Şimdi Ara

samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar herseyden once bu kadar gec yazdigim icin kusura bakmayin. islerim dolayisiyla ancak vakit bulabiliyorum.

    yaklasik 1 yil once arastirmaya baslamistim. ve (google sayesinde) bu forumla karsilasip birkac baslik okudugum ilk andan itibaren hep plazma demistim. haftada bir veya iki mac seyrettigim icin lcd'ye sicak bakmamistim. niyetim panasonic 40pv60 veya 600 almakti. ne var ki siparisi vermek uzre oldugum son bir hafta icersinde yine forumlarda okudugum "mor yilan" olayi aklimdaki "burn-in" olayina da eklenince lcd'ye karar vermistim. bir iki arastirmadan sonra (cok da tecrube edilmis olmamasina ragmen) samsung le40f71'i almayi planladigim diger plazmalardan daha basarisiz goruntu verecegini bile bile almaya karar vermistim. su an tv'yi yaklasik 2 aydir kullanmis bulunuyorum. iyice dataya girmeden evvel sunu soyliyim. tv'den gayet memnunum. ne maclarda ne filmlerde, ne de siyahlarda bir problem soz konusu.

    simdi ben yurt disinda oldugum icin fiyatlar ve kanal yayin kaliteleri gibi bazi ornekler canim vatanim turkiyemdekilere gore degisiklik gosterebilir. artik aradaki degisimi yapmak okuyan arkadaslarimiza kaliyor.

    ben tabi bazi usta arkadaslar kadar cok detayina giremiyecegim (hocam ps3'te manyak goruntu var. 1:1 mapping var, dvd performansi cok bozuk, hdmi sart, sd kartimi formatladim yine okumuyor, ekran cozunurlugunu yukselttim basardim vb) artik kusra bakmayin.

    tv'yi 2 euro'luk scartla uydu alicima bagliyorum. dvd player'imi birkac gun hdmi ile, bir kac gun de komponent ile bagladim. pc'yi de deneme amacli normal vga kablo ile pc girisinden baglamistim. tv'ye yaptigim baglantilar boyle.

    cihazin kasasi cok şık. parlak piyano black boya rahatsiz edecek bir yansima yapmiyor. ebatiyla ve sikligiyla salonun havasini tamamiyla degistigini soyleyebilirim.

    uydu performansi bence gayet basarili. ozellikle euroD, euroStar, TV8 gibi bazi kanallar daha basarili. bununla beraber sunu soylemek sart; bence hali hazirdaki standart uydu yayinlarinda 40" ve uzeri lcd'lerde izleme mesafesi cok onemli. yakinlastikca "zaten" varolan piksellesme farkedilmeye veya rahatsiz edici hale gelebiliyor. benim seyretme mesafem de yaklasik 4 metre. 40" icin gayet kivaminda.
    backlight bleeding var. ekranin iki kisa kenarinda yukaridan assagiya dogru 3-5 cm kalinliginda hafif bir beyazlik (bulutvari). ancak beni rahatsiz etmiyor.
    bir de alttan gecen yazi bantlarinda bazi kanallarda yazilarda az da olsa titremeler oluyor.. belki bir altin uclu skart problemi cozebilir.

    futbol seyretmekten zevk aldigim icin lig tv perfomansi benim icin onemliydi. topun izi kalmasi vs yasayabilirsin denmisti ancak oyle bir sey olmadi. belki bir plazma alip yanina koysam plazmanin daha net goruntu verdigini gorebilirim ancak lcd'deki bu goruntuden de memnunum. zaten sanirim bir vakit sonra gozlerin ekran boyutuna alismasi gibi piksellesmeye de alisiyor, skor tabelasina daha cok dikkat ediyorsunuz.

