Şimdi Ara

Aracım Avensis 1.6 elegant 132 hp valvematic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim gibi bu aracı almayı düşünenlere veya merak edenlere faydası olur diye böyle bir konu açmaya gerek duydum.
    Öncelikle bu aracı sıfır alan bir arkadaşın daha detaylı bir incelemesi var. Benim amacım yıllar ve kilometreler geçtikçe araçta ne gibi değişiklikler olabileceğini ve ikinci elde bu aracı düşünenleri bilgilendirmek.
    Aracım 2011 model ve 132 bin km.de.
    Motor;
    132 hp ve 160 nm torka sahip bir araç.
    132 hp 6400 devirde verdiği için araçta hızlanırken sürekli bir şekilde performans artışı oluyor. Tabiki bunda valvematic teknolojisinin etkisi var. 3bin devire kadar araç biraz hantal olsada. 3000 devirden sonra 1.6 motora göre gayet yerinde bir performans sergiliyor. Tam yüklü iken rampalarda zayıf kalıyor. Lpg ile arasında bir sıkıntı yok.
    Karoser;
    Cv değeri standart seviyede. Bana göre heybetli bir duruşu olan. D segmentinin hakkını veren bir araç.
    İç mekan;
    İç mekanı ferah. Arkada şaft tüneli olmadığından 3 kişi gayet rahat seyahat edebiliyor. Koltuk döşemeleri vasat . Koltukları çok da rahat değil. 1.6 motorlarda elektirikli koltuk olmaması bu segmentteki bir araca yakışmıyor.
    Yakıt tüketimi;
    Ş.içi 10 lt civarı.
    Ş.dışı 6.5 lt.

    Artıları göreceli olduğundan ben eksilerini yazmak istedim
    Pahalı yedek parça.
    Sunroof olmaması.
    Elegant donanımda hız sabitleyici olmaması.
    1.6 motorda otomatik vites olmaması
    Toyotanın böyle güzel bir araba yapmasına rağmen arka koltuk için kalorifer ızgarası, kaput ve bagaja piston gibi basit ayrıntıları es geçmeside cabası.
    Sonuç olarak orta segmentte aileye hitap eden yürütme masrafı ağır olmayan performans beklentisi olmayan kesime hitap eden bir araba.
    Okuduğunuz için teşekkürler. Sürçü lisan ettiysek affola



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadas_ismail -- 2 Aralık 2017; 17:43:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gayet kısa net doğru ve tarafsız bir inceleme olmuş. Elinize sağlık.

    Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için teşekkürler. Bende Facelift T25 2.0 Executive Elegant Avensis kullanıcısıyım. Yazın satıp Facelift T27 2.0 Premium düşünüyorum nasipse.

