Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (148. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ByÇINAR
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
4.669
Cevap
47
Favori
195.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Dostlar selamlar. Demirdöküm nitromix kombimizi yeni taktırdık. 16 Aralık tarihinde yetkili servis açılışını yaptı. Dün akşam (Yatmadan önce petek sıcaklığını düşürüyoruz) petek sıcaklığını 30 dereceye düşürdüm. O sırada dikkatimi çekti basınç 0.6 idi. Sabah annem kalktığında basınç 0 ' a inmiş ve kombi errore (00 hatası) geçmiş. Basıncın bu kadar sürede ilk kez kullanılan bir kombi için 0 a kadar inmesi normal mi ?


    Eski kombimizde sürekli basınç düşmesi oluyordu ama günde 8-10 defa. Bunu genleşme tankının delik olmasına ve kombinin 13 yıllık olmasına vermiştik. Fakat eğer bu kadar kısa sürede basıncın düşmesi normal değilse sorunu tesisatta aramayı düşünüyoruz. Sizin görüşleriniz nedir?

    Dostlar üstte bahsettiğim problem devamediyor. Ortalama 2-3 günde bir kombi basıncım düşüyor. Kaçak kesin tesisattadır diyeiblir miyiz? Yeni kombi 1 haftalık. Eski kombimde de günde 6-7 defa basınç düşüyordu son zamanlarda. Bu tesisat tamiri hemen yapılmalı mıdır? Malum pandemiden dolayı eve çok fazla usta sokma niyetinde değilim yaşlılar var. Birkaç ay geciktirsek sorun olur mu ? Veya sorun başka neyden olabilir fikriniz var mı ?




    @Teknoline2002

  • Hocam tesisatta olsa, okadar su gozle gorunur. Ya alt komsudan cikar yada yerlerde bir islaklik olur. Hocam suyu bas kazani 65 de calistir. 1.5 bara ayarli su normalde 2 nin ustune cikmaz. Cikiyorsa havasi yok genlesme tankinin. 65 ayarladiktan sonra kombi basindan ayrilma 2-3 dak belli eder. Yukseliyorsa hizli sekilde bar servis cagir. Uzun sure calistirma tesisat zayiftir is alma basina



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 22 Aralık 2020; 9:39:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Hocam tesisatta olsa, okadar su gozle gorunur. Ya alt komsudan cikar yada yerlerde bir islaklik olur. Hocam suyu bas kazani 65 de calistir. 1.5 bara ayarli su normalde 2 nin ustune cikmaz. Cikiyorsa havasi yok genlesme tankinin. 65 ayarladiktan sonra kombi basindan ayrilma 2-3 dak belli eder. Yukseliyorsa hizli sekilde bar servis cagir. Uzun sure calistirma tesisat zayiftir is alma basina

    Hocam bizim dairede bir ıslaklık vs yok. Fakat alt dairede yaklaşık 2-3 yıldır kimse oturmuyor gelen giden de yok. Gerçi bu sorun önceden de oluyordu ama belki kaçak olan yer onların dolaplarının üst hizasında kalıyordur da görünmüyordur diye düşünmedim değil. Eski kombide en son değiştirmedne önce son 1 senede günde 10-12 defa basıncı yükseltmek zorunda kalıyorduk en son basınç yükseltme vanası bozulmuştu hatta çalışmıyordu :) Garanti kapsamında olduğundan servis çağırdık onlar bir bakacak. Ama bana nedense hala tesisattan kaynaklanıyor gibi geliyor. Yarın servis gelecek detaylı bilgilendirme yaparım belki başka arkadaşlar da aynı sorunu yaşıyordur. Teşekkürler yardımlarınız için.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Hocam tesisatta olsa, okadar su gozle gorunur. Ya alt komsudan cikar yada yerlerde bir islaklik olur. Hocam suyu bas kazani 65 de calistir. 1.5 bara ayarli su normalde 2 nin ustune cikmaz. Cikiyorsa havasi yok genlesme tankinin. 65 ayarladiktan sonra kombi basindan ayrilma 2-3 dak belli eder. Yukseliyorsa hizli sekilde bar servis cagir. Uzun sure calistirma tesisat zayiftir is alma basina

    Hocam bugün demirdöküm servisi geldi ve kombiyi kontrol etti. Kombide hiçbir problem yok sorun kesinlikle tesisattan dediler. Haber vereyim dedim size de :)