    dvd oynaticim sony dvp ns-92. upscale ozelligi, hdmi ve komponent cikis var. hdmi baglanti yaptim ve bir iki divx film denedim ancak dvd oynaticimdan bekledigim performansi alamadim (bilmiyorum belki de filmin kalitesinden kaynaklaniyor). upscale yapmasiyla yapmamasi arasinda hic bir fark goremedim. sonra biraz kilavuzunu karistirdim, diyor ki upscale ozelligi komponent baglanti uzerinden calisir. haydaa ne sacma. hdmi'dan calismiyor.. sonra gittim, inat bu ya daha iyi goruntu alicaz diye 40 euro verdim profigold komponent kablo aldim. yine fark yok.

    pc'yi de bahsettigim gibi direk vga'dan bagladim. hic problemsiz tanidi ve goruntu aldim. ekran cozunurlugunu su an hatirlamiyorum. ancak kenarlarda bantlar yoktu. (resim koyacagim) ekran kartimin dvi cikisi var. aslinda dvi to hdmi kablo ile goruntu almayi denemek istiyordum ancak tv'nin klavuzunda pc'den tv'ye hdmi ile baglantida goruntu alamayacagimizi yazmis. ben yine de pek inanmadim, ancak bosuna da kabloya para vermedim. bir yerlerden elime gecerse bunu da denemek istiyorum.

    simdilik bu kadar. son tahlilde sunu diyebilirim: ustalarin da soyledigi gibi "en guzel tv evindeki tv" ben tvi'mden memnunum. cok defalar da "iyi ki bu tv'yi almisim" dedim ve hala diyorum. darisi almayan arkadaslarin basina. daha iyileri sizlerin olsun.
    simdi de biraz resim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren_ramazan -- 19 Mart 2007; 2:22:09 >







  •  samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)
    [/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren_ramazan -- 19 Mart 2007; 2:05:26 >
  • dedigim gibi tv8 cok basarili

     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren_ramazan -- 19 Mart 2007; 2:11:51 >
  • kanal secimleri hatunun, yoksa benim buzla patenle isim olmaz :)

     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)
  • bu da kizim oluyor..

     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)
  • tabi fotolar cok basarili degil, gercek goruntuler daha guzel.

     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)


     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)


     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)


     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)


     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)


     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren_ramazan -- 19 Mart 2007; 2:47:07 >




  • tv8 gayet basarili

     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)


     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)


     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)


     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)


     samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren_ramazan -- 19 Mart 2007; 2:40:39 >




  • valla ramazan hocam ne zamandır bekliyorduk izlenimlerini,bence tv performansı gayet başarılı... önemli olan zaten senin içine sinmesi gerisi herşey boş... tekrar hayırlısı olsun güzel günlerde kullanman dileğiyle,ufaklık çok tatlı allah bağışlasın....
  • Ellerinize saglık, izlenimler ve resimler için çok teşekkürler. Tekrardan hayırlı olsun, sorunsuz ve keyifli seyirler

    HDMI baglantısında DNıe aktif oluyorsa, PC baglantısında alacagınız goruntu kotu olurdu. VGA dan baglantıda sorun yoksa bu şekilde devam edin. DVD player HDMI baglantısı ıle upscale yapması gerekıyor. Bu baglantının playera koyulma sebebi bu olması gerek. Player menusunden HDMI resolutıon "1920*1080" olarak manual degıstırın ayrıca renkler icin "RGB" secenegini secin. Yabancı sitelerdeki mesala AVforums, bu TV yi kullananların HD seyretmek ıcın vermıs oldukları ayarlar kesınlıkle mevcuttur diye dusunuyorum. Şahsen kendi TVimde NS76HS i upscale kullanırken buldugum HD goruntu ayarlarını azçok kendıme uyarlayarak yapmıstım menuden, goruntu kalıtesınde gayet memnunum. NS92 benım playerdan daha ileri bir model. Goruntuyu begenmemenız de belki bundan kaynaklanıyor olabilir. Arastırmakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 19 Mart 2007; 12:30:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.