Şimdi Ara

Hala MacBook Air alınır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Şu anda 2012 Mid bir MacBook Pro kullanmaktayım fakat cihazın emekliliğe ayrılma vakti geldi, öldü ölecek son demlerini yaşıyor. Güncelleme alamıyorum çünkü cihazı güncellediğimde kullanamayacağım kadar yavaşlıyor. OS X 10.8.5 kullanıyorum. Bu da beni çok yavaşlatıyor. Özet olarak bilgisayarımı değiştirme vaktim geldi.

    MacBook dışında bir cihaz kullanmak istemiyorum çünkü 5 senedir çok alıştım fakat bütçeme yeni MacBook Pro'lar uymuyor maalesef. O yüzden ben de MacBook Air almaya karar verdim. Günlük internete girme dışında ekstra hiçbir iş yapmıyorum. MacBook Air bana fazlasıyla yetecektir AMA;

    - MacBook Air 2015 yılında çıkmış bir model. Daha hangi güncellemeleri alır, ne zaman yavaşlamaya ve zorluk çıkarmaya başlar? 2018 yılında MacBook Air almak mantıklı mıdır? Sonuçta neredeyse 3 yıllık ve güncel bir cihaz değil. En az 4-5 yıl sorunsuz güncelleyip rahatça kullanılabilir mi?

    Bu soru kafama çok takılıyor. Standart MacBook almak istemiyorum çünkü hem fazla küçük, hem de fiyatı özelliklerine göre yüksek. Ama güncel bir cihaz olması kafamı karıştırıyor.

    MacBook Pro ise benim için hem özellik bakımından fazla gereksiz, hem de çok çok pahalı. Dediğim gibi bana en uygun cihaz Air fakat onun da şu anki Pro'm gibi 2-3 yıl sonra beni yarı yolda bırakmasından (güncelleme desteği vb. konulardan) korkuyorum.

    Sizce ne yapmalı? Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ec.dmn -- 27 Kasım 2017; 19:47:27 >



  • Macbook air 2015 kullanicisi olarak sunu soyleyebilirimki programla render ps ai pr ae kullanmicaksan air seni uzun yillar goturur oldukca stabil. Ben high sierraya guncelledim makina patladi sonra tekrar sierraya dondum suan high sierrada problemler var. Sahsi fikrim mac pro 2012 hala is yapar 2008 mac vardi bende canavar gibi calisiyodu sen dusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 Macbook Pro i5 işlemci ve 2.5 ghz ile çalışıyor olması lazım.

    Alacağın air 1.6 hızında çalışacak.

    Şahsen ben Macbook Pro'yu verip air almam. Ya yenisini alırım ya da alana kadar kullanırım.

    Bende 2011 macbook Pro vardı.

    Dün sattım. Yenisini almayı düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Macbook Air'in son modelleri 2015'te değil 2017'de çıktı. İşlemcisi 200mhz hızlandı ve 2015'te 4gb ve 8gb ramli modeller varken 2017'de 8gb ram standart oldu. Şuradan görebilirsiniz:

    https://support.apple.com/en-us/HT201862

    Elbette bunlar çok büyük değişimler değiller ama 2017'den itibaren Air'in fişi çekildiği için daha büyük bir geliştirmeye gerek görmediler muhtemelen. Fakat önemli olan 2017 model ürünler 2015'lere göre en az 1,5-2 sene daha yazılım desteği alacak. Mesela MacOS'un son sürümü High Sierra, Late 2010'dan itibaren tüm Macbook Air'leri destekliyor. Buradan hareketle 2017 model Air'in de 2023 hatta belki 2024'e kadar yazılım desteği alacağı söylenebilir.

    Ben çok daha performanslı 2 aylık Windows laptopumu satıp Macbook Air 2017 aldım, sırf o dediğiniz gibi 4-5 yıl sorunsuz güncelleyip rahatça kullanmak için. Artık oyun oynayamamak, boş vaktimi kanalize edecek alanları sınırlamış olmak biraz canımı sıkıyor ama Air'e geçince de başka hobiler edinmeye başladım, fotoğrafa merak saldım makine aldım, Lightroom kurdum onu öğrenmeye çalışıyorum vs. Bu yüzden pişmanlık duymuyorum, belki de birkaç sene sonra iyi ki zamanında böyle yapmışım diyeceğim.

    Siz de sadece bu tarz işler için kullanacaksanız 4-5 yıl yazılım desteğiyle rahat rahat kullanırsınız bence.
  • Cevaplar için herkese çok teşekkür ederim. 2017 MacBook Air benim işimi fazlasıyla görecektir.
  • Fazfa fazla yeter benim arkadaşımda i7 2.2 ghz 8gb ram modeli var 2017 fişek gibi 10 sene arkasına bakmaz sizde en az 7 sene kullanırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay once 2017 model macbook air aldim tavsiye ederim uzun sure kullanirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.