Şimdi Ara

Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bu ara sürekli değişik değişik sistemler görüyorum, ve fiyatları görünce inanamıyorum açıkçası. Bu akıllı ev sistemi konusunda Xiaomi nin ürünlerinin bir bölümünden bahsetmek istiyorum size.

    Benim bu konuya merakım yeni çocuktan kaynaklı, evin sıcaklığı, telsiz, kamera vs derken inceden bu işe merak saldım Türkiye'deki sistemlere bakayım dedim, bir kamera fiyatının 500 lira olduğunu görünce yuh diyerek farklı arayışlar içine girdim.

    İlk olarak akıllı kamera ararken Xiaomi nin akıllı kamearalarını fiyatlarını görünce ki özellik olarak en ucuz motorolayı harcıyor rahatlıkla, aradaki 4 kat fiyat farkı gözü kapalı almamı sağladı.

    Kamera özellikleri şöyle; 720p görüntü kalitesi var gece görüş özelliğine sahip çift taraflı ses iletimi sağlayan bi kamera fiyatı 27 dolardı ben aldığım zamanlar ve dolar 3.7 civarındaydı. Telefona yüklediğimiz bi program var MI HOME isimli, ordan anlık izleyebiliyorsunuz ses alıyorsunuz bir tuşa bası tutarak ses gönderiyorsunuz. Gece görüş özelliği beklentimin çok üzerinde çıktı.

    TERMOMETRE; kameranın alındaki fotoğraflarda beşiğin içinde çektim, boyutu çok küçük arkasında yapıştırmak için bant var ve yine telefondan kontrol sağlanıyor. Anlık olarak sıcaklı ve nem durumu gösteriyor, arayüzü çok basit.

    Onun altındaki fotoğraf AKILLI PRİZ, benim en sevdiğim bu, bunun sayesinde evdeki hemen hemen her şeyi akıllı hale getirebiliyorsunuz. Bunun sayesinde asıl değinmek istediğim cihazlar arası bağlantıyı ve nasıl akıllı ev sistemi kurulduğunu anlatacağım.

    Şimdi bu tekil cihazlar tek başlarına hiç bir işe yaramıyorlar, bunları birbirine bağlayan en altta renkten renge girebilen cihaz GATEWAY,yani bütün sistemin bel kemiği, tüm cihazlar bu ana cihaza bağlanıyor ve onun üzerinden ağa bağlanıp sizin veriye ulaşmanızı sağlıyor. Bu cihaza Xiaomi nin neredeyse bütün akıllı cihazlarını bağlayabiliyorsunuz ve yönetebiliyorsunuz.

    Şimdi diyebilirsiniz buradaki akıl nerede? Hepsi bir şey yapıyor ve sen kontrol ediyorsun böyle akıllı cihaz mı olur kendi kendine hiç bir şey yapmıyor mu?

    Cihazların akıllı olmasını sağlayan kendi aralarında iletişimde olmaları, bu sayede sizin yapacağınız küçük bir ayarlama ile kendi aralarında komut gönderiyorlar, misal;

    akıllı prizin kombiye bağlı olduğunu düşünelim, termometrede çocuk odasında, mi home arayüzüne giriyorsunuz, orada termometreye girip ayarlıyorsunuz, "eğer sıcaklık 20 derecenin altına düşerse prizi aç ya da sıcaklık 26 derecenin üzerine çıkarsa prizi kapat" böylece akıllı cihazlar arasında bağlantıyı sağlamış oluyorsunuz ve hakikaten kullanması çok basit. Arayüz ingilizce ama çok basit bi düzeyde olduğu için anlamak zor değil.

    Böyle komut vermek yerine prize hangi saatler arasında açık ya da kapalı olacağını da söyleyebiliyorsunuz, böylece siz evde yokken sistem kapalı, siz gelmeye yakın bir zamanda açılarak evi ısıtmasını sağlayabiliyorsunuz. Prizin bir diğer özelliğide üzerinden ne kadar akım geçtiğini ölçmek. hangi ürün günde ne harcıyor bu cihaz sayesinde konrtol edilebilirt.

    Yukarıda yazdığım GATEWAY'in tek özellği bağlantı kurmak değil, Aslında alarm sistemi olarak da görev yapabiliyor, ürün ile birlikte alabileceğiniz hareket sensörü sayesinde sizin evde olmadığınız saatlerde evde bir hareket olursa yüksek sesle alarm verip size bildirim göndermesini sağlayabiliyorsunuz. Ses baya yüksek, rahatsız edebiliyor ama kısılabiliyorda birde alarm çalarken kırmızı kırmızı yanıp sönüyor baya etkili göründü bana.

    GATEWAY in diğer özelliği fotoğraflarda görüldüğü üzre gece lambası olarak da kullanbiliyor tabi evi pavyona da çevirmek mümkün rengarenk olduğu için ayrıca Radyo olarak kullanılabiliyor, Çin'deki yabancı pop radyolarını bulduğunuz zaman güncel pop parçaları dinlemek mümkün, ne de olsa Çin'e yabancı olan bize de yabancı (einstein was here)

    Sormak istediğiniz bir şeyler varsa sorabilirsiniz bildiğim kadarı ile yanıtları, fotoğraflar burada küçük üstüne tıklarsanız daha büyük görebilirsiniz.


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!


    Konu 2 defa açılmış silinsin lütfen!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtonan -- 29 Aralık 2017; 10:46:29 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.