yaptığınız taktirde ancak o zaman, boyanın üzerine bir zırh gibi, boyanın korunmasını sağlayabilirsiniz. Aracınız yıkatır iken kesinlikle fırca ile ve fırcasız yıkama denilen usul ile yıkatmayın. Mümkün ise cilalı şampuan ve pH değerleri nötr olan (markalra göre değişiyor ve bazılarında yazmıyor, buda aracınız yıkandıktan sonra çok parlak ama zaman içinde de boyanın matlaşmasına sebep oluyor, dikkat edilmesi tafsiye nedenidir!) bir marka seçerek yıkatın. Bazılarımız derki aman be adan ne gereği var. Bal gibi var arkadaşlar. Kendimize nasıl özen gösteriyorsak ve aracımıza önem veriyorsak bu kaideye dikkat etmek lazım. Ehl ellere aracımızı teslim etmek lazım. En son işlemde ise pamuklu bez ile aracın üzeri temizlenir ve mikrofiber (ince olanı tafsiye ederim) bez ile son hamle yapılr. Parlaklığına inanamıyacaksınız. Bu işlemlerden sonra birde yüksek orantılı carnauba wax (carnauba mumu) ihtiva eden wax ile aracınız tam bir zırhla kaplanmış olur. Sanki aracın üzerinde ince bir su katmanı varmış, ıslak görümü derinmiş gibi görünecek ve yaklaşık 12 ile 15 hafta parlaklık kalacak ve zevkle aracınıza bineceksiniz. Kem gözler şiş.

    Eğer bulabilirseniz bazı markalar:
    -P21S Concours Carnauba Wax,
    -A1 2K Politur + Fixierwachs
    -Meguiar's Mirror Glaze,
    -Aristoclass,
    -Liquid Glass,
    yukarıda yazdıklarım malesef yurt dışından temin edilir, tanıdık biri varsa onun aracılığı ile çok hızlı temin etme imkanız olur.


    Saygılarımla,




  • anadolu yakası altunizade tarafında bir yer tavsiye edbilecek var mı ???
    bağlarbaşında akp binasının yanında bir yer sonax yapıyormuş ama güvenemedim,altunizadeye yakın bir adres birde pasta-cila-boya koruma için üçaşağı beş yukarı fiyat verebilecek birileri varsa çok memnun olurum
  • "TAWSİYE" ne demek?

    "Advice" mı demek istediniz?

    - Harf Devrimi kaç yılında yapılmıştır?
    - 1928.
    - Tebrik ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.