Şimdi Ara

Laptop HDD’sinin durup çalışmaya devam etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Sorunun tamamen HDD’den olduğundan emin değilim. 3 seneyi geçen Asus N serisi laptopum var ve birkaç kez ekran kartı algılamama sorunu ile karşılaşıp durumu çözmüştüm. Onun dışında problem çıkartmadı bana.

    Şuan olan ise dün Windows10 güncelleme yaptı ve güncelleme aşırı uzun sürdü. Windows açılma süreleri yarım saate çıktı. Oyun oynarken, film izlerken, klasör açarken bile takılmalar yaşıyorum ve bazen 5 dakika bazen yarım saate kadar sürüyor bu donmalar. HDD’den gelen seste bir sorun yok ancak laptop düzgün çalışırken birden duruyor, bazen düzeliyor bazen yeniden başlatıyor kendisini. Yeniden başlatırken disk taraması yapıyor ama 1-2 saate sürüyor bu durum. 2 gündür laptop ile bir işimi bile halledemiyorum.

    Format atmaya karar verdim ve yedeklerken farkettim; Bu takılmalar varken usb’ye veri aktarımı olmuyor. O yüzden HDD kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse HDD’yi kurtarmanın bir yöntemi var mıdır? Yazılımsal bir durum olabilir diye format atmayı deniyorum şuan ama önerilere açığım. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKochaKK -- 8 Aralık 2017; 5:43:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hdd sağlığına bir bakın hdtune programını kurun hata var mı bakın error scan bölümünden tarama yaparsınız kaç tane bozuk sektör olduğunu görebilirsiniz 2-3 taneyse sıkıntı yok ama çoksa düzelmesi zordur hele ki fiziksel bozukluksa zamanla çoğalır hdd ulaşılamaz hale gelir.Bu sorun win 10 dan önce var mıydı? yazılımsalda olabilir ama dediğim testi bir yapın
  • Dediğiniz gibi error scan’i yaptım. 3 saatten fazla sürdü sanırım sorunlu HDD yüzünden. 12 tane damaged unite tespit etti. %0.6 damaged block yazıyor. Sorunun yazılımsal olup olmadığını anlamam mümkün müdür? Format atmayı düşünüyorum hala.



    Böylesine bir sorun yoktu önceden ama oyun esnasında 2-3 saniyelik takılmalar oluyordu. O zamanlar dert etmiyordum. Belki de bu takılmalar büyüdü ve şuanki hale geldi HDD. Windows10’u 1 senedir kullanıyorum ve 1 sene önce böyle problem yaşamamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 kırmızı renkte sektör hiçte iyi değil bu zamnla dahada çoğalacak hddnin içi erişilemez duruma gelebilir o sektörlerden birisi hddnin başlangıç sektöründe olsun içine ulaşamazdınız.En uygunu verilerinizin sağlığı açısından ve donmalardan kurtulmak istiyorsanız yeni hdd yada mümkünse daha performanslı olması açısından ssd almanız yerinde olur.
  • windows 10 1709 sürümüne güncelleştirdiyse sorun güncelleştirmeden olabilir. 1709 çok kişinin canını yaktı. bi ton program ve belge vardı 1709 yaptığım içn format atmak durumunda kalmıştım. laptopta ekran kartı yok ve 2 gb ram var gibi davranıyodu. 1703 e tekrardan dönebilirsin
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Format attıktan 5 gün sorunsuz kullanıyordum. Bugün laptop gene kitlendi ve kullanılamaz hale geldi. Açılışta repair tools açıp onarmaya çalışıyor, onaramayınca safe mode ekranına atıyordu. Microsorf forumlarında biraz baktım ve cmd ile “chkdsk /r /x”i denedim. 2 saat işlemden sonra son stage hata verdi. (75736e6a726e6c2e 4fa)



    Şuan laptop açılırken bios’a atıyor beni. Windows’a da ulaşamıyorum. Ne yapmalıyım bilen varsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en sağlamı ssd alıp kurtulman verileride hdd kutusu alıp usb den almayı deneyebilirsin
  • Haklısınız en iyisi yenisini almak. Tek uğraştığım ise yazılımsal olarak bunu düzeltmenin yolu var mı veya biraz daha idare edicek kadar kullanabilir miyim?



    Bios’tan boot1’de hdd seçili olmasına rağmen laptop açılırken siyah ekranda“reboot and select proper device” yazıyor. Hdd kullanılamaz hale mi geldi yoksa boot yaparken ayar mı bozdum anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKochaKK kullanıcısına yanıt
    eğer cd veya usb den boot edilmediyse hdd i okumuyordur malesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.