Şimdi Ara

Candida - Probiyotik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yaklaşık 4 sene önce yaşadığım şikayetler üzerine yapılan kolonoskopi ile Ülseratif Kolit teşhisi konulmuştu. Bu süreçte farklı sorunlar da ortaya çıkınca bağışıklık sistemimi güçlendirmek adına vitamin ararken birisinin Candida için probiyotik önerdiğini gördüm. Candida nedir ne değildir diye bakarken yaşadığım birbirinden alakasız birçok sorunun Candida belirtilerinde bulunduğunu farkettim. Doktorla da görüştüm ve zaten bozuk bir floraya sahip olduğum için mümkün olabileceğini söyledi. Mikostatin yazdı ve diyete başlamamı istedi. Ben de neler yemem ve yememem gerektiğini araştırdım. TR'de yurt dışındaki gibi 100 milyarlık probiyotik bulmak zor sanırım. Bu yüzden en azından başlangıç için bir öneriniz varsa memnun olurum.

    Teşekkürler.



  • Merhaba. NT Biotics markasında 45 milyarlık var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihan.pehlivan kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkürler hocam. Konuyu açtıktan sonra başlangıç için 5 milyar olması sebebiyle Probien tercih ettim. İlk kutu bittikten sonra direkt NT'ye geçerim.
  • ne yaptınız
  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    NT'ye baktığımda 4 çeşit probiyotik vardı , Probien'de ise 11. Her cinsin farklı bir konuda yardımcı olması sebebiyle Probien'e devam ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 5 Ocak 2018; 20:34:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frécoß

    NT'ye baktığımda 4 çeşit probiyotik vardı , Probien'de ise 11. Her cinsin farklı bir konuda yardımcı olması sebebiyle Probien'e devam ediyorum.

    Bencede çok adet yerine çok çeşit bakteri olması daha iyi,
    bakteri adedini 1 yerine 2 kapsül alarak katlarız ama çeşidi artmaz.
    Probien bende kullandım, GG den en ucuza almıştım, sahte olabilirmi
    bilmiyorum, gelecek sefer *Nature's Supreme Probiotic 5B* düşünüyorum,
    sanki daha güvenilir gibin. sağlıklı günler...

    https://www.vitaminler.com/urun/natures-supreme-probiotic-5b-60-kapsul-7090
  • Selin82 S kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi Probien'i günde 2 kapsül alıyorum mesela. Daha da artırılabilir ama şimdilik gerek görmüyorum.

    Nature's Supreme hakkında olumlu yorumları okuyup multivitamin ve omega-3 takviyelerini almıştım. İlk kutular bitmek üzere , belki 2. siparişle birlikte probiyotiğini de bir denerim.
  • FrecoB kullanıcısına yanıt
    PRobien güvenilir mi? fiyat aralığı çok farklı eczanelerde 60 civarıyken n11 gibi sitelerde 30-40 arası, siz kullanmışsınız. görüşlerinizi alabilir miyim?
  • travellerrr T kullanıcısına yanıt
    Hocam içeriği sağlık açısından güvenilir mi manasında mı sordunuz yoksa içinde gerçekten probiyotik var mı manasında mı? Gerçi hiçbirine kesin olarak cevap veremem. Çünkü laboratuvar ortamında test etme şansım yok.

    Kısacası ben aylarca kullandım, sonra farklı bir markaya geçtim. Bu süreçte en azından sağlık açısından bir sorun yaşamadım. Hatta yaptığım diyet sayesinde durumum daha da iyiye gitmişti, probiyotik sadece bir takviye idi benim için. İşin probiyotikten çok diyet ile alakalı olduğunu da şuradan anladım; diyeti bıraktığımda 2-3 ay daha probiyotik kullandım ama durumum eski haline dönmüştü.

    N11'de ise genelde 30-35 ₺ aralığında olumlu yorumu çok olan yerlerden sipariş ediyordum. Hatta bir tane eczane bulmuştum, hakikaten araştırmıştım eczane idi. Genelde oradan alıyordum. N11 hesabımı 10 Kasım'da yaptığı terbiyesizlikten sonra sildiğim için sipariş geçmişinden bakıp kontrol etme şansım yok maalesef.
  • FrecoB kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler, Peki şuan ne kullanıyorsunuz ve tavsiye eder misiniz? Bir de internetten alıyorsanız nereden temin ediyorsunuz?
  • travellerrr T kullanıcısına yanıt
    Şu anda bir takviye almıyorum. Yazın Nature's Supreme kullandım yine, daha önce de kullandığım bir marka. Hem çeşit hem de koloni büyüklüğü bakımından zengin, Probien ile benzer.

    Kendi sitesinden alıyorum, aynı zamanda kendi mağazaları olan Supplementler ve Migros mağazalarında da satılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.