Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
70
Favori
80.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hsnylmz8484 H kullanıcısına yanıt
    Biraz önce denedim, yönlendirici/modem kapalı olsa da çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 23 Kasım 2019; 15:38:25 >
  • hsnylmz8484 H kullanıcısına yanıt
    Zigbee kendi içerisinde çalışmaya devam ediyor. Onun birşeyden etkilenme olasılığı daha düşük. Düğmeler, sensörler ve gateway ile haberleşmeleri çalışır sadece size notifikasyon gelmez. Bu yüzden biraz daha kritik olan klima ve kombi için Çin'den zigbee priz getirtmiştim. Gateway'in wifi keyfiyeti yüzünden yazın kaç defa klima açık kalmıştı :) Zigbee ile o sorun ortadan kalkmıştı. Son 2 gündür benim sistem de çok stabil çalışmaya başladı. Şaşırtıcı derecede :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTBoYtr

    Çin versiyonu tüm sensörleri ve otomasyon sistemini destekliyor. Global versiyonda desteklenen cihazlar sınırlı. Aynı zamanda global versiyon ile Çin sunucusuna da bağlanamıyorsunuz. Özetle, Çin versiyonunu tavsiye ediyorum.
    Merhaba yakında bende evime benzer bir sistem kurmak istiyorum.Ev büyük ve Dublex.

    Böyle bir sistem kurarken bağlanabilecek cihaz sayısı limiti varmıdır?

    Örneğin 6 oda var 6 odayada sıcaklık sensörü koymak istiyorum.Mümkün mü.

    Tek gateway her iki katada hizmet vermek için uygun mu.Birden fazla gateway beraber çalışabiliyor mu ?

    Sistem muhtemelen dışardan da yönetilebiliyordur diye düşünüyorum örneğin eve gelmeden bir aletin çalıştırılabilmesi gibi.

    Global sürüm ile Çin versiyonu arasında cihaz desteğinde başka bir farklılık varmı ? Yazılım açısından farklılıklar vs.

    Bağlantı türü olarak zigbee olan modelleri tercih edeceğim gibi görünüyor bilinen bir handikapı var mı ?.

    Siz uzun süredir kullanan birisi olarak bugün benzer sistem kurmak isteseniz farklı bir sisteme yönelirmisiniz yoksa bu sistem ideal midir.

    Evde şuan Audio Akıllı ev sistemi alt yapısı var ama bazı sorunlardan ötürü yarım bırakılmış.Evde şuan 2 hareket sensörü 1 IR Sensör 2 de klima kontrol cihazı var.Bu sisteme devam etmek ayağa kaldırmak mı iyidir yoksa Xiaomi yada Aqara ile daha iyisi yapılabilir mi ?

    Cevap verebilirseniz çok makbule geçer

    SAYGILARLA




  • Rock_Rage R kullanıcısına yanıt
    Merhaba, elimden geldiğince detaylı ve madde madde yanıtlamaya çalışayım.

    Bağlanabilecek cihaz sayısı sistemden sisteme, markadan markaya değişiyor. Xiaomi özelinde konuşursak Xiaomi gateway için bu sınır resmi olarak 30. Ancak bazı yabancı forumlarda 32 cihaza kadar bağlantı yapabilenler olmuş.

    6 odaya da sıcaklık sensörü koyabilir, bunları birbiri ile kombine bir şekilde otomasyona tabii tutabilirsiniz.

    Tek GW iki kata da hizmet vermek için yeterli olmayacaktır. Birden fazla GW beraber çalışabiliyor. Uygulama içinde "linkage" olarak belirtilen bir ayarla bu GW'ler birbirine de bağlanabiliyor. Örneğin bir GW alarm verdiğinde, diğerleri de aynı anda alarm verebiliyor.

    Evet, sistem dışarıdan da yönetiliyor.

    Global sürüm ile Çin sürümü arasında yazılım ve küçük donanım farkları bulunuyor. Farkları sıralamak gerekirse;

    1- Global sürüm Çin sunucularında, Çin sürümü global sunucularda çalışmıyor.
    2- Global sürüm Google Home, Amazon Alexa gibi altyapıları destekliyor. (Buradaki destek zaten sınırlı olan cihaz desteğinden daha da az. Örneğin 2 lamba modeli 1 priz modeli gibi.) Çin sürümü Xiaoai sesli kontrol sistemini destekliyor. Tabii Çince :)
    3- Global sürüm İngilizce konuşabiliyor. Çin sürümü sadece Çince.
    4- Global sürüm çok az sayıda sensör/priz vs. destekliyor. Çin sürümü hepsini.
    5- Global sürüm GW farklı bölgelerin fiş tipine uygun. Çin sürümü sadece AU tipi fiş.
    6- Global sürüm bağlandığınız sunucuya göre otomasyon desteklemeyebiliyor. Çin sürümü otomasyon destekliyor.

    Zigbee'nin daha stabil çalıştığını deneyimledim. Wifi priz kullanırken kaç defa klima açık kaldı ya da kaç defa açılması gerekirken açılmadı. Zigbee prizlerde bu sorunu yaşamadım. Evdeki internet ve wifi ağı kesilse de Zigbee cihazlar kendi aralarında çalışmaya devam ediyor. Bence artısı var eksisi yok.

    Ben Xiaomi'nin sisteminden genel olarak memnunum. Özellikle alarm, klima ve kombi kontrolü, yangın ve su baskın dedektörlerinin stabil çalıştığını gördüm. Hatta son 1 haftadır tüm sistem stabil çalışıyor. Ancak lamba, priz kontrolü gibi şeyler için Xiaomi kullanmayı düşünmem. Nitekim sadece bu kısım için Sonoff sistemlerin siparişini verdim. Hem daha makul fiyatlara hem de evde var olan Google Home sistemiyle uyumlu. Böylelikle hem sesli, hem uygulama üzerinden hem de fiziksel düğme üzerinden kontrol edebilir durumda olacağım. (En azından öyle olacağını ümit ediyorum) :)

    Sizdeki Audio akıllı ev sisteminin altyapısı ne durumda? Ciddi bir yatırım gerektirecekse böyle bir sisteme yönelebilirsiniz. Açıkçası hiç kullanmadığım için iyi ya da kötü yorum yapamam veya kıyaslayamam. Kabaca sitesine baktım. Bu sistemin maliyeti daha yüksek olacaktır. Maliyeti kenara bırakalım, genişletilebilir olma noktasında sorun çıkarabilir. Tercih size kalıyor bu noktada.




  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Detaylı cevaplarınız çok teşekkür ederim.Beni baya bir aydınlattı.

    Audio ev sisteminde girişte 7" boyunda bir kontrol paneli mevcut.Aktif çalışır durumda.2 adet hareket sensörü bağlantısı yapılmış.1 adet IR bağlantısı yapılmış bu parçalara enerji geliyor ama daha ayar işine girmedim.2 adet klima kontrol modülü takılı ve anladığım kadarı ile (üzerindeki kablolardan ) merkeze bağlantısı yapılmış fakat evde klima için çekilen tesisat sayısı 8 yönetecek aparat sayısı 2.Tek klima modülü 170 TL civarı birde bunlara otomasyon merkezine sensor kablosu çekilmesi falan derken maliyet ve işçilik artacak ister istemez.Yetkili servisten yardım isteyip ne var ne yok bir kontrol ettireceğim ama bu sistemi kullanmak her şekilde daha maliyetli olacaktır.

    Benim için şu an öncelik eve gelmeden evin ısısını öğrenmek su ve havayı ısıtmaya dayalı bir otomasyon kurmak.

    İlk aşamada evin sadece alt katını kullanacağım bu nedenle tek gateway almayı planlıyorum.Sonrasıda genişletmek makul olacaktır.

    Tekrar değerli vaktinizi ayırıp bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.

    SAYGILARLA




  • Rock_Rage R kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

    Size cevap yazdıktan sonra Audio sistemini biraz daha inceledim. Bağlantı şemaları, modülleri vs. Dediğiniz gibi eklenecek her komponente kablo çekilmesi gerekiyor. Bu kablo en basit haliyle OK-4 adı verdikleri data kablosu ve bu kablo merkezde otomasyon beyni ile bağlanmalı. Prizleri, düğmeleri vs. bağlamak için de kullanılan cihazlar buat içerilerine konumlandırılması gerekiyor. Sensör bağlantıları ile ilgili 4 port kullanmışlar ve sensörler buralara seri bağlanıyor. Bana çok efektif gelmedi. Maliyetinden ziyade işçiliği hayli yüksek.

    Önceliğiniz bunlar ise bunu rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin 6 oda demiştiniz, her odaya bir sıcaklık sensörü ve zigbee priz koyup, her prize de röle kontrollü birer selenoid valf bağlayıp bunları da peteklerinize bağlarsanız ve uygun senaryoyu oluşturursanız her oda için farklı değerlerde sıcaklık kontrolü sağladığınız bir yapıya kavuşmuş olursunuz. Bunu klimalar özelinde de örneklemek mümkün.

    Böyle bir sistemi kablosuz olarak kuracaksanız hangi marka/sistem olursa olsun gatewayi ve modeminizi evinizin mümkün olan en orta noktasına konumlandırmanızı tavsiye ederim.




  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Audio işi pek uğraşılacak gibi değil.Tekrar elinize sağlık bilgiler için.Network işini hallederim benim uzmanlık alanım zaten :).Eve ilkbaharda taşınacağım için önce eski evde denemeler yaparak tecrübe kazanıp yeni evde direk uygulamaya geçeceğim.Sistemi kurmaya başladığımda forumuda bilgilendireceğimden emin olabilirsiniz.

    SAYGILARLA
  • Rock_Rage R kullanıcısına yanıt
    Meslektaşmışız :) Sertifikaları şimdi gördüm. Deneyim ve paylaşımlarınızı bekliyoruz.
  • Mi home uygulamasını güncelleme yaptığımdan bu yana giriş yapamıyorum sorun yaşayan var mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • djangobjk kullanıcısına yanıt
    Ben dün güncelledim en son ve herhangi bir sorun yaşamıyorum. Mi Home ana ekranında ekranı aşağı doğru çekerek refresh yapmayı denediniz mi?
  • Ben de akşam girdim hatta başucu lambasının google home bağlantısını yenidnen kurdum aktif olarak çalışıyor.
  • 2 saattir elimde iğne.. wireless switch i resetleyip sisteme eklemeye çalışıyorum.. beceremedim..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gatewayin sesi nereden kısılır arkadaşlar.. bulamadım.. çinceyi sökeceğiz ..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ganeja

    2 saattir elimde iğne.. wireless switch i resetleyip sisteme eklemeye çalışıyorum.. beceremedim..
    hepsi Çin sürümü.. aynı setten çıktı zaten..
    gateway da online tabii... kendi iğnesi ile gösterdiği gibi deliğe basıyorum.. basıldığınıda hissediyorum.. ama resetleyip gatewaye eklenmiyor.. gözden kaçırdığım bir şey mi var..???

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ganeja

    hepsi Çin sürümü.. aynı setten çıktı zaten..
    gateway da online tabii... kendi iğnesi ile gösterdiği gibi deliğe basıyorum.. basıldığınıda hissediyorum.. ama resetleyip gatewaye eklenmiyor.. gözden kaçırdığım bir şey mi var..???

    Alıntıları Göster
    https://www.youtube.com/watch?v=w6CyJhsLVDw




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JUNE8O

    https://www.youtube.com/watch?v=w6CyJhsLVDw

    Alıntıları Göster
    ilginize tesekkürler... aynen uyguluyorum zaten.. olmazsa temiz kurulum yapayım.. eski kurulu mihome uygulamasına gatewayi tanıtıp öyle yapmıştım... gerçi gatewayi gördü sorun yok ama...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • switch ve Body sensöre cr 2032 düğme pil olur değilmi arkadaşlar..?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    E mail adresimle giriş yaptığımda bağlandı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ganeja kullanıcısına yanıt
    Switch CR1632, body sensor CR2032 pil kullanılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTBoYtr

    Switch CR1632, body sensor CR2032 pil kullanılıyor.
    Hocam switch in altında CR 2302 yazıyor ama o kadar küçük ki.. evde gözlüğümde yoktu. Emin olamadım..
    switch i nasıl açıyoruz...? kırılacak diye korkuyorum. Body sensör çevirmeli.. alttaki kapağı çevirince kolayca açılıyor. ben yanıma gözlüğümü alayımda... akşam bir bakayım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.