    T27 ve yeni kasa T29 sedan karoserlerde sunroof yok. Sadece SW olanlarda cam tavan mevcut maalesef.
  • Toyota donanım konusunda çok garip gerçekten. Segmentin en büyük ihtiyazı 1.6 dizel otomatiği ısrarla getirmiyor. Elegant versiyonlu aracına hız sabitleyici koymuyor ama elektronik el freni koyuyor. Sunroof zaten sormayın gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şehir dışı tüketiminde ortalama hızınız kaç?
  • 120 kmyi geçmeden 90 km altına düşmeden 6.5. Vandan eskişehire gittim. Klima devamlı açık araç tamyüklü. 1 sene sonra tekrar aynı güzergah klima açık tam yüklü. Yer yer 130 140 km. Ye çıkarak ve 110 km altına düşmeyerek 7.5. Bunlar benzin verisi. Lpgde en net ölçümü eskişehir ankara arası yaptım. Tam 200 km. 120 sabit gittim yol düz ve buna müsait. Polatlı ş.içi çok sıkışık ve 15 km yol yapım çalışması nedeniyle 100 km.ye 8.5 litre lpg tüketti. Araç yüklü hali 2 ton civarı idi ve klima açıktı. Kasarak tek kişi 90ı geçmeden 5.5 litre benzin 7 litre civarı lpg tüketimi var. Yol bilgisayarı ve tüketim tutuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadas_ismail -- 2 Aralık 2017; 17:40:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota gerçekten biraz tuhaf, istese gerçekten şu arabanın 1,6 dizel otomatiği ile d segmentinden rakiplerinin satışlarını düşürebilir. Hybrid yaptıkları arabalar bile 1,8 atmosferiği hibrid yapıolar. Uzun yolda pili biterse elektrik motorunun yandın. Bağırta bağırta gidersin. Kaldı ki bu haliyle bile cvt yüzünden araç çok bağırıyor. 1,2 turbo motoru güzel sessizlik bakımından ama sadece chr de var. 2005 ten beri bende 1,6 corolla kullanıyorum severek. Yeni araç alacak alsam ama toyotanın yüzüne bakmam malasef. Çünkü artık o motor sesinin bas bas bağırmasından bıktım uzun yolda. Benim araç 5 vites onun daha fazla etkisi var ama yeni corollalarının hızlanmalarına bakıyorum hala araba basbas bağırıyor. Bide cvt oldu mu elektrik süpürgesi. Corollaya belki 1,2 turbo koyacaklarmış o zaman belki alırım. Ama eski nesil atmosferik motorlarına bir çeki düzen vermesi lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avensis 6 vites ve 3000 devirde 120 km hız yapıyor 3000 deviri geçmediği sürece motor sesi almıyor. Çakıl yolda biraz yol sesi alıyor ama rahatsız edecek kadar değil. Kapı cam çıtalarına kadar kaplama var yalıtım bana yeterli geldi. Belki rakiplerinin gerisinde olabilir ama corolladan kesinlikle iyi. Diğer düşüncelerinize aynen katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 model 1.6 elegant extra t27 kasa kodlu aracın vardı benim de. Geçen sene bu zamanlar ayrıldık kendisiyle. Ben de kısaca tecrübelerimi aktarayım.



    Aracın Artıları :



    1. Yol tutuşu benim için 1.sıradaydı. Yaklaşık 2 sene 40 bin km yok yaptım ve 1 defa bile yoldan çıkarmadı bizi. Süspansiyonları konfor anlamında biraz zayıftı, sert bir yapısı vardı aracın ama yok tutuşu efsaneydi benim için.



    2. Frenleri çok iyiydi. Zaten üzerinde lexus modellerinde kullanılan diskler ve fren sistemi var.



    3.Aracın içi ferahtı, arkada şaft tüneli olmaması çok rahat ettiriyordu. Bendeki araç makyajlı modeldi ve döşemeler alakantara deri karışımı çok güzeldi bana göre.



    4. Motor lpg ile çok uyumluydu. En ucuz nerde lpg bulursam alıyordum. 1 defa bile sorun çıkarmadı diyebilirim.



    5. Fiyat performans olarak çok uygundu. Aynı model yılında Corolla ile aynı fiyata D sınıfı Avensis almak mümkün.



    Eksi Yönleri :



    1.Evet araç yükteyken gaza basmassanız biraz motor gürültüsü duymak zorunda kalırsınız. Atmosferik motorun klasik çalışma prensibine uyup devirli kullanmanız gerekiyor aracı.



    2. Demode ekranlar ve kullanışsız yol bilgisayarı. Avensis 'ten sonra 10 ay highline 2016 golf kullandım ve gerçekten Toyota araçlarının yol bilgisayarı ve multimedya sistemi Alman modellerinin gerisinde.



    3.Anlamsız donanım eksikleri. İlk olarak arka koltuklar için havalandırma ızgarası yok. Araçta geri görüş kamerası var ama park sensörlü yok. Ön Far grubu eski teknoloji. Ne kaputta ne de bagajda amortisör yok. Sunroof yok. Sunroof isteseniz de alamıyorsunuz en çok bu sıkıntı.



    Özet geçersek fiyatına göre güzel araç ama ne istediğinizi bilmeniz lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.