Şimdi Ara

Sapphire RX 580 Aldım. Coil Buzz var, İade Edeyim mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Freesync merakına ( değdi de ) Sapphire RX 580 Nitro 8GB Special Edition bir kart aldım. Kartın görünümü olsun performansı olsun gâyet memnunum. Fakat gelin görün ki karttan Coil Buzz dedikleri sesin yükseldiğini farkettim. Malumunuz havalar şu vakitler soğuk olduğundan bilgisayarı ilk açışımda fanlar birkaç dakika çalışmaya gerek duymuyorlar ve ekran kartının Coil Buzz sesi, yan kapağı açık kasamdan çıkıyor ve akşam vakti iyice sessiz olan odama dağılıyor. Fakat, ilerleyen dakikalarda fanlar ( CPU, PSU ) hızlı dönmeye başlayınca o Coil Buzz sesini duyamaz oluyorum. Zaten kulaklık filan taktığımda hiç duymuyorum. Ama derler ya büyükler; sinek küçüktür fakat mide bulandırır, diye. Kartı henüz aldığım için 2 hafta içerisinde mazeretsiz iade etme hakkım var.

    Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar, kartı, ileride elimden çıkarırken bana sıkıntı çıkarır endişesi ile şimdiden iadeye göndereyim mi ( tabii karttan 1 - 2 hafta uzak kalma durumu ve gelecek olanın da yine anı problem ile gelmesi durumu da var ) yoksa çok da duymadığım bu sesi görmezden mi geleyim ?







  • Garanti varsa iade et

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coil Buzz nedir?Coil whine ile aynı şey mi?
  • rahatsız edecek düzeyde ise tabiki iade edip birebir değişim talep edin ama yeni gelecek olan kartta da olabilir. cw sorunu çok illet bir şey
  • Merhaba Ömer abi, geçmiş olsun.

    Öncelikle ''Coil Whine'' olarak tabir etsek daha doğru olur (genel manada onların kültürü vasıtasıyla bu algı oluşmuş durumda). ''Buzz'' olayına girersek; ''Buzzing'' olarak çeşidine göre ayırabiliriz. İngilizce tabir olarak (onların yaşantısında) kısım kısım seviyelere göre ayrılıyor denebilir.
    __________

    DH COIL WHINE ANA KONU © [CW Hakkında Her Şey , Muzdariplerin Ekran Kartları CW Listesi]

    Bu konu içerisinde çoğu bilgiye ulaşacağını düşünüyorum. Sıkıntın seni sürekli rahatsız eder durumda ise direkt servis yoluna veya iadeye gidebilirsin. Ama üstteki konuya göz attığın zaman, eğer senden kaynaklı sıkıntı varsa (veya sistemin başka bir yerinde) gelecek kartta bu yönde sıkıntı çıkması veya tesadüfen onda da direkt olarak sorun olması olasıdır. Kendi sisteminin tam anlamıyla elemesini yapmak için de; kartı başka sistemde ve mümkünse başka bir ortam içerisinde de (beraber) denersen iyi olur.




  • @` quaD.

    Garantisi var hocam. Hatta 14 günlük cayma hakkım da devam ediyor. Fakat iade etsem bile gelecek olanın da aynı sıkıntıyı taşıyor olabileceği ihtimali düşündürüyor. Çünkü RX 580'lerden GPU hızı fabrika çıkışlı 1.400 Mhz olanların bu durumla daha sık karşılaştığı yönünde bir izlenim edindim. Tabii ki bu kat'i bir durum değil. Fakat bahsettiğim şekilde olanların sayısı da az değil gibi.

    @ydagli42

    İkisi arasında ufak bir fark varmış hocam, ben de yeni öğrendim.

    @Aerosol 34

    Sanırım öyle görünüyor

    @REDSTONE

    Hoş dilekleriniz ve bu pek doyurucu çalışmanız için müteşekkirim üstadım. Yazıyı okudum. Coil Whine ve Coil Buzz arasındaki farkı sayenizde öğrenmiş oldum. Karttan ayrılmaya kıyamamam bir yandan, iade etsem de gelecek olanın da aynı problemle gelmesi ihtimali bir yandan, sanırım kartı tutacağım




  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    İnsanları doğru bir şekilde bilgilendirebiliyorsam ne mutlu bana. Eğer aşırı şekilde rahatsız edici bir ses duyulmuyorsa; kartı kullanmaya devam edebilirsin. Öteki koşullarda tercih tamamen senindir. Sonuçta karta zararı olan bir sorun değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 23 Aralık 2017; 19:51:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.