  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Insallah servis bastan sagmamistir isi. Kombiden olmadigini anlamasi icin. Genlesme tankinin havasina bakmasi lazim. Veya benim dedigim sekilde yiksek sicaklikta calistirip gozlemlemesi lazim. Kombide sikinti yoksa basinvi 2.8 e kadar yukselt bakabilecrgin her yere bak. Ozellikle vanalara petek baglanti yerlerine
  • selamun aleyküm arkadaşlar, benim bir sorum olacak. Exacontrol e kullanıcısı olarak, on-of moduna aldığımda yanma ısısı 70 lere kadar çıkıyor. Bunu nasıl 55 e sabitlerim? Ayrıca Teknoline2002 arkadaşımıza tecrübesini geçmiş yorumlardan okudum. Çok faydalı buldum. Tşk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca 1 senedir modülasyonda kullanmaktayım. Gayette memnunum. Kombinin yolunu unuttum desem yeridir. Kullandığım cihaza göre on-of mu daha iyidir, modülasyonlu kullanmak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srts71 S kullanıcısına yanıt
    Aleykumselam hocam, faydali olabildiysek ne mutlu.
    Hocam 70lere cikmasi anlik olur veya istenen sicaklik olculen sicaklik arasinda fark 1-2 derece varsada olur. Kombi her ateslediginde duruma gore 55 ile 70 derecelere cikar bunu yapmaz ise on ofta uzun sureli sicakligi ayni derecede tutamaz. On ofta 6-7 saat milim sapmadan ayni derecede tutar evi. Belli bir bantta uzun sureli salinir. Yani 22.3 ile 22.5 aradinda uzun periyotlarla gider gelir. Modulosyonda bu daha kusa arsliklarla olur. On ofta 55 sinirladiginda soguk havalarda ev jstenen sicakliga gec ulasir ve uzun sureli calisir. Modulosyonluda guzel ama pompa hic durmaz ve yuksek aleve hic gecmez. Iliman havslarda dusuk kazan yakmada zorlaniyor +5 e hizli uladtigi icin tekrar donguye giriyor. Ben kendi edima on of modu daha hosuma gitti.
  • srts71 S kullanıcısına yanıt
    https://s.docworkspace.com/d/AARQL-rw1LckgNO07qadFA

    Bu on of calisma sekli yarin bir ara modulosyonlu cslistirayim 4-5 saat onuda paylasirim

    Edit: ev yalitimsiz ve trv var odalarda. Cizelgede bazi yerlerdeki anlik 0.1 yukselis veya cikislar trvlerin actigi veya kapattigi zamanlar. O zamanlarda exa donus suyunuda baz aldigindan kazan yukseltir alcaltir veya yanma zamanininin suresini degistirirdiginden anlik olabiliyor.
    Yalitimli ve trv olmsyan evde modulosyonlu ve on ofu modunun performansini ayri ayri denemek lazim.
    Eger kombiniz 34,35,36,37 kazanlarda atesleme sikintisi yapmiyorsa yani +5 yapip sonmuyorsa hemen modulosyonlu 10 numara bes yildiz sonuc cikarabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 26 Aralık 2020; 10:13:25 >
  • srts71 S kullanıcısına yanıt
    https://s.docworkspace.com/d/ADvBAXPw1Lck4Pzz7qadFA

    Bugun saat sabah 8.06 dan sonrasi modulosyonlu mod. 22.2 dereceye dusmesinin tek sebebi 36,37 kazanlari ilkde atesleyemegip 22.2 ye dusdugunde 40 kazanla ateslemesinden kaynakli. 34 de bile atesler benim kombi ama arka arkaya atesleyemez aradan epey zaman vecmesi donusun sogumasi lazim.
  • Cevaplarınız için teşekkürler, ilk aldığımda Demirdöküm servisi sadece kombi bağlantısını yapıp gitmişti. Özellikle sordum, bu şimdi modulasyonlu değil mi diye. Yani modülasyon için ekstradan ayar gerekiyor mu? Cevabı hayır oldu, fabrika çıkışı modulasyonlu çalışır dedi. Dediğiniz gibi ilk çalıştırmada on-of olarak ayarliymis. Yani servis kendisi de söyledi bu cihazı ilimizde ilk benim kombiye bağlamışlar. Yani tam vakıf değillerdi. Ben kendim kılavuzunu okuyarak farkına vardım ve cihazı modülasyon ayarına getirdim. Bu 1 günlük on-of kullanım sürecinde m3 ölçümü yaptım. Misal on-of 1 günde aynı dercelerde, 6,5m3 yakmışım. Tabi kazan derecelerde 65-70 arasını bir iki defa gördüm sadece. Sonra modülasyonu devreye aldığımda aynı derecelerde 5,5m3 yakmışım. Dediğiniz gibi benim kombim de 29, 32, 34,36,...44 kere kadar değişken aralıklarda geziniyor. Evin derecesini 23 ayarlıyorum, 23,5 sabit ısıda tutuyor. Bu yıl 23,5 trendimiz. Sanırım modülasyona devam edeceğim. Kombinin yıpranma durumunu göz önüne alırsak. Hangisi daha sağlıklı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srts71 -- 26 Aralık 2020; 13:52:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srts71 S kullanıcısına yanıt
    Hocam exa nin kalibrasyonu hatali. Siz evi 23.5 istiyirsaniz on ofta exa 22.5 e ayarli modulosyonluda 22 ayarlarsiniz eviniz gercek 23.5 olur. Yani ev kac derece olsun isgiyorsaniz,on ofta 1 derece, modulosyonluda 1.5 derece asagisina ayarlayin exa yi.
    Hocam 1 m3 fark etmez o kadar. Test yapmak cok zor ev kosullarinda. Ben cok yaptim. Birbirine cok yakin m3 ler bir tik modulosyon fazla bende ama abartili fark yok 0.1-0.2 fark usuyor simdiye kadar 0.5 fark gormedim. Fakat on ofta petekler her daim sicak dugundan ve sicaklik anlik 0.1 de olsa devismediginden usume hissi vermiyor. Ikisinin eksileri nelerdir dersek.
    On ofta kisa sureli ve sik calisiyor ve yuksek kazanlara anlik cikiyor ama pompa duruyor. Yuksek kazanlara ve kisa sureli sik calismasi asljnda eksi yon degil sicakligi sabit baska turlu tutamaz. Arti olarak kis botinca her kosulda atesler hicbir sekilde +5 e takilip donguye girmez
    Modulosyonlunun eksileri dersek pompa kis bitene kadar calisir hic durmaz. Aylik size bu ekstra kis boyu ortalama 20 tl yazar. Aralik ocakta cok fark etmez ama ekim kasim mart nisanda bosjna cok calisir pompa. Sicakligi 22.3-22.5 arasinda gider gelir kisa sureli. Brulor uzun sureli calisir ve uzun sure dinlenir. Buda bu mod icin eksi degil busekilde calismak zorunda. Ilik havalarda dusjk kazan sicakligindan dolayi cok dönguye girer.
    Ben elektrige ve pompaya acidigkmdan ve daha konforlj oldugundan on ofu sectim.
  • Hocam, cihazı aldığımdan beri aynı ayarda kullanıyorum. Yani 23 e ayarladığımda 23,5 oluyor. 22 ye ayarladığımda 22,5. 21,5'a ayarladığımda 22 de sabitliyor. Bilmiyorum, ayarında sıkıntı var mı? On-of ta denemedim. Evin yalıtımı iyi olduğu için, ayrı bir termometre ile farklı odaları ölçtüğümde aynı değerleri görüyorum. Kapılar ardına kadar açık hepsi. Tutarlı bir ayarı var. Tavsiyeniz çok aydınlattı beni. Benim m3 ölçümlerin amatörce tabiki. Dediğiniz gibi Şubat'ın ikinci yarısı, Mart, Nisan gibi on-of ayarlayacağım. Çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bir aylık MiGo kullanımı sonrası çizelge resimdeki gibi

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Anlamadığım şey MiGo ileri seviyeye geçti mi yardımcı olabilirseniz sevinirim

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX
    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahmin kısmı bu şekilde
    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dextermorganosman D kullanıcısına yanıt
    Ileri duzeye gecmis hocam, suan icin on numara cizelgeniz var. Umarim daim olur
  • Bir aylık kullanım sonrası çizelgede de görüldüğü üzere dalgalanma baya azaldı ve 24 altına düşmüyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dextermorganosman D kullanıcısına yanıt
    Hocam ani dis sicaklik degismelerinde gozlemleyin.
  • Öğlen saatleri hava ısınıyor ve bu sürede peteklerin uzunca bir süre soğuk kaldığı oluyor bunu başta sorun etmiştim. Sonra farkettiğim ki dönüş suyu sıcak ve sanırım evin derecesini belli seviye de tutan o. Evde mobil sistem var yerden baya bir sıcak su kablosu geçiyor.

    Ben de şahsen sürekli sıcak kalmasını isterdim peteklerin.

    Bu ay 225 TL fatura geldi. Geçen ay 170 liraydı ama 5 10 gün kapalıydı petekler ve gündüzleri de kapattığım oluyordu. Geçen sene

    Kopma vs bir sorun yaşamadım.

    MiGo sürekli aynı yerde. Sadece odayı havalandırırken başka yere alıyorum.

    Nispeten buradaki tecrübelere göre bir nebze migomun performansı idare eder. Şimdilik tabii ki.

    Ancak şimdiki aklım olsa daha ucuz bişi alırdım 1.100 lira para verince insan herseyi kusuruz olsun istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dextermorganosman D kullanıcısına yanıt
    Hocam havalandiriken yer degistirmeyin disarida moduna alin. Suan icin guzel cizelge ama devamlilik onemli. Eviniz yalitimli sanirim,
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.