Şimdi Ara

STARBUCKS TEHLİKELİ PLASTİK KULLANIMI [6-PS PLASTİK]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz gün Starbucks'ta fark ettiğim bir durumdan dolayı bu konuyu açmak istedim.
    Bildiğiniz üzere plastiklerin sınıfları var. Mesela su içtiğimiz şişeler 1-PET sınıfıdır. Tabi ki bu plastiklerin sağlığımıza zararları söz konusu, ancak her biri farklı düzeyde zararlara ve önem sıralarına sahipler. Bazıları gerçekten gıdaya temas etmemesi gereken plastik sınıfları. Bunlarla ilgili değerli linkleri de konunun altına okumanız için Türkçe ve İngilizce olarak bırakacağım.
    Gelelim Starbucks'ta fark ettiğim plastik kapakta kullanılan malzemeye.

    STARBUCKS TEHLİKELİ PLASTİK KULLANIMI [6-PS PLASTİK]STARBUCKS TEHLİKELİ PLASTİK KULLANIMI [6-PS PLASTİK]STARBUCKS TEHLİKELİ PLASTİK KULLANIMI [6-PS PLASTİK]

    Gördüğünüz gibi kapakta da yazdığı gibi plastiğin sınıfı 6-PS yani Polystyrene (Polistiren) malzemesi kullanılıyor. İşin en kötüsü bu malzemeye sıcak temas ediyor. Restoranlarda paket yaptırılırken de çok tercih edilen benzen bazlı bir malzeme bu. Kanserojen bir malzeme ve kahvenizi yudumlarken güzelce sıcak sıcak yalıyorsunuz. Starbucks soğuk içeceklerinde ise 1-PET sınıfı plastik kullanıyor.
    Konuyu art niyetli açmadım kesinlikle. Hani o kalite algısı olan markalardan bir tanesinde bu tarz bir şeyin olması çok yanlış bence. Her gün kahve alan adamlar var bildiğim, her gün yavaş yavaş zehirlenen. Sadece sizleri de uyarmak istedim tıpkı onlara yaptığım gibi. İyi günler... :)

    Uzak Durulması Gereken Plastikler Makaleleri:
    http://www.babygreenthumb.com/p-122-safe-plastic-numbers-guide.aspxhttp://www.sinanilyas.com/makale/45/hangi-plastik-turleri-sagliga-zararli.phphttps://www.lifewithoutplastic.com/store/common_plastics_no_1_to_no_7#.WiLUwBOWSUk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklow12 -- 2 Aralık 2017; 20:36:59 >







  • Faydalı konu. Bir starbucks çalışanının bana ve arkadaşlarıma karşı yaptığı saygısızlık sebebiyle kahve almayı azalttım bu markadan bundan sonra daha da azaltacağım.
  • Kahvenin konduğu bardaklar bildiğim kadarıyla ofset baskıyla basılıyor. Baskıda blok, blok basılır ve punch makinesi için üst üste konur. Bir matbaa da 2 ay kadar çalıştım. Buna benzer bardakları çok bilindik bir firma için yapıyorlardı( merak edenler için söyleyeyim starbucks değil). Basılan blokları üst üste koyduklarından kağıdın iç taraflarına(içeçek koyulan taraf) alttaki blok'un boyası gelmişti. Bu boyayı etil asesat( tiner benzeri kimyasal) kullanarak temizleyip siparişi veren firmaya yolladılar. Tahminimce diğer firmalarda da böyle sıkıntılar yaşanıyordur. Bu tarz bardakları kullanmamaya dikkat edin.
  • ben kapağı çıkarıp içerim hep.
    nasıl içiyorsunuz lan o delikten. dilini yakıyor adamın.
  • Bir güncelleme yazayım. Hala en toksik plastik türünü kullanıyorlar. İşin en kötü yani da PS 6'nın ısındığında daha toksik hale gelmesi. Buna rağmen tüm sıcak içeceklerde bunu kullanıyorlar.

    Haa sadece Starbucks mı? Hayır... Benim şimdiye kadar gittiğim tüm kahveciler PS6 kullanıyor. Bunun bir sebebi de sanırım ürünü aldıkları toptancı. En uygun fiyat neyse onu alıyorlar diye düşünüyorum.

    Size tavsiyem varsa porselen - cam bardak isteyin ya da kendi termos bardağınızı kